Sony XR-55A80L Bravia XR 4K OLED Google TV
- 55-tums 4K UHD OLED TV
- Google TV, Chromecast och röststyrningsstöd
- Optimerad för PlayStation 5 (4K@120Hz/ALLM/VRR)
- Kraftfull Cognitive XR processor
- 3-vägs Diamond Slim Wedge bordsstativ
- Underbart slimmad One Slate design
- Acoustic Surface Audio+ med Dolby Atmos
- Stöd för Dolby Vision och IMAX Enhanced
- Bravia Core – 24 månader streaming/10 filmer ingår vid köp

Sony XR-55A80L är en 55-tums OLED i Sonys 2023-års line up som är utrustad med den kraftfulla processorn Cognitive Processor XR. Tanken med processorn är att den ska efterlikna hur den mänskliga hjärnan bearbetar ljud och bild. Processorn samarbetar med trevliga bildfunktioner som XR Clarity, XR OLED Contrast, XR Colour samt Sonys Acoustic Surface Audio+ för en rolig ljudupplevelse. Som pricken över i har A80L en superslimmad design, omfattande streamingstöd och Google TV.
[underrubrik]2023-års A80L OLED-serie[/underrubrik]Sony A80L-serie bjuder på en häpnadsväckande bildupplevelse om bara en OLED-TV kan göra. Du får en bild med underbar färgåtergivning, djup svärta, suverän skärpa och härlig kontrast.[underrubrik]Oöverträffad bild med OLED[/underrubrik]Sonys OLED-serie A80L med Cognitive Processor XR™ säkerställer att du inte missar några detaljer, oavsett om det är i strålande ljus eller djupa skuggor. Den optimerar bildkvaliteten för en oöverträffad realism. Till sin hjälp har den flera bildförbättrande funktioner för att ge underbar bildupplevelse.

[b]XR OLED Contrast Pro[/b]
XR OLED Contrast Pro förstärker både färg och kontrast i områden med starkt ljus. Med en temperatursensor och högluminanspanel kan Cognitive Processor XR™ noga övervaka och justera skärmtemperaturen, vilket möjliggör en extremt exakt ljuskontroll.

[b]XR Triluminos Pro™[/b]
Över en miljard färger kan framställas med de fina tonvariationer som vi observerar i den verkliga världen. Med sin omfattande färgpalett och den Cognitive Processor XR, erbjuder XR Triluminos Pro™ naturliga färgnyanser i varje detalj.

[b]XR 4K Upscaling[/b]
Bilder, oavsett innehåll eller ursprung, skalas upp till att nästan matcha 4K-kvalitet. XR 4K-uppskalningsfunktionen drar nytta av en omfattande databas för att intelligent återskapa försvunna strukturer och detaljer.

[b]XR Clear Image[/b]
XR Clear Image reducerar störningar genom att använda zonindelad analys och dynamisk ramundersökning, vilket också bidrar till att minska oskärpa.

[b]XR OLED Motion[/b]
XR OLED Motion motverkar oskärpa genom att identifiera och korsreferera centrala visuella attribut i påföljande bilder. Genom att skapa och infoga extra bildramar mellan de ursprungliga, levererar tekniken en mjukare och klarare rörelseåtergivning.

[produktbild]367456-sony-xr-77a80l-77-tums-4k-oled-google-tv-443[/produktbild]
[underrubrik]One Slate - Underbart slimmad design[/underrubrik]Sonys eleganta One Slate-design förenar skärm och ram till en enda, enhetlig helhet. Denna design minskar visuellt brus och förstärker tittarupplevelsen.

Den förstklassiga utformningen, som inkluderar en extremt tunn metallram, drar naturligt ögats fokus mot bilden, snarare än det som omger den.

Sonys stativdesign har nyligen uppdaterats med ett diamantformat tvärsnitt, vilket skapar ett ännu tunnare och lättare utseende. Det ger ett elegant och harmoniskt intryck.

[produktbild]367452-sony-xr-77a80l-77-tums-4k-oled-google-tv-583[/produktbild]
[underrubrik]Justerbart bordsstativ[/underrubrik]Det slimmade stativet kan justeras i tre olika lägen. Ett standardläge, vilket riktar ditt fokus på bilden, ett kompakt läge för mindre TV-bänkar, och ett ljudfältläge för optimal placering av ditt soundbar.

[produktbild]367457-sony-xr-77a80l-77-tums-4k-oled-google-tv-555[/produktbild]
[underrubrik]Underbar spelskärm - Perfekt för Playstation 5[/underrubrik]Hypnotiserande grafik. Omgivande ljud. Spelupplevelsen börjar nu. Låt BRAVIA XR™ föra dig till kärnan av handlingen. Med enastående scenframställningar, stämningsfullt ljud och unika, nya funktioner blir dina favoritspel mer realistiska än du någonsin kunnat föreställa dig.

Automatisk HDR-Tone Mapping optimerar HDR-inställningarna direkt vid första konfigurationen av din PS5™. Du kommer kunna se små detaljer och verklighetstrogna färger, även i mörka skuggor och ljusa högdagrar.

BRAVIA XR™ växlar automatiskt till spelläge när du använder PS5™ för att minimera fördröjning och maximera svarstiden. När du sedan tittar på film byter den tillbaka till standardläge för att ge mer uttrycksfulla scener.

Att finjustera din spelstatus, inställningar och hjälpfunktioner har aldrig varit enklare. Allt du behöver finns nära till hands för enkelhet och bekvämlighet.

Sonys A80L-serie erbjuder 4K-upplösning med 120 bilder per sekund (4K@120Hz), variabel uppdateringsfrekvens (VRR) och automatiskt lägre latensläge (ALLM), vilket skapar en responsiv spelupplevelse med smidiga och klara rörelser.

[produktbild]367458-sony-xr-77a80l-77-tums-4k-oled-google-tv-631[/produktbild]
[underrubrik]Omfattande smart-TV stöd[/underrubrik]A80L-serien har plattformen Google TV inbyggt som Smart-TV. En smartare och mer användarvänlig portal för att använda smart-TV och interagerar på ett enkelt sätt med en telefon eller surfplatta. Spegla bilder eller videos direkt från din mobila enhet till TVn via Google Chromecast, ladda ner appar, streaming-tjänster och spel från Google Play, eller surfa på nätet med den inbyggda webbläsaren där mobilen kan agera sökmotor via röststyrningen med den inbyggda mikrofonen. Det interna minnet är på 32 GB för att lagra olika appar och går att utöka om man kopplar till en USB-hårddisk.

Utöver det omfattande Smart-TV systemet som erbjuds via det Androidbaserade gränssnittet får Apple användarna sin beskärda del dåA80L-serien även har stöd för Apple AirPlay och Apple Home Kit. Med AirPlay kan du streama både video och ljud från din iPhone, iPad eller Mac samt titta på filmer eller serier i Apple TV-appen, dina favoritappar eller till och med webläsaren Safari.

[produktbild]367401-sony-kd-75x75wl-75-tums-4k-led-google-tv-452[/produktbild]
[underrubrik]Bravia Core streaming[/underrubrik]Vid köp av Sonys A80L-serie får du access till Sony BRAVIA CORE. Utforska de senaste och mest populära filmerna direkt. Med BRAVIA CORE™ kan du lösa in upp till tio filmer och njuta av streaming i upp till 24 månader. Sonys exklusiva filmtjänst kombinerar Pure Stream™ och IMAX® Enhanced för att leverera enastående bildkvalitet och en uppslukande ljudupplevelse.

[produktbild]367403-sony-kd-75x75wl-75-tums-4k-led-google-tv-902[/produktbild]
[underrubrik]Osynliga högtalare med uppslukande ljud[/underrubrik]Sonys A80L-serie har ett helt osynligt ljudsystem som kallas Acoustic Surface Audio+. Hela skärmen fungerar som en högtalare där ljudet följer bilden vilket ger ett mer uppslukande ljud jämfört med traditionella ljudsystem i TV.

TVn har även en funktion som skalar upp ljudet till flera kanaler. XR-surroundljudet genererar ett virtuellt surroundljudsystem enbart med TVns högtalare, vilket ger 3D-ljud utan behov av takmonterade eller uppåtriktade högtalare. Dessutom är Sonys BRAVIA XR™ TV-apparater kompatibla med Dolby Atmos®.

Funktionen Voice Zoom 2 kan upptäcka individuella röster i bilden och göra dem tydligare. Omgivande ljud i bilden dämpas så du kan höra dialogerna tydligare, även när dessa är ganska tysta.

Med Sonys Acoustic Center Sync-funktionen kan du omvandla både din kompatibla BRAVIA™-TV och soundbar till en centerhögtalare. Genom att synkronisera det du ser på skärmen med ljudet, förhöjs din upplevelse i hemunderhållningen.

[produktbild]367459-sony-xr-77a80l-77-tums-4k-oled-google-tv-631[/produktbild]
[underrubrik]Kompatbiel med BRAVIA CAM[/underrubrik]A80L-serien kan även kompletteras med BRAVIA CAM (ingår ej). Med Ambient Optimization Pro får du alltid bästa möjliga bild och ljud från din TV. Anslut BRAVIA CAM (ingår ej) som känner igen var i rummet du befinner dig och hur långt ifrån TVn du sitter, därefter justerar den ljud- och bildinställningar efter detta så du alltid kan njuta av TVns underbara prestanda. Ljudet blir fylligare med en tydligare dialog och bildens ljusstyrka anpassas automatiskt efter rummets ljusförhållanden. Med BRAVIA CAM kan du även via kompatibla appar ha videochattar med dina nära och kära.

Med kommande uppdateringar till BRAVIA CAM kommer även flera funktioner som Proximity Alert, rörelsekontroll och automatiskt strömsparläge finnas tillgängliga.[underrubrik]Med miljön i åtanke[/underrubrik]BRAVIA™ erbjuder enastående bild- och ljudkvalitet, samtidigt som det bidrar till miljön genom att minska energiförbrukningen och plastanvändningen. Med den nya ECO Dashboard-appen kan användare enkelt kontrollera och minska sin strömförbrukning. Sony har dessutom reducerat användningen av ny plast i deras TV-chassin med cirka 60% och minskat förpackningsstorlek och totalvikt med 15% respektive 12%.

Deras TV-apparater anpassar skärmens ljusstyrka efter rummets ljusförhållanden för effektiv energianvändning och den automatiska strömsparfunktionen med BRAVIA CAM™ gör skärmen mörkare när ingen tittar på TVn.

För att göra miljövänliga val enklare, samlar Eco Dashboard alla miljörelaterade inställningar på ett ställe. Dessutom använder Sony återvunnen SORPLAS™-plast, som utvecklats av Sony, i deras TV-apparater för att minska användningen av ny plast med cirka 60%. Den nya förpackningen använder även 48% mindre plast.

För att minska koldioxidutsläppen har de optimerat sina förpackningar för att vara 15% mindre och 12% lättare, vilket bidrar till effektivare transporter och upp till 15% minskning av koldioxidutsläpp.

[produktbild]367456-sony-xr-77a80l-77-tums-4k-oled-google-tv-559[/produktbild]Digtal-TV mottagare
Sony XR-55A80L Bravia XR 4K OLED Google TV har:
- inbyggd TV-mottagare för digitala marksändningar (DVB-T).
- inbyggd TV-mottagare för digitala marksändningar av HDTV (DVB-T2).
- inbyggd TV-mottagare för digitala kabelsändningar (DVB-C).
- inbyggd TV-mottagare för digitala satellitsändningar (DVB-S2).

Observera att mottagarna var och en kräver en CA-modul för programkortet. CA-moduler hittar du här.

 
Modeller
Titansvart 19.990:-


Typ:
55 tum

Bildformat:
16:9 (Widescreen)

Bildyta:
55 tum

Upplösning:
4K UHD, 3840 x 2160

Bildfrekvens:
120Hz

Bildingångar:
4 x HDMI (varav 2 x HDMI 2.1), 3 x RF (1 antenn/kabel, 2 satellit), 1 x A/V komposit (hybrid med S-centerhögtalaringång)

TV-Tuner:
DVB-T/T2/C/S/S2

Hålbild väggfäste (BxH):
VESA 300 x 300

Ljudutgångar:
1 x HDMI (eARC/ARC), 1 x optisk, Bluetooth

Övriga anslutningar:
2 x USB, CI+ slot, Bluetooth, WiFi, Ethernet, S-centerhögtalaringång (delas med komposit)

Mått:
Utan stativ: 1227 x 712 x 53 mm (vikt 17.9 kg)
Med stativ: 1227 x 738 x 327 mm (vikt 18.8 kg)
Stativbredd (standard/soundbar, smal): 1164/867 mm

Vikt:
17.9 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-06-08