Quad Artera Mono monoslutsteg
- Monoslutsteg i kompakt format
- Kraftfullt med 300 watt uteffekt i 8 ohm
- Balanserad och obalanserad ingång
- Klass A/B förstärkning
- Frontpanel i aluminium
- CNC-frästa kylflänsar på sidorna
- Rejäl konstrukion med vibrationsdämpande fötter

QUAD Artera Mono är ett kompakt och väldigt kraftfullt monoblock som ger dig effektiv drivning av dina högtalare.
[underrubrik]Välljudande monoslutsteg[/underrubrik]QUAD Artera Mono är det senaste tillskottet till QUADs populära Artera-serie. Förstärkaren är utvecklad med de mest robusta designfunktionerna från sina syskon, samtidigt som den har uppdaterade komponenter av audiofil-klass och flerlagers kretskort. Designen bygger på det klassiska QUAD-ljudet och ger ökad klarhet och definition, samtidigt som den framförallt säkerställer att den musikaliska prestationen blir mer tillgänglig och att artistens budskap tydligt kommuniceras, även om inspelningen har sina brister.

[produktbild]366956-quad-artera-mono-monoslutsteg-035[/produktbild]
[underrubrik]QUADs konstruktionsfilosofi[/underrubrik]Nyckeln till Artera Monos design är QUADs patenterade "current dumping" teknologi, som utvecklades av QUADs legendariska grundare Peter Walker. I Artera Monos "current dumping"-krets används en högkvalitativ Klass AB-lågeffektsförstärkare för att återge detaljerna i signalen, medan en högeffekts "current dumping"-sektion ger ett stadigt grepp om högtalarna. Denna teknologi eliminerar problem med övergångsdistortion, termisk spårning och transistormatchning. Följaktligen finns det inga interna justeringar eller inställningar och valet av effekttransistortyper blir mindre begränsande.

Grundaren Peter Walkers berömda citat är att den perfekta förstärkaren skulle vara "en bit tråd med förstärkning", där man önskar så lite komplikationer som möjligt i signalvägen, är signalens renhet avgörande i alla QUAD-designer. Artera Mono tar detta koncept till en ny nivå genom att använda OCC-kablage i utgångssteget.

OCC (Ohno Continuous Cast) är ett unikt patenterat tillverkningsförfarande som eliminerar föroreningar i koppar eller silver. Till skillnad från det traditionella OFC-materialet, som har många föroreningar, ger OCC en oöverträffad signalöverföring med minimala oxider och orenheter. På så sätt garanterar Artera Mono OCC-designen en ren och kraftfull utgångssignal.

[produktbild]366953-quad-artera-mono-monoslutsteg-777[/produktbild]
[underrubrik]Kraftfull förstärkning[/underrubrik]QUAD Artera Mono levererar 300 watt per kanal (vid 8 ohm) och är konstruerad för att driva de mest krävande systemen. Den erbjuder omedelbar återhämtning vid överbelastning och fullständigt skydd mot överspelning utan att använda sig av utgångssäkringar eller reläer. Den har kraften att hantera nästan vilken högtalare som helst med relativ lätthet - men den gör det på ett självsäkert sätt, nästan med förståelse, istället för att imponera med ren brutalkraft.

[underrubrik]Stilren design[/underrubrik]Artera Mono, likt övriga komponenter i QUADs Artera-serie, har en subtilt nedtonad design och finns tillgänglig i både silver och svart. Dess estetik är ren och stilren, vilket både hyllar QUADs historia och förutser framtiden. Chassit erbjuder en stadig struktur av hög kvalitet som motstår störningar från externa vibrationer. Med en texturerad aluminiumfrontpanel, inlägg av glas på toppen och CNC-frästa kylflänsar på sidorna, ger Artera Mono en känsla av gedigenhet och stil.

[produktbild]366954-quad-artera-mono-monoslutsteg-357[/produktbild]

 
Modeller
Svart 14.990:-
Silver 14.990:-


Typ:
Monoblock

Effekt:
1 x 300 watt i 8 ohm (THD=1%, 1kHz)

Analoga ingångar:
1 x XLR, 1 x RCA, trigger

Analoga utgångar:
Trigger

Högtalaranslutningar:
Guldpläterade skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
320 x 158 x 338 mm

Vikt:
13 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-05-29