Pro-Ject Audio Debut Pro 2M White
- Jubileumsmodell för Pro-Jects 30-års firande
- Specialversion i matt helvitt utförande
- Levereras med Ortofon 2M White pickup och nål
- Nyutvecklad 8.6-tums tonarm i kolfiber/aluminium
- Justerbar VTA och azimuth
- Gjuten aluminiumtallrik med TPE-dämpning
- Elektronisk varvtalsjustering för 33-, 45- och 78-varv
- Solid plint i MDF med 8 lager lack
- CNC frästa aluminiumdetaljer
- Höjdjusterbara metallfötter med inbyggd dämpning

Pro-Ject Debut Pro 2M White är en manuell skivspelare speciellt framtagen för att fira ProJect Audios 30-års jubileum som elektroniktillverkare. Själva spelaren i sig är den mest påkostade och välljudande spelaren i Debut-serien någonsin med flera unika detaljer som du endast återfinner på den här modellen. Specialversion i matt helvitt utförande med Ortofon 2M White pickup och nål.
[underrubrik]30 år som HiFi leverantör[/underrubrik]Pro-Ject Audio grundades 1991 med målet att leverera högkvalitativ HiFi till rimliga priser. Skivspelarna har alltid varit grundstenen i företagets tillverkning då det är här du på bästa sätt kan uppleva den mest naturliga återgivningen av musik. ProJect har alltid fokuserat på att hitta de bästa materialen och teknologierna för att skapa skivspelare i olika prisklasser och något för alla smaker. Designen har alltid varit ren och funktionell med materialval som MDF, stål, aluminium, glas och kolfiber...plastmaterial används inte pga dess negativa miljöpåverkan och sämre ljudegenskaper.

[underrubrik]Pro-Ject Audio Debut Pro 2M White[/underrubrik]Den ursprungliga Debut presenterades redan 1999 och utsågs av bland annat What Hi*Fi? till årets bästa skivspelare. Modellen har sedan utvecklats och förfinats under åren och 2020 introducerades Debut Carbon Evo som helt revolutionerade serien. Med Debut Pro 2M White tar man spelaren ytterligare en nivå uppåt. Spelaren har designats om och fått en matt helvit finish och bestyckats med en Ortofon 2M White Pickup och nål.

[produktbild]358876-pro-ject-debut-pro-2m-white-469[/produktbild]
[underrubrik]Pickupen 2M White[/underrubrik]Pickupen 2M White är samma pickup som Ortofons storsäljare 2M Red, som lackats i en vit finish för att matcha skivspelarens design. 2M White kännetecknas av sin öppna, dynamiska ljudbild med en hint av värme och passar riktigt bra för allätaren. Huset är tillverkat av ett nytt material som kallas noryl och är framtaget för sina resonansfria egenskaper. Modellen upp från 2M white heter 2M Blue och tillför mer upplösning och detaljrikedom.

[produktbild]358873-pro-ject-debut-pro-2m-white-923[/produktbild]
[underrubrik]8.6-tums tonarm i kolfiber och aluminium[/underrubrik]Tonarmen på Debut PRO är konstruerad i ett stycke av både kolfiber och aluminium som sedan lackats i en matt vit finish. Kolfiberlagret gör armen väldigt vridstyv samtidigt som det inre röret av aluminium ser till att armen är dämpad för att inte plocka upp oönskade bi-ljud. Konstruktionen totalt blir en väldigt styv och väldämpad arm som ser till att pickupen hålls perfekt i spår.

Även själva tonarmsbasen har fått sig en rejäl översyn och tillåter numera justering av såväl azimuth som VTA (Vertical Trackning Alignment). Tonarmens höjd kan enkelt justeras för att anpassas mot olika typer av pickuper och slipmats.

[produktbild]358872-pro-ject-debut-pro-2m-white-933[/produktbild]
[underrubrik]Helvita detaljer[/underrubrik]Till skillnad mot den vanliga Debut Pro med sina nickelpläterade aluminiumdetaljer är allt på Debut Pro 2M White, inklusive de justerbara fötterna, lackat i en sober matt vit finish.

[produktbild]358871-pro-ject-debut-pro-2m-white-319[/produktbild]

[underrubrik]Elektronisk varvtalskontroll[/underrubrik]Pro-Ject Debut PRO 2M White har en elektronisk varvtalskontroll som garanterar en korrekt och stabil hastighet. Du växlar enkelt hastighet mellan 33-, 45- och 78-varv med en switch på ovansidan. Det medföljer även en drivrem om du vill köra 78-varvs skivor, observera att pickupen och nålen INTE är avsedda för stenkakor.

Internt har spelaren fått en nytt upphängningssystem för motorn för att förhindra att eventuella vibrationer letar sig upp till den känsliga pickupen.

[produktbild]334418-pro-ject-debut-pro-245[/produktbild]
[underrubrik]Väldämpad och antimagnetisk skivtallrik[/underrubrik]Skivtallriken i gjuten aluminium har omarbetats och balanserats till perfektion för att inte ge någon obalans vid drift. En ring av TPE som monterats på undersidan av tallriken ser till att dämpa resonansljud och minimera wow och flutter.

 
Modeller
Matt vit 9.990:-


Typ:
Skivspelare

Drift:
Remdriven, manuell

Inbyggt RIAA-steg:
Nej

Pick-up:
Ortofon 2M White

Hastigheter:
Elektronisk varvtalsjustering för 33-, 45- och 78-varv (kräver separat nål)

Nätdel:
Extern 15-volts DC/0.8A

Utgångar:
Stereo RCA (guldpläterade), jordanslutning

Tillbehör:
Dammlock, nätdel, rem, 78-varvs rem, singelpuck, Connect it E RCA, alignment protractor, nålvåg

Mått:
415 x 113 x 320 mm

Vikt:
6 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-12-29