Q Acoustics 5040
- Golvhögtalare i 5000-serien
- Ny uppdaterad design
- C3 (Continuous Curved Cone) i mellanregister/baselementet
- Helmholtz tryck utjämnare (HPE™)
- Kabinett och elementteknologi ärvd ifrån Concept-serien
- Point-2Point (P2P) - förstärkning internt för minimering av vibrationer
- Nyutvecklat hus för diskanten (hermetiskt försluten diskant)
- 4 olika färgval


Q Acoustics 5040 är en kompakt golvhögtalare storleksmässigt men levererar ändå en kraftfull ljudupplevelse, och passar perfekt för ett medelstort rum eller som del av ett surroundsystem. Med en modern och stilren design samt högkvalitativa material, är Q Acoustics 5040 en högtalare som både ser och låter imponerande.
[underrubrik]5000-serien [/underrubrik]Den nya högtalarserien 5000 för stereo och hembio från Q Acoustics omdefinierar hur en högtalare kan låta och se ut. Genom att visa upp kraftig förbättring inom element-design, introduceras den ledande C3 Continuous Curved ConeTM profilen i mellan/bas-drivern som tar 5000 serien till nästa nivå och kommer att utgöra en teknisk plattform kommande år. Serien är också en ny innovativ kabinett- och driver-teknologi från företagets flaggskepps-serie Concept för en exceptionell ljudprestanda. 5000-serien ger en sofistikerad touch till alla lyssningsrum med sin moderna och minimalistiska design.[underrubrik]Q Acoustic 5040[/underrubrik] Det är en ansvarsfull plats 5040 går in på för att stå ut ifrån lillebror, storsäljaren 3050. Det gör den med bravur dock och den är vidareutvecklad inom många områden. 5040 är bestyckad med en softdome-diskant och basen/mellanregister levereras av två femtums basar. [underrubrik]C3 Continuous Curved ConeTM design [/underrubrik]C3 är en förbättring inom mellan/bas-driverns designelement. Profilen är resultatet av omfattande forskning och utveckling för att kombinera basprestandafördelarna med en traditionell rak konformad kon med hög/mellantonfrekvenskontrollen hos en utsvängd kon. Genom att skapa en enda, jämn, kontinuerlig kurvprofil är fördelarna många. För det första möjliggör dess utmärkta spridning tillsammans med dess välkontrollerade frekvensrespons en jämnare integration med diskanten.

Djup basdynamik är också överlägsen, och den tightare, dämpade lågfrekvensljudet gör det möjligt att placera högtalarna närmare vägggränserna i lyssningsrummet. Harmonisk distorsion minskar också vilket garanterar att 5000-serien levererar en ljudprestanda och en bred ljudscen som överträffar dess rankning. C3 Continuous

Curved ConeTM-profilen har lyckats åtgärda bristerna i en av de grundläggande geometriska elementen i enhetsdesignen för att leverera de bästa egenskaperna hos både rak och utsvängd kon.

[produktbild]364236-q-acoustics-5040-609[/produktbild] [underrubrik]Hermetiskt försluten [/underrubrik]En "hermetiskt försluten låda" är en högtalarlåda som är helt tätad och lufttät. Det betyder att det inte finns någon möjlighet för luft att komma in eller ut ur högtalarlådan. Denna typ av högtalarlåda är utformad för att kontrollera rörelsen hos högtalarlementet genom att begränsa luftens rörelse i och ut ur högtalarlådan. Detta ger en högre grad av kontroll över högtalarlementet och förbättrar vanligtvis dess prestanda genom att minska oönskad resonans och distortion. Hermetiskt förslutna högtalarlådor används ofta i högpresterande högtalarsystem, speciellt i subwoofers, där en stark basrespons är avgörande för ljudupplevelsen.

[underrubrik]Helmholtz tryck utjämnare (HPE™)[/underrubrik] Denna teknik minskar det interna trycket och motverkar stående vågor Tekniken, HPE™, är designad för att omvandla tryck till hastighet och minska det totala tryckgradienten inom högtalarlådan. Den har tillämpats på högtalarna 5040 och 5050 för att minska lådresonansen. Denna teknik är perfekt för högre högtalare som tenderar att resonera vid en enskild frekvens. 
Modeller
Matt svart 13.490:-
Matt vit 13.490:-
Rosenträ 13.490:-
Ek 13.490:-


Typ:
Golv

Diskant:
1 x 1 tum soft dome

Bas:
2 x 5 tum

Känslighet:
91.5 dB/W

Impedans:
6 Ohm

Frekvensomfång:
39 - 30.000 Hz

Anslutningar:
Skruvterminaler för högtalarkabel (tar bananer)

Mått:
361 x 967 x 293 mm

Vikt:
18 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-04-27