Pioneer VSA-LX805 11.4-kanals A/V-receiver
- 11.4-kanals hembioförstärkare i klass AB!
- HDMI 2.1 med 4K@120Hz/8K@60Hz
- Dirac Live licens ingår!
- MCACC kaliberingssystem
- Omfattande streaming- och röststyrningsstöd
- Testad och tuneád i Osaka, Japan.
- HDR - Dolby Vision / HDR10 / HLG / BT.2020
- IMAX Enhanced, Dolby Atmos och DTS:X
- ROON Tested och Works with Sonos
- Tvåvägs Bluetooth, ta emot och skicka


Pioneer VSA-LX805 är en 11.2-kanals (7.2.4) IMAX certifierad A/V-receiver (hanterar upp till 11.4 kanaler) med MCACC-kalibrering och stöd för Dirac Live Room Correction. Förstärkaren stödjer de senaste bild- och ljudformaten inklusive HDMI 2.1 4K@120Hz/8K@60Hz, Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced samt har omfattande streaming-, multirums- och röststyrningsstöd.
[underrubrik]11.2-kanals IMAX certifierad hembioförstärkare[/underrubrik]VSA-LX805 från Pioneer imponerar på alla fronter. Både musik och film blir en upplevelse med denna integrerade hembioförstärkare. Det finns gott om kraft för effektiv drivning av dina högtalare. Förstärkaren har hela 11 inbyggda slutsteg för att kunna köra objektbaserat ljud (Dolby Atmos/DTS:X/IMAX Enhanced) i t.ex en 7.2.4 uppsättning. Tack vare processorkraften och förstärkarens 15 Pre-Out kan du, med hjälp av ett extra slutsteg, bygga ut till med ytterligare kanaler för en ännu mer omslutande upplevelse.

[produktbild]362436-pioneer-vsx-lx805-492[/produktbild] [underrubrik]HDMI 2.1 med 4K@120Hz/8K@60Hz[/underrubrik]Ytterligare en välkommen nyhet i Pioneers sortiment av hembioförstärkare är stödet för HDMI 2.1 passthrough med gamingoptimerade portar i 4K@120Hz, ALLM, VRR och QFT. När du ansluter din kompatibla spelkonsol eller grafikkort kan du vara säker på att få ett snyggt flyt vid spelande utan lagg, hack eller frametearing och på så sätt härska över det digitala slagfältet. VSA-LX805 har sju HDMI-ingångar varav 1-6 är kompatibla med 8K-upplösning.

[produktbild]356387-onkyo-tx-rz50-92-kanals-hembioforstarkare-474[/produktbild]

[underrubrik]Kalibrering[/underrubrik] Pioneer har länge haft bra möjligheter att kalibrera ljudet med deras MCACC och denna modell är inget undantag. Systemet ställer in fasen för alla högtalarna och justerar glappet som blir mellan subwoofern och övriga högtalare. För att få det ännu bättre erbjuder nu Pioneer kalibreringssystemet, Dirac Live Room Correction, vilket ger ändlösa kalibreringsmöjligheter.

[underrubrik]Dirac Live Room Correction[/underrubrik]Dirac Live är ett av marknadens bästa ljudkalibreringssystem idag. Med hjälp av en mikrofon* som kopplas till din PC/MAC, kan Dirac-programmet mäta högtalarnas respons i rummet. Här analyseras stående ljudvågor, reflektioner, placering och man får även optimal frekvens-och transientrespons. När mätningen och ljudkalibreringen är genomförd skickas datan till Dirac som blixtsnabbt analyserar informationen och gör en beräkning vad som blir bäst för din anläggning. Resultatet blir en klar förbättring där man får en känsla att vara mitt i händelsens centrum snarare än att man har högtalare runt omkring sig.

Till VSA-LX805 så ingår en Dirac Live licens (fullbandsversionen) så du kan direkt börja kalibrera ljudet själv eller låta oss hjälpa dig med ett hembesök om du bor nära Göteborg. Läs mer [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tjanster/kalibrering/360290-dirac-live-professionell-kalibrering-hembesok/]här[/url].

[i]*USB-mikrofon för kalibrering via PC/MAC ingår ej, köps till separat [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/mikrofon/313140-minidsp-umik-1-usb-kalibreringsmikrofon/]här[/url][/i]

[underrubrik]Stöd för flera objektbaserade ljudformat som Dolby Atmos[/underrubrik]VSA-LX805är utrustad med Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced, de senaste ljudformaten inom höjd-och objektbaserat ljud för en flerdimensionell ljudupplevelse. Principen är samma för formaten där, med hjälp av takhögtalare eller Atmos/DTS:X-kompatibla högtalare, kan ta del av ett multidimensionellt ljud som ger en helt ny känsla då ljudet kan förflyttas över eller "genom" dig.[underrubrik]Anslutningar[/underrubrik]Utöver det omfattande streamingstödet har VSA-LX805 gott om ingångar för externa källor, såväl analoga som digitala. Den har sju HDMI ingångar (varav 1-6 är med 8K) samt dubbla utgångar (Main stödjer eARC/ARC). Har du äldre källor med komponent- eller kompositvideo kan även dessa kopplas in och sedan konverteras till HDMI. Tittar man på ljuddelen finns hela sju stereo RCA varav en är avsedd för skivspelare (Phono MM) samt en koaxial och optisk digital ingång. Har du externa slutsteg du vill använda täcker VSA-LX805 upp för detta väl via sin 11.2-kanals Pre-Out. På fronten bakom luckan sitter ingången för MCACC-mikrofonen samt USB och ett hörlursuttag. 
Modeller
Svart 41.890:-


Typ:
A/V-Receiver

Effekt:
11 x 150 watt (8 ohm, 20 Hz-20kHz, 0.08% THD, 2 kanaler i drift, FTC)

Inbyggd dekoder:
Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS:X, Dolby Atmos Height Virtualizer

D/A-Omvandlare:
768 kHz/32-bit ESS ES9026PRO

Digitala ingångar:
7 x HDMI (varav 1-6 i 8K), 3 x optisk, 2 x koaxial, 1 x USB, Ethernet, Bluetooth

Analoga ingångar:
6 x stereo 1 x Phono(MM) 1x komponent, 2 x komposit 1 x XLR

Digitala utgångar:
3 x HDMI (Main med eARC/ARC + SUB + Zone 2), Bluetooth

Analoga utgångar:
15.4 preout RCA, 2 preamp XLR, Zone 2 och 3 RCA

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
435 × 185,5 × 468 mm

Vikt:
21.5 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-03-16