Klipsch RP-1200SW 12 tums aktiv subwoofer
- Aktiv subwoofer i basreflexkonstruktion
- 12-tums långtslående och framåtriktat element
- Framåtriktad basport med Aerofoil design
- Kraftfullt Klass D slutsteg, 400 watt RMS
- Maximalt ljudtryck 121 dB
- Kompatibel med WA-2 Wireless kit
- Kan vara kopplad trådad och trådlös samtidigt
- Justerbar delning, fas och volym
- Reptålig finish i svart träliknande vinyl
- Levereras med vibrationsdämpande fötter

Klipsch RP-1200SW är en kraftfull aktiv subwoofer som stoltserar med ett framåtriktat element på 12 tum. Tack vare detta och det effektiva Klass D steget på 400 watt (peak 800 watt), kan subwoofern gräva ner till riktigt djupa 16.5 Hz och lämna ett maximalt ljudtryck på fönsterskallrande 121 dB.
[underrubrik]2023 års basar i Reference Premiere serien[/underrubrik] [citat]Bigger, better, louder - and your neighbors are going to hate it.[/citat] Ett av många klassiska citat från Klipsch och stämmer så väl in på 2023-års basar i Reference Premiere serien. Klipsch har alltid varit kända för att leverera basar som gräver djupt och kan spela riktigt högt och med de nya basarna höjer man ribban ytterligare en nivå.Serien består av inte mindre än fyra olika modeller där alla delar samma design med en svart träliknande och reptålig vinylfinish, framåtriktad basport med Aerofoil design, hypereffektiva Klass D slutsteg, framåtriktade Cerametallic baselement samt möjlighet till både trådad och trådlös anslutning mm.

Det som skiljer dom åt är den fysiska storleken på lådan och element, effekten i slutsteget samt hur högt och djupt de kan spela.

[produktbild]362978-klipsch-rp-1600w-16-tums-aktiv-subwoofer-049[/produktbild]
[underrubrik]RP-1200SW[/underrubrik]RP-1200W är bestyckad med ett rejält framåtriktat och långslagigt 12 tums element, vilket garanterat ger dig det ljudtryck du behöver, oavsett om det är film eller musik som spelas. Dina grannar kommer förmodligen inte dela din kärlek för detta men söker du avgrundsdjup bas lär den förgylla din tillvaro. Det stora elementet kräver såklart duktigt med effekt och här får ett Klass D steg som levererar 400 watt kontinuerligt med en peak effekt på hela 800 watt.

[produktbild]362982-klipsch-rp-1400sw-14-tums-aktiv-subwoofer-172[/produktbild]
[underrubrik]Nydesignade Cerametallic-element[/underrubrik]Cerametallic elementen är väldigt lätta och extremt vridstyva, vilket gör dom väl lämpade för användning i aktiva basar. De kan återge riktigt låga frekvenser utan break up tendenser och distortion, vilket ger en bra output med ren signal, samtidigt som de inte kräver lika mycket effekt som traditionella konstruktioner.

[produktbild]362979-klipsch-rp-1600w-16-tums-aktiv-subwoofer-508[/produktbild]
[underrubrik]Effektiva Klass D förstärkare[/underrubrik]Klass D är mer eller mindre den helt dominerande teknologin som används för att driva basar. I Klipsch RP-serie använder stegen en analog förstegsdel vilket bibehåller den ursprungliga signalvägen för ett renare och mer verklighetstroget ljud. Utgångssteget är Klass D för att garantera maximal output med mycket detaljer och kraft för de lägsta frekvenserna.

[underrubrik]Basreflexkonstruktion med framåtriktad Aerofoil port[/underrubrik]Basarnas kabinett är tillverkat i MDF och har internt en patenterad geometri för bästa effektivitet. Klipsch har använt sig av en så kallad Aerofoil port vilken minimerar blåsljud och oönskad distortion för ett renare ljud. Den framåtriktade porten gör även att du får en större flexibilitet vid placeringen.

[produktbild]362978-klipsch-rp-1600w-16-tums-aktiv-subwoofer-727[/produktbild]
[underrubrik]Kan anslutas både trådat och trådlöst[/underrubrik]Reference Premiere basarna kan anslutas som standard med kabel och via det trådlösa kitet WA-2 (tillbehör, ingår ej) kan du även skicka signalen trådlöst från din förstärkare. En smart funktion med detta är att du faktiskt kan ha basen ansluten trådat och trådlöst samtidigt om du har två olika förstärkare som du vill utnyttja.

Basarna har både LFE-ingång och dubbla RCA ingångar.

[produktbild]362979-klipsch-rp-1600w-16-tums-aktiv-subwoofer--02[/produktbild]
[underrubrik]Enkla inställningar för optimalt ljud[/underrubrik]På bakisdan av basen finns inställningarna för delningsfrekvens, volym och fas (0/180 grader). Just volym och delningsfrekvens har stora och tydliga rattar och är dessutom försedda med ett förstoringsglas så du lättare kan se nivåerna i den mörka biogrottan.

[produktbild]362978-klipsch-rp-1600w-16-tums-aktiv-subwoofer-242[/produktbild]
[underrubrik]Biorumsvänlig finish[/underrubrik]Basarnas kabinett är tillverkad av MDF som sedan stagats upp internt vilket ger ett gediget och stumt kabinett. Klipsch har sedan klätt detta med en svart vinyl med träådring som både ser verklighetstrogen ut och är väldigt reptålig.

Man har frångått den ganska stela och kantiga designen och den mjukt rundade överdelen ger ett nättare och mer modernt intryck.

Frontgallret har en stabil ram av metall som klätts med ett svart hållbart tyg.

För bättre avkoppling mot golvet är basarna försedda med vibrationsdämpande fötter vilket ger en mer fokuserad bas.

[produktbild]362979-klipsch-rp-1600w-16-tums-aktiv-subwoofer-868[/produktbild]

Vi avslutar med ännu ett passande citat från Klipsch. [citat]Disturbing the peace since 1946[/citat]

 
Modeller
Svart 14.490:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv i portad konstruktion

Effekt:
400 watt Klass D (800 watt peak effekt)

Element:
12 tums långslagigt framåtriktat Cerametallic

Frekvensomfång:
16.5 - 138 hz (+/- 3dB)

Delningsfilter:
Variabelt 50 - 150 Hz

Mått:
432 x 480 x 658 mm

Vikt:
31 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-04-03