Klipsch The Nines
- Aktiva stereohögtalare i skön retrodesign
- Streamingstöd via Bluetooth 5.0
- 8-tums långslagiga basar, 1-tums horndiskant
- HDMI med ARC-funktion (ljudretur)
- 240 watt uteffekt, 480 watt peak effekt
- Kabinett i MDF med träfanér i svart eller valnöt
- Inbyggt RIAA-steg (MM) för vinyl, valbart Phono/Line
- Analoga och digitala ingångar inkl PC-USB
- Subwooferutgång
- Stöd för appen Klipsch Connect

Klipsch The Nines är ett par aktiva högtalare med långslagiga 8-tums baselement och 1-tums ventilerade LTS-diskanter i Klipsch berömda Tractrix-horn. Du får en högtalare som levererar ett kraftfullt ljud med stor och kontrollerad spridning i typisk Klipsch-anda. Högtalarna är väldigt mångsidiga och du kan streama din musik trådlöst via Bluetooth, koppla in din TV via HDMI eller optisk signal och även njuta av vinylskivor tack vare det inbyggda RIAA-steget för MM-pickuper.
[citat]Tell your neighbours were not sorry![/citat]En klassisk slogan från Klipsch som väl stämmer in på det ljud som de mäktiga aktiva stativhögtalarna The Nines levererar. Detta tack vare de långslagiga åtta tum stora baselementen, horndiskanten och den väl tilltagna effekten på 240 watt (peak effekt på hela 480 watt).[underrubrik]The Nines, aktiva högtalare med 8-tums basar[/underrubrik]Klipsch The Nines är ett par aktiva högtalare för musikälskaren som vill ha en komplett anläggning men slippa allt det krångliga runt omkring. Streama smidigt musiken från din telefon eller surfplatta via Bluetooth eller koppla in dom med kabel via nån av de analoga ingångarna. Din TV ansluter du enkelt via den ARC-kompatibla HDMI-ingången eller med en optisk digital kabel. När HDMI används kan du även styra volymen direkt med TV:ns fjärrkontroll.

[produktbild]360652-klipsch-the-nines--02[/produktbild]

Med den medföljande fjärrkontrollen kan du växla mellan de olika ingångarna samt höja eller sänka volymen. På ovansidan av den ena högtalaren sitter även två reglage i metall för volym och källval.

[produktbild]360658-klipsch-the-nines-007[/produktbild]
[underrubrik]Streama trådlöst eller anslut med kabel[/underrubrik]Primärt kommer nog många använda framförallt streamingfunktionen via Bluetooth för att spela sin musik. Klipsch har även, till vinylentusiasternas stora glädje, stoppat in ett RIAA-steg (MM) vilket gör att du kan koppla in din skivspelare direkt utan behov av en separat skivspelarförstärkare. Denna kan enkelt växlas om till en vanlig Line-ingång om din vinylspelare redan har inbyggt RIAA eller om en annan källa som t.ex en CD-spelare skall kopplas i.

Inkoppling till din TV gör du enkelt med HDMI-kabel (medföljer)via den ARC-kompatibla HDMI-ingången eller via optisk digital. Med den medföljande USB-A till USB-B kabeln kan du enkelt koppla in din dator direkt till högtalarna och njuta av din lagrade musik. Klipsch The Nines spelar bas med ordentlig pondus men i ett större rum kan det krävas en separat subwoofer som enkelt kopplas in i högtalarens subwooferutgång. Sammankopplingen mellan högtalarna görs med den fyra meter långa högtalarkabeln, en extra 2 meters förlängningskabel ingår också.

[produktbild]360659-klipsch-the-nines-037[/produktbild]
[underrubrik]Konstruktion och elementbestyckning[/underrubrik]Den sköna retrodesignen är klart inspirerad av Klipsch mer klassiska modeller med magnetiskt avtagbara fronter som klätts med ett vävt tyg. Det handtillverkade kabinettet av trä finns i två olika finishar, äkta valnötsfanér och matt svart.

[produktbild]360659-klipsch-the-nines-207[/produktbild]

Diskanten på högtalarna är ett 1-tums titanförstärkt element som placerats i ett 90 x 90 Tractrix horn, en välkänd teknik för alla som följt med i Klipsch utveckling. Denna konstruktion resulterar i ett klart och precist ljud och tillsammans med LTS tekniken (Linear Travel Suspension) levererar detta lägre distorsion hos det övre registret och får därmed fram fler detaljer. Båda högtalarna har också ett långslagigt 8 tums bas/mellanregister för ett rejält basstryck. Högtalarna är portade bakåt med Tractrix basportar och bör därför inte placeras för nära den bakre väggen.

[produktbild]360658-klipsch-the-nines--02[/produktbild]
[underrubrik]Klipsch Connect App[/underrubrik]Via den kostnadsfria appen Klipsch Connect App, som finns till både iOS och Android, kan du göra en mängd olika inställningar för att optimera högtalarna efter ditt tycke och smak.

[produktbild]360658-klipsch-the-nines-363[/produktbild]

 
Modeller
Matt svart 23.990:-
Valnöt 19.990:-


Typ:
Aktiva

Diskant:
1 x 1 tum LTS-diskant i 90 x 90 Tractrixhorn

Bas:
1 x 8 tums långslagigt bas/mellanregister

Frekvensomfång:
34 - 25.000 Hz (+/- 3dB)

Effekt:
240 watt (480 watt peak), Klass D

Streamingstöd:
Bluetooth 5.0

Anslutningar:
HDMI (ARC), Phono MM / Line (valbart), 3.5 mm AUX, PC-USB, optisk

Mått:
241 x 486 x 340 mm

Vikt:
25 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-02-10