Sony XR-98X90L Bravia XR LED Google-TV
- 98 tums 4K Full Array Local Dimming LED
- Google TV, AirPlay 2 och Apple Homekit
- Perfekt för PlayStation 5 (4K@120Hz/ALLM/VRR)
- Kraftfull Cognitive XR Processor med XR Triluminos PRO
- XR Contrast Booster 10 / XR Motion Clarity
- Acoustic Multi Audio med Dolby Atmos stöd
- Stöd för Dolby Vision och IMAX Enhanced
- Kompatibel med BRAVIA CAM
- Slimmad One Slate ramdesign med stabilt bladstativ
- Bravia Core – 24 månader streaming/10 filmer ingår vid köp

Sony XR-98X90L är en bioduksstor 4K UHD Bravia XR TV ur 2023-års X90L-serie, som använder sig av en Full Array Local Dimming LED bakgrundsbelysning för hög ljusstyrka, verklighetstrogen och färgsprakande bildåtergivning, imponerande svärta och fantastisk HDR återgivning. Den kraftfulla och intelligenta processorn XR Cognitive skall efterlikna hur den mänskliga hjärnan bearbetar ljud och bild för en än mer häpnadsväckande upplevelse. Vidare bjuder TVn på ett omfattande streamingstöd med Google TV, Playstation 5 optimerade funktioner och exklusiv design.
[underrubrik]2023-års X90L-serie[/underrubrik]Modellerna i Sonys 2023-års X90L-serie använder sig av en Full Array Local Dimming bakgrundsbelyst LED-panel för extremt hög ljusstyrka med härlig kontrast, sprudlande färger och häpnadsväckande återgivning av HDR-material.

X90L-serien har det mesta av allt som man kan förvänta sig av en TV i den här prisklassen med underbar bildhantering, påkostat ljudsystem, väldigt omfattande Smart-TV system, HDMI 2.1-ingångar optimerade för spelande och underbart slimmad design. Perfekta helt enkelt, oavsett om de skall användas för sport, film eller spelande.[underrubrik]Knivskarp kontrast och suverän ljusstyrka[/underrubrik]Upplev en levande, ljusstark och tydlig bild med Sonys Full Array LED-skärm, som drivs av deras kraftfulla Cognitive Processor XR™. Njut av hänförande vackra bilder med en otrolig realism och djup.

[produktbild]367557-sony-xr-98x90l-bravia-xr-led-google-tv-685[/produktbild]

[b]Cognitive Processor XR[/b]
Med hjälp av Sonys avancerade Cognitive Processor XR™ kontrolleras bakgrundsbelysningen på deras Full Array LED-TV i olika zoner. Detta resulterar i en otroligt realistisk kontrast, både i ljusa och mörka områden.

[b]XR Contrast Booster[/b]
Med XR Contrast Booster uppnås en perfekt balans av ljus över hela skärmen. Denna avancerade teknologi justerar precisionen i ljusstyrkan för att skapa ljusare områden i starkt ljus och djupare svärta i skuggorna. Resultatet är enastående djup och detaljrikedom, där den maximala ljusstyrkan är högre än någonsin tidigare.

[b] XR Triluminos Pro - se miljarder färger[/b]
Över en miljard färger kan framställas med de fina tonvariationer som vi observerar i den verkliga världen. Med sin omfattande färgpalett och den Cognitive Processor XR, erbjuder XR Triluminos Pro™ naturliga färgnyanser i varje detalj.

[b]XR 4K Upscaling[/b]
Bilder, oavsett innehåll eller ursprung, skalas upp till att nästan matcha 4K-kvalitet. XR 4K-uppskalningsfunktionen drar nytta av en omfattande databas för att intelligent återskapa försvunna strukturer och detaljer.

[b]XR Clear Image[/b]
XR Clear Image reducerar störningar genom att använda zonindelad analys och dynamisk ramundersökning, vilket också bidrar till att minska oskärpa.

[b]XR Motion Clarity[/b]
XR Motion tillsammans med den kraftfulla processorn motverkar oskärpa genom att identifiera och korsreferera centrala visuella attribut i påföljande bilder. Genom att skapa och infoga extra bildramar mellan de ursprungliga, levererar tekniken en mjukare och klarare rörelseåtergivning.

[produktbild]367558-sony-xr-98x90l-bravia-xr-led-google-tv-674[/produktbild]
[underrubrik]One Slate Design - nästen helt utan ram[/underrubrik]Sonys eleganta One Slate-design förenar skärm och ram till en enda, enhetlig helhet. Denna design minskar visuellt brus och förstärker tittarupplevelsen.

Den förstklassiga utformningen, som inkluderar en tunn metallram, drar naturligt ögats fokus mot bilden, snarare än det som omger den.

[produktbild]367559-sony-xr-98x90l-bravia-xr-led-google-tv-498[/produktbild]
[underrubrik]Justerbart bordsstativ[/underrubrik]Det slimmade stativet kan placeras i tre olika lägen (gäller ej 98-tummaren). Ett standardläge, vilket riktar ditt fokus på bilden, ett kompakt läge för mindre TV-bänkar, och ett läge för optimal placering av ditt soundbar.

[produktbild]367557-sony-xr-98x90l-bravia-xr-led-google-tv-824[/produktbild]
[underrubrik]Underbar spelskärm - Perfekt för Playstation 5[/underrubrik]Hypnotiserande grafik. Omgivande ljud. Spelupplevelsen börjar nu. Låt BRAVIA XR™ föra dig till kärnan av handlingen. Med enastående scenframställningar, stämningsfullt ljud och unika, nya funktioner blir dina favoritspel mer realistiska än du någonsin kunnat föreställa dig.

Automatisk HDR-Tone Mapping optimerar HDR-inställningarna direkt vid första konfigurationen av din PS5™. Du kommer kunna se små detaljer och verklighetstrogna färger, även i mörka skuggor och ljusa högdagrar.

BRAVIA XR™ växlar automatiskt till spelläge när du använder PS5™ för att minimera fördröjning och maximera svarstiden. När du sedan tittar på film byter den tillbaka till standardläge för att ge mer uttrycksfulla scener.

Att finjustera din spelstatus, inställningar och hjälpfunktioner har aldrig varit enklare. Allt du behöver finns nära till hands för enkelhet och bekvämlighet.

Sonys X90L-serie erbjuder 4K-upplösning med 120 bilder per sekund (4K@120Hz), variabel uppdateringsfrekvens (VRR) och automatiskt lägre latensläge (ALLM), vilket skapar en responsiv spelupplevelse med smidiga och klara rörelser.

[produktbild]367458-sony-xr-77a80l-77-tums-4k-oled-google-tv-631[/produktbild]
[underrubrik]Omfattande smart-TV stöd[/underrubrik]X90L-serien har plattformen Google TV inbyggt som Smart-TV. En smartare och mer användarvänlig portal för att använda smart-TV och interagerar på ett enkelt sätt med en telefon eller surfplatta. Spegla bilder eller videos direkt från din mobila enhet till TVn via Google Chromecast, ladda ner appar, streaming-tjänster och spel från Google Play, eller surfa på nätet med den inbyggda webbläsaren där mobilen kan agera sökmotor via röststyrningen med den inbyggda mikrofonen. Det interna minnet är på 32 GB för att lagra olika appar och går att utöka om man kopplar till en USB-hårddisk.

Utöver det omfattande Smart-TV systemet som erbjuds via det Androidbaserade gränssnittet får Apple användarna sin beskärda del då X90L-serien även har stöd för Apple AirPlay 2 och Apple Home Kit. Med AirPlay kan du streama både video och ljud från din iPhone, iPad eller Mac samt titta på filmer eller serier i Apple TV-appen, dina favoritappar eller till och med webläsaren Safari.

[produktbild]367401-sony-kd-75x75wl-75-tums-4k-led-google-tv-452[/produktbild]
[underrubrik]Bravia Core streaming[/underrubrik]Vid köp av Sonys X90L-serie får du access till Sony BRAVIA CORE. Utforska de senaste och mest populära filmerna direkt. Med BRAVIA CORE™ kan du lösa in upp till tio filmer och njuta av streaming i upp till 24 månader. Sonys exklusiva filmtjänst kombinerar Pure Stream™ och IMAX® Enhanced för att leverera enastående bildkvalitet och en uppslukande ljudupplevelse.

[produktbild]367403-sony-kd-75x75wl-75-tums-4k-led-google-tv-902[/produktbild]
[underrubrik]Dolt ljudsystem med stöd för Dolby Atmos [/underrubrik]X90L-serien har Sonys ljudsystem Acoustic Multi-Audio där två X-Balanced högtalare och två ljudpositionerande diskanter följer händelserna på skärmen för att ge en uppslukande upplevelse.

För en ännu bättre upplevelse finns även stöd för Dolby Atmos vilket ger en mer verklighetstrogen och flerdimensionell upplevelse. TVn känner även av hindrande föremål i rummet och optimerar ljudet efter just ditt rums förutsättningar. TVn har stöd för Sonys Acoustic Center Sync som gör att du, med kompatibla Sony soundbars och ljudsystem, kan använda TVns högtalare som en förstärkning av centerkanalens ljud.

En smart funktion är också Voice Zoom 2 som framhäver röster, perfekt för t.ex nyhetsprogram.

[produktbild]367557-sony-xr-98x90l-bravia-xr-led-google-tv--02[/produktbild]
[underrubrik]Kompatibel med BRAVIA CAM[/underrubrik]X90L-serien kan även kompletteras med BRAVIA CAM (ingår ej). Med Ambient Optimization Pro får du alltid bästa möjliga bild och ljud från din TV. Anslut BRAVIA CAM (ingår ej) som känner igen var i rummet du befinner dig och hur långt ifrån TVn du sitter, därefter justerar den ljud- och bildinställningar efter detta så du alltid kan njuta av TVns underbara prestanda. Ljudet blir fylligare med en tydligare dialog och bildens ljusstyrka anpassas automatiskt efter rummets ljusförhållanden. Med BRAVIA CAM kan du även via kompatibla appar ha videochattar med dina nära och kära.

Med kommande uppdateringar till BRAVIA CAM kommer även flera funktioner som Proximity Alert, rörelsekontroll och automatiskt strömsparläge finnas tillgängliga.[underrubrik]Med miljön i åtanke[/underrubrik]BRAVIA™ erbjuder enastående bild- och ljudkvalitet, samtidigt som det bidrar till miljön genom att minska energiförbrukningen och plastanvändningen. Med den nya ECO Dashboard-appen kan användare enkelt kontrollera och minska sin strömförbrukning. Sony har dessutom reducerat användningen av ny plast i deras TV-chassin med cirka 60% och minskat förpackningsstorlek och totalvikt med 15% respektive 12%.

Deras TV-apparater anpassar skärmens ljusstyrka efter rummets ljusförhållanden för effektiv energianvändning och den automatiska strömsparfunktionen med BRAVIA CAM™ gör skärmen mörkare när ingen tittar på TVn.

För att göra miljövänliga val enklare, samlar Eco Dashboard alla miljörelaterade inställningar på ett ställe. Dessutom använder Sony återvunnen SORPLAS™-plast, som utvecklats av Sony, i deras TV-apparater för att minska användningen av ny plast med cirka 60%. Den nya förpackningen använder även 48% mindre plast.

För att minska koldioxidutsläppen har de optimerat sina förpackningar för att vara 15% mindre och 12% lättare, vilket bidrar till effektivare transporter och upp till 15% minskning av koldioxidutsläpp.

[produktbild]367509-sony-xr-75x95l-bravia-xr-mini-led-google-tv--02[/produktbild]Digtal-TV mottagare
Sony XR-98X90L Bravia XR LED Google-TV har:
- inbyggd TV-mottagare för digitala marksändningar (DVB-T).
- inbyggd TV-mottagare för digitala marksändningar av HDTV (DVB-T2).
- inbyggd TV-mottagare för digitala kabelsändningar (DVB-C).
- inbyggd TV-mottagare för digitala satellitsändningar (DVB-S2).

Observera att mottagarna var och en kräver en CA-modul för programkortet. CA-moduler hittar du här.

 
Modeller
Mörk silver 114.990:-


Typ:
98 tum

Bildformat:
16:9 (Widescreen)

Bildyta:
98 tum

Upplösning:
4K UHD, 3840 x 2160

Bildfrekvens:
120 Hz

Bildingångar:
4 x HDMI (2 med HDMI 2.1), 3 x RF (2 satellit, 1 antenn/kabel), 1 x komposit (hybrid med S-centerhögtalaringång)

TV-Tuner:
DVB-T/T2/C/S/S2

Hålbild väggfäste (BxH):
VESA 600 x 400

Ljudutgångar:
1 x HDMI (eARC/ARC), 1 x optisk, Bluetooth

Övriga anslutningar:
2 x USB, CI+ slot, Bluetooth, WiFi, Ethernet, S-centerhögtalaringång (delas med komposit)

Mått:
Utan stativ: 2199 x 1255 x 85 mm (vikt 67.2 kg)
Med stativ: 2199 x 1305 x 465 mm (vikt 68.9 kg)
Stativbredd: 1536 mm

Vikt:
67 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-06-09