Jamo Studio7 S7-25F 2-vägs golvhögtalare
- 2-vägs golvhögtalare
- Basreflexkonstruktion
- Dubbla 5.5-tums bas/mellanregister
- 1-tums ventilerad tygdiskant med waveguide
- Kabinettet är tiltat sju grader
- Europeisk design med skandinaviska rötter
- Stabil konstruktion med kabinett i MDF
- Färgmatchade tygfronter med magnetinfästning
- Studio 7, en komplett högtalarserie
- Finns i både grått och blått

Jamo Studio7 S7-25F är den mindre golvhögtalaren i Jamo Studio 7-serie som bestyckats med dubbla 5.5-tums bas/mellanregister och 1-tums diskant i en optimerad waveguide.
[underrubrik]Högtalarserie med skandinaviska rötter[/underrubrik]Jamos designteam tänkte minimalistiskt när de skapade den europeiska Studio7-serien. Kabinettets organiska form är inspirerad av den nordiska naturen och dess avrundade hörn påminner om stenar som slipats av vattnet på den danska kusten. Basarna är utformade i form av Tors hammare, som var en yxa som användes av den nordiska guden Tor i mytologin. Tyggrillarna, som matchar färgerna på kabinetten, ger både mjukhet och skydd.[underrubrik]En perfekt kombination[/underrubrik]Med sin minimalistiska estetik, rena linjer och noggranna uppmärksamhet på detaljer, banar Studio7-serien väg för en ny era av prestanda för Jamo. Fylld med teknisk innovation har Jamo skapat en tidlös design som kombinerar skönhet med enkelhet, och som passar perfekt i vilket hem som helst.

[produktbild]365328-jamo-studio-7-s7-15b-544[/produktbild]
[underrubrik]7 är den magiska siffran[/underrubrik]Genom att luta kabinettet bakåt med endast 7 grader, och montera det på en elegant sockel som rymmer högtalarterminalerna, säkerställer Jamo en mer sammanhängande ljudbild och finare blandning av bas med mellanregister och höga frekvenser. Tidsjusteringen av högtalarenheternas akustiska centrum hjälper till att minimera tajmingsfel som kan uppstå i en mer traditionell högtalarlåda.

[produktbild]365329-jamo-studio-7-s7-15b-337[/produktbild]
[underrubrik]Rent ljud, som den skandinaviska luften[/underrubrik]När en högtalares element skapar ljud så sprider sig energin över högtalarens baffel mot kabinettets kanter. Tack vare de avrundade hörnen på kabinettet minskar diffraktionen, vilket gör att energin kan försvinna mjukt och naturligt utan att ge en negativ färgning av signalen.

[produktbild]365328-jamo-studio-7-s7-15b-938[/produktbild]
[underrubrik]Klart och tydligt övre register[/underrubrik]De högsta frekvenserna hanteras av den helt nya 1-tums diskanten som har en faradayring av koppar vilket ökar känsligheten och minskar icke-linjär distorsion. Diskanten gjord av tyg och visar utmärkta distorsionsegenskaper och ett brett frekvensomfång, vilket ger en detaljerad och ljudupplevelse som man inte blir lyssningstrött av. Waveguiden har optimerats med Jamos exklusiva COMSOL-programvara.

[produktbild]365329-jamo-studio-7-s7-15b-531[/produktbild]
[underrubrik]Kraftfull och naturlig bas[/underrubrik]Baselementen har präglade pappersmembran, höghållfasta motorer som innehåller induktansförkortningsringar av aluminium som både förbättrar effekthanteringen och minskar distorsionen. Aluminiumringen minskar distorsionen för ren, dynamisk bas och ökar effekthanteringen eftersom aluminiumringen fungerar som en värmeavledare. Det präglade pappersmembranet med detaljer som liknar "Thors hammare" ökar stelheten för att förbättra transientresponsen för en snabb och naturlig bas.

[produktbild]365328-jamo-studio-7-s7-15b-369[/produktbild]
[underrubrik]Extern sockel för högtalaranslutningen

[/underrubrik]Genom att placera högtalaranslutningarna på baksidan av sockeln minskas risken för mikrofoni och undviker att spolarna utsätts för skadliga vibrationer. Anslutningen av högtalarkablarna blir också enklare vilket skapar en lugn uppsättning och lyssningsupplevelse.

[produktbild]365329-jamo-studio-7-s7-15b-309[/produktbild]
[underrubrik]Hör bara det som räknas[/underrubrik]Väggarna i Studio7 har tjockare kabinett (15 mm MDF med 18 mm frontbaffel) och är ordentligt uppstagade för att minimera oönskade resonanser. Denna design gör att du kan höra mer detaljer och ökar upplösningen vid vilken ljudvolym som helst, jämfört med konkurrerande produkter i samma klass.

[produktbild]365328-jamo-studio-7-s7-15b-874[/produktbild]
[underrubrik]Högkvalitativa delningsfilter[/underrubrik]Jamo har tagit till speciella åtgärder för att säkerställa en högkvalitativ signalöverföring till högtalarna. Högtalarterminalerna är placerade i en separat förseglad sockel för att minimera eventuella störningar mellan baselementets magnet och spolarna i anslutningen. Jamo har omsorgsfullt valt ut komponenterna, med både Mylar- och ickepolära elektrolytkondensatorer, järn- och luftkärnspolar och 25 W resistorer. Resultatet är en perfekt blandning av högtalarelementen som ger en hög grad av transparens över hela ljudområdet.

[underrubrik]Två färger inspirerade av den nordiska naturen[/underrubrik]Jamo har valt färger till högtalarna som är inspirerade av de kromatiska paletterna i de nordiska landskapen. Den mörkblå färgen på högtalarna är inspirerad av de norska fjordarna, medan den gråa färgen påminner om dimman som hänger över en finsk skog.

[produktbild]365329-jamo-studio-7-s7-15b-385[/produktbild]
[underrubrik]Komplett serie av högtalare[/underrubrik]Studio7 består av inte mindre än hela sju stycken olika modeller; tre golvhögtalare varav en med Dolby Atmos högtalare på toppen, två stativhögtalare samt två centerhögtalare.

 
Modeller
Grå 9.490:-
Blå 9.490:-


Typ:
Golv

Diskant:
1-tums tygdome i waveguide

Bas:
Dubbla 5.5-tums bas/mellanregister

Känslighet:
90 dB (2.83V / 1m)

Impedans:
4 ohm nominell

Frekvensomfång:
69 - 21.000 Hz (+/- 3dB)

Anslutningar:
Skruvterminaler (tar banankontakter)

Mått:
200 x 805 x 340 mm

Vikt:
12.3 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-05-09