Anthem MRX 740 8K 7.2-kanals A/V-receiver
- 7.2-kanals A/V-receiver med 11.2 Pre-Out
- Sju inbyggda slutsteg, 5 x 140 watt + 2 x 60 watt
- ARC Genesis rumskorrektion (Gen 3)
- 8K-stöd inkl. HDR10+, HLG, Dolby Vision och IMAX Enhanced
- Stöd för Dolby Atmos, DTS:X Pro och IMAX Enhanced
- Webbaserat gränssnitt för inställningar & mappning av utgångar
- Modern design med högupplöst display på fronten
- Baserad på en flerkärnig DSP-plattform
- WiFi med stöd för AirPlay2, Chromecast
- Bluetooth-stöd, Roon och Spotify Connect (uppdatering)

Anthem MRX 740 8K är en 7.2-kanals A/V-receiver med stöd för 11.2-kanalers processering och tredje generationens ARC kalibreringssystem "Genesis". Omfattande bild-, ljud- och streamingfunktioner med stöd för de senaste formaten. MRX 740 8K har det uppgraderade HDMI 2.1-kortet med 4K@120Hz/8K@60Hz passthrough.
[underrubrik]Generation 4 från Anthem[/underrubrik]Generation 4 av A/V-receivrar från Anthem har fått sig en efterlängtad uppgradering i form av HDMI 2.1 som stödjer 4K@120Hz/8K@60Hz. I övrigt åtnjuter de samma fina prestanda som tidigare modeller på såväl ljud- som bildsidan, samt har den uppfräschade designen med ny frontpanel och högupplöst display.

[produktbild]319001-anthem-mrx-740-977[/produktbild]
De bygger på en uppdaterad elektronikplattform för att kunna hantera upp till en 15.2-kanals processering. Plattformen stödjer HDMI 2.1 med 4K/8K passthrough, eARC, ALLM, VRR, QMS och QFT. Förstärkarna hanterar 4:4:4 Subsampling @8K60 (18.2 Gbps), BT2020, HDR10+, HLG och premiumformaten Dolby Vision och IMAX Enhanced. En uppdaterad nätverksplattform används för det webbaserade gränssnittet där både inställningar och mappning av de olika utgångarna kan göras på ett överskådligt sätt.

[produktbild]356805-anthem-mrx-1140-8k-112-kanals-av-reciver-566[/produktbild]
Anthem har alltid varit kända för att ha en bra kalibrering och med tredje generationens mjukvara för ARC, kallad Genesis, får man tillverkarens mest avancerade kalibreringssystem någonsin. Dessutom har den medföljande mikrofonen förbättrats för mer exakta mätningar.

8K-versionerna har multipelt stöd för objektbaserade ljudformat och hanterar utöver Dolby Atmos även DTS:X Pro och IMAX Enhanced.

[produktbild]318877-anthem-mrx-1140-237[/produktbild]

För dig som vill streama din musik är den nya Agnostic Streaming plattformen en välkommen nyhet där vi hittar stöd för AirPlay 2, Google Chromecast, Bluetooth 4.2 samt Spotify Connect och ROON med kommande uppdatering.

[underrubrik]7.2-kanals A/V-receiver med 11.2 Pre-Out[/underrubrik]MRX 740 8K är en 7.2-kanals A/V-receiver i 2022-års line up bland Anthems A/V-receivers. Den har sju inbyggda slutsteg och har en processor som kan hantera upp till hela 11.2-kanaler. För att maxa ut förstärkaren adderar man ett 4-kanals slutsteg för att komplettera de inbyggda kanalerna.

De fem första slutstegen levererar 140 Watt Klass A/B per kanal i 8 Ohm där resterande slutstegsmoduler bygger på Klass D teknik som levererar 60 Watt per kanal. Varför man valt att bygga på detta vis beror på att man vill få ut maximalt med kontroll i 5-kanaler där då utbyggnaden av extra surround-högtalare/Atmos inte kräver lite mycket effekt.

MRX 740 8K har stöd för de vanligaste ljudformaten inklusive de objektbaserade Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced. Med hjälp av ett externt 4-kanals slutsteg kan du köra en 7.2.4 uppsättning för en komplett bioupplevelse med den härliga bubblan de extra högtalarna för de objektbaserade ljudformaten ger.

[produktbild]319000-anthem-mrx-740-099[/produktbild]
[underrubrik]Channel Re-Assignment[/underrubrik]Slutstegskanalerna i MRX 740 8K kan konfigureras och tilldelas på flera olika sätt. Har du flera kanaler över t.ex vid en 5.1 uppsättning kan de kvarvarande kanalerna användas för att bi-ampa mer krävande fronthögtalare, driva presencehögtalare eller varför inte använda dom i ett annat rum som Zon 2.

[produktbild]318876-anthem-mrx-1140-146[/produktbild]

[underrubrik]ARC Genesis - Rumskalibrering[/underrubrik]Alla rum är olika och det spelar ingen roll hur fina högtalare du har om inte dessa placerats på rätt sätt och kalibrerats efter rummet. ARC Genesis är tredje generationens version och den mest avancerade hittills av det populära kalibreringssystemet som numera även har stöd för MAC (OSX: 10.12+), tidigare har detta endast funnits för PC (Windows 7/8/8.1/10).

Nya funktioner som fler val för justering av target curves inklusive hantering av djupbas och de högre frekvenserna, förbättrade algortimer och mycket annat. Gränssnittet har fått sig en uppfräschning både estetiskt och är nu lättare att förstå sig på och använda.

[produktbild]356806-anthem-mrx-1140-8k-112-kanals-av-reciver--02[/produktbild]
Den medföljande mikrofonen, som fått sig en översyn för att kunna ge ännu mer exakta mätningar, kopplas in till en dator (PC eller MAC) där man kalibrerar via Anthems egna programvara. Denna laddas kostnadsfritt ner från [url=https://anthemarc.com/]Anthems hemsida[/url].

Kalibreringen mäter bland annat av reflektioner från väggar, tak och golv som skapas av ljudvågorna från högtalarna i rummet, man har lagt mycket tid och tanke bakom kalibreringen för att kunna återge samma ljudkvalitet som i en proffsstudio i hemmamiljö. Allt från möbler till rummets utformning justerar kalibreringen in för att ge ett så ofärgat ljud som möjligt.

Anthems ingenjörer har rådfrågat ihop med National Research Council of Canada vilket ger en fingervisning hur seriös denna kalibrering är. Bland många olika kalibreringar på marknaden så är just Anthems egna en av marknadens absolut bästa! Upp till hela 11 positioner kan mätas av där minst 5 positioner är ett krav. Kitet som ingår består utav en mikrofon och stativ, mjukvaran laddas ner från Anthems hemsida.

[underrubrik]Advanced Load Monitoring[/underrubrik]För att förstärkaren ska få bästa möjliga förutsättning signalmässigt så har Anthem ett speciellt bevakningssystem gällande kretsarna där både ström och volt mäts av i realtid för hålla koll på kondensatorerna. En unik kylflänstunnel hjälper till att hålla temperaturen på en konstant sval nivå för bästa prestanda. Detta gynnar även hela livslängden på elektroniken och ger dig den kvalitet du kan förvänta dig. Vid extremt hög belastning så hoppar fläktarna in och kyler ner komponenterna.

[underrubrik]Webgränssnitt - Anthem Web User Interface[/underrubrik]Med det uppdaterade webgränssnittet kan du via din telefon,surfplatta eller dator enkelt komma åt alla funktioner i förstärkaren och på ett snabbt och smidigt sätt göra justeringar i realtid. Du kan justera volymen, byta ljudlägen, aktivera Zon 2 eller trimma högtalarinställningarna i förstärkaren och mycket, mycket annat.

[produktbild]318878-anthem-mrx-1140-441[/produktbild]

 
Modeller
Svart 33.990:-


Typ:
A/V-Receiver

Effekt:
5 x 140 watt (2 kanaler, 8 ohm) + 2 x 60 watt (8 ohm)

Inbyggd dekoder:
Dolby Atmos, DTS:X, DTS:X Virtual, IMAX Enhanced, Dolby Digital, Dolby True HD

D/A-Omvandlare:
32-Bit/768 kHz DAC

Digitala ingångar:
7 x HDMI (2.1), 3 x optisk, 2 x coaxial, USB, Ethernet

Analoga ingångar:
5 x stereo RCA, RS232, IR-in

Digitala utgångar:
3 x HDMI (varav 1 med eARC), optisk

Analoga utgångar:
11.2 Pre-Out, hörlursuttag

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
432 x 166 x 382 mm

Vikt:
15.1 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-11-07