Onkyo TX-RZ50 9.2-kanals A/V receiver
- 9.2-kanals THX Select A/V-receiver
- Stöd för Dirac Live Room Correction (20-20.000Hz)
- HDMI 2.1 med 4K@120Hz/8K@60H
- Utbyggbar till 11.2 (7.2.4, 9.2.2) med extra slutsteg
- Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced
- Stöd för HDR inkl. HDR10+ och Dolby Vision
- Omfattande streaming och röststyrningsstöd
- ROON Tested och Works with Sonos
- Klipsch Optimized Mode, optimerad för Reference Premiere
- Tvåvägs Bluetooth, ta emot och skicka

Onkyo TX-RZ50 är en 9.2-kanals (7.2.2) THX Select certiferad A/V-receiver (hanterar upp till 11.2 kanaler) med AccuEQ-kalibrering och stöd för Dirac Live Room Correction. Förstärkaren stödjer de senaste bild- och ljudformaten inklusive HDMI 2.1 4K@120Hz/8K@60Hz, Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced samt har omfattande streaming-, mutirums- och röststyrningsstöd.
[underrubrik]9.2-kanals THX Select certifierad hembioförstärkare[/underrubrik]TX-RZ50 är flaggskeppsmodellen bland Onkyos integrerade hembioförstärkare och bjuder på gott om kraft för effektiv drivning av dina högtalare. Förstärkaren har hela nio inbyggda slutsteg för att kunna köra objektbaserat ljud (Dolby Atmos/DTS:X/IMAX Enhanced) i t.ex en 7.2.2 uppsättning. Tack vare processorkraften och förstärkarens 11.2 Pre-Out kan du, med hjälp av ett extra slutsteg, bygga ut till en 7.2.4-kanals uppsättning för en ännu mer omslutande upplevelse.[underrubrik]HDMI 2.1 med 4K@120Hz/8K@60Hz[/underrubrik]Ytterligare en välkommen nyhet i Onkyos sortiment av hembioförstärkare är stödet för HDMI 2.1 passthrough med gamingoptimerade 4K@120Hz, ALLM, VRR och QFT. När du ansluter din kompatibla spelkonsol eller grafikkort kan du vara säker på att få ett snyggt flyt vid spelande utan lag, hack eller frame tearing och på så sätt härska över det digitala slagfältet. TX-RZ50 har hela sju HDMI-ingångar varav tre är kompatibla med HDMI 2.1.

[produktbild]356387-onkyo-tx-rz50-92-kanals-hembioforstarkare-474[/produktbild]

Förstärkaren har även passthrough för HDR inklusive premiumformaten Dolby Vision, IMAX Enhanced och HDR10+.

[produktbild]356384-onkyo-tx-rz50-92-kanals-hembioforstarkare-236[/produktbild]

[underrubrik]Dirac Live Room Correction [/underrubrik]TX-RZ50 har stöd för Dirac Live (20 - 20.000 Hz), ett svenskutvecklat kalibreringssystem som anses vara ett av de bästa i världen för konsumentbruk. Med hjälp av en mikrofon[b]*[/b] som t.ex [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/mikrofon/313140-minidsp-umik-1-usb-kalibreringsmikrofon/]miniDSP UMIK1[/url] (ingår ej) som kopplas till din PC/MAC, kan Dirac-programmet mäta högtalarnas respons i rummet. Här analyseras stående ljudvågor, reflektioner, placering och man får även optimal frekvens-och transientrespons.

När mätningen och ljudkalibreringen är genomförd analyseras denna i programvaran som sedan gör en beräkning vad som blir bäst för din anläggning. Resultatet blir en klar förbättring där man får en känsla att vara mitt i händelsens centrum snarare än att man har högtalare runt omkring sig.

Du kan även använda Dirac Live med den medföljande mikrofonen och Diracs mobilapp (laddas ner kostnadsfritt via Google Play och Appstore). Med hjälp av detta kan du kalibrera upp till nio positioner och får dessutom automatiskt en skräddarsydd målkurva baserat på ditt system. Ett enkelt sätt att komma igång med Dirac Live och förstå hur det fungerar. För den avancerade användaren rekommenderar vi en separat mikrofon och PC/MAC för optimalt resultat.
[i]*USB-mikrofon för kalibrering via PC/MAC ingår ej, köps till separat[/i]


[underrubrik]AccuEQ Automatisk kalibrering[/underrubrik]AccuEQ är namnet på Onkyos egna kalibrering som mäts via den medföljande mikrofonen, fördelarna är att kalibreringen bland annat tar bort stående vågor i rummet förutom delning, fördröjning, volym och avstånd som normalt kalibreras. För optimal faskorrigering med höjdhögtalare vid objektbaserat surroundljud ingår även "AccuReflex" som är standard inbyggd i kompatibla Atmos/DTS:X förstärkare från Onkyo. Mätningen görs från hela 9 punkter för att få en så exakt kalibrering som möjligt.

[produktbild]356389-onkyo-tx-rz50-92-kanals-hembioforstarkare--02[/produktbild]

[underrubrik]Stöd för flera objektbaserade ljudformat som Dolby Atmos[/underrubrik]TX-RZ50 är utrustad med Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced, de senaste ljudformaten inom höjd-och objektbaserat ljud för en flerdimensionell ljudupplevelse. Principen är samma för formaten där, med hjälp av takhögtalare eller Atmos/DTS:X-kompatibla högtalare, kan ta del av ett multidimensionellt ljud som ger en helt ny känsla då ljudet kan förflyttas över eller "genom" dig.[underrubrik]Omfattande streaming- och röststyrningsstöd[/underrubrik]TX-RZ50 är inte bara en mångsidig maskin när det gäller bild- och ljudhantering utan bjuder även på ett omfattande streaming- , röststyrnings- och multirumsstöd som få andra tillverkare kan mäta sig med. Förstärkaren har inbyggt WiFi med stöd för Chromecast, AirPlay2, DTS Play-Fi, Spotify, Tidal samt Bluetooth vilket gör att du kan välja och vraka mellan tusentals musik- och radiotjänster på nätet och smidigt streama från din telefon, surfplatta eller dator.

Förstärkaren stödjer även röststyrningsassistenterna Google Assistant, Alexa mfl vilket gör det lätt att integrera den i ditt smarta hems ekosystem.

[produktbild]356386-onkyo-tx-rz50-92-kanals-hembioforstarkare-783[/produktbild]
[underrubrik]Anslutningar[/underrubrik]Utöver det omfattande streamingstödet har TX-RZ50 gott om ingångar för externa källor, såväl analoga som digitala. Den har sju HDMI ingångar (varav tre är med HDMI 2.1) samt dubbla utgångar (Main stödjer eARC/ARC). Har du äldre källor med komponent- eller kompositvideo kan även dessa kopplas in och sedan konverteras till HDMI. Tittar man på ljuddelen finns hela sju stereo RCA varav en är avsedd för skivspelare (Phono MM) samt en koaxial och optisk digital ingång. Har du externa slutsteg du vill använda täcker TX-RZ50 upp för detta väl via sin 11.2-kanals Pre-Out. På fronten sitter ingången för AccuEQ-mikrofonen samt ett hörlursuttag.

[produktbild]356383-onkyo-tx-rz50-92-kanals-hembioforstarkare-591[/produktbild]
[underrubrik]Tvåvägs Bluetooth[/underrubrik]Vill du lyssna på film eller musik utan att ha igång alla högtalare så går det även att skicka ut ljudet till Bluetooth-hörlurar, perfekt för den som inte vill störa familjen eller sina grannar en sen kväll. Skulle nätverk saknas hemma kan du streama din musik trådlöst via Bluetooth.

[produktbild]356387-onkyo-tx-rz50-92-kanals-hembioforstarkare-555[/produktbild]
[underrubrik]Klipsch Optimized Mode[/underrubrik]Ingenjörerna hos Onkyo och Klipsch har slagit sina kloka huvuden ihop och tagit fram det unika Klipsch Optimized Mode. I det här läget optimeras förstärkaren med perfekt anpassad delning mot högtalarna i Klipsch Reference Premiere serie. I förstärkarens menyer väljer du de Reference Premiere högtalare för respektive kanal du har i ditt system så ställs den optimala delningen in automatiskt.

[produktbild]356389-onkyo-tx-rz50-92-kanals-hembioforstarkare-459[/produktbild]
[underrubrik]Works with Sonos[/underrubrik]Genom att ansluta en Sonos port till din förstärkare, kan du spela upp vilken musik eller ljudkälla som helst från Sonos-appen. Du kan gruppera förstärkaren tillsammans med andra Sonos-enheter i nätverket eller använda den för sig själv. Ljud-/videomottagaren slås automatiskt på och kopplar på ingången så snart du spelar musik i din Sonos-app.

[produktbild]356388-onkyo-tx-rz50-92-kanals-hembioforstarkare-842[/produktbild]


 
Modeller
Svart 16.990:-


Typ:
A/V-Receiver

Effekt:
9 x 120 watt i 8 ohm (2 kanaler i drift, 20 - 20kHz, 0.08% THD, FTC)

Inbyggd dekoder:
Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS:X, Dolby Atmos Height Virtualizer

D/A-Omvandlare:
24bit/192kHz

Digitala ingångar:
7 x HDMI (varav 3 HDMI 2.1), 1 x optisk, 1 x koaxial, 1 x USB, Ethernet, Bluetooth, DAB/DAB+ radio

Analoga ingångar:
6 x stereo RCA, 1 x Phono (MM), 1 x komponent, 2 x komposit, FM-radio, RS-232

Digitala utgångar:
2 x HDMI (Main med eARC/ARC + SUB/Zone 2), Bluetooth

Analoga utgångar:
11.2 Pre-Out, hörlursuttag

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
435 x 201.5 x 398 mm

Vikt:
14 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-10-27