Triangle Magellan 40th Anniversary Voce
- 40th Anniversary Edition av Magellan Voce
- 2-vägs centerhögtalare i Triangles High End serie
- Klangmatchad till Magellan 40th Anniversary
- Handbyggd exklusiv högtalare, tillverkad i Frankrike
- Kompressionsdiskant med magnesiumdome
- Underbar finish, tillgänglig i tre färger
- Dynamisk, engagerande och livfull ljudåtergivning
- Uppdaterat bas/mellanregisterelement
- Påkostade högtalarterminaler
- OBS! Stativet på bilderna ingår ej!

Triangle Magellan 40th Anniversary Voce är den klangmatchade centern i jubileumsserien och resultatet av mer än 40 års passion för ljud, att förmedla musiken på ett sätt som berör dina sinnen och väcker känslor, samtidigt som högtalarnas estetik tilltalar dina ögon. Med Triangles Magellan 40th Anniversary serie får du en vacker högtalare som spelar engagerande, livfullt och dynamiskt med underbart naturtroget mellanregister och detaljrik diskant.
[underrubrik]Magellan 40th Anniversary - berör och väcker känslor[/underrubrik]Triangles grundare Renaud De Vergnettes två stora passioner i livet var design och musik vilket ledde till att han började producera egna högtalare och 1981 grundade företaget Triangle Electroacoustique.

Hans mål var att skapa högtalare som berör och väcker känslor för både kropp och själ, som förmedlar musiken på ett naturligt sätt med klar och naturtrogen återgivning av röster och kristallklar diskant, för att få fram alla detaljer i musiken. En grundidé som genomsyrat företaget under hela dess drygt 40-åriga period som en av världens ledande högtalarproducenter och mynnat ut i jubileumsmodellerna Magellan 40th Anniversary, Triangles mest påkostade högtalarserie någonsin. Magellan 40th Anniversary byggs för hand på plats i Triangles huvudkontor i Soissons, Frankrike.[underrubrik]Voce 40th Anniversary[/underrubrik]Voce, eller röst på svenska, är den vackra och perfekt klangmatchade centerhögtalaren i Magellans jubileumsserie. Centern är av en sluten tvåvägskonstruktion beståendes av två T16GM-MT10-GC1-V2 bas/mellanregister med fast bas och underbar röståtergivning samt den högupplösta och detaljrika TZ2900PM-MG diskanten, som får fram varenda detalj och nyans i musiken. Tack vare den slutna konstruktionen är det lätt att hitta en placering för centern.

[produktbild]352022-triangle-magellan-40th-anniversary-voce-033[/produktbild]
[underrubrik]Rejält uppdaterade från Magellan[/underrubrik]Magellan 40th Anniversary är på intet sätt en kosmetisk uppdatering på befintliga högtalare utan snarare helt nya modeller, som utnyttjar väl beprövade lösningar kombinerat med nya förbättrade teknologier.

[underrubrik]Tillgängliga i tre vackra och lyxiga finishar[/underrubrik]Magellan 40th Anniversary finns tillgängliga i tre för jubileumsserien unika och väldigt lyxiga finishar: Shadow Zebrano, Space Black och Golden Oak.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor-051[/produktbild]
[underrubrik]Uppdaterad diskantdome i magnesiumlegering[/underrubrik]Diskanten TZ2900 som tidigare använts i Magellan har uppdaterats med en dome i en magnesiumlegering vilket har gett en bättre övergång till mellanregistret. Den nya TZ2900MP-MG diskanten kombinerad med Triangles patenterade och välbeprövade hornteknologi ser till att du inte missar en ton eller detalj i de övre registren.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor-326[/produktbild]

Hornets form är utvecklat med avancerad datormodellering och optimering och skapas genom skräddarsydda verktyg. Utformningen av diskanten minskar snävriktningen hos frekvenser över 15.000 Hz vilket annars är ett problem. Triangle har även utvecklat en motstående del till motorn som minskar distorsion i de lägre delarna av frekvensregistret som diskanten hanterar. Bakåtgående ljudvågor dämpas effektivt och det är en nyckeldel för att minska distorsionen.

Det som sticker ut som en pigg i mitten är en väldesignad fasplugg, pluggen ser till att minska distorsion och skapar rätt karaktär hos återgivningen av det övre frekvensregistret. Totalt sett skapas realistisk och dynamisk återgivning av diskantljud med hög detaljnivå.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor-716[/produktbild]
[underrubrik]Triangles världskända mellanregister[/underrubrik] Elementens form är noggrant framtagen och ger en bred spridning där konen består av cellulosafiber som har förmågan att både vara lätt och styvt men framför allt har en väldigt naturlig och korrekt röståtergivning. Detta är något som Triangle blivit kända för och som är en av framgångsfaktorerna för deras högtalare.

Det elektro-dynamiska elementet T16GM F100 är resultatet av flera års erfarenhet och forskning och har ett effektivt frekvensomfång på 70 till 4.000 Hz med bästa möjliga linjäritet och extremt låg distortion. I mitten på elementet finns en ultralätt polypropylen-kon som är behandlad med en speciell sorts latex för att skapa en bra aerodynamik. Mellanregistret är något där Triangle verkligen excellerar och du får naturtrogna röster med gott om dynamik och känsla.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor--02[/produktbild]
[underrubrik]Kraftfulla baselement[/underrubrik]Triangles baselement slår hårt och gräver djupt med minimal distortion. Membranet i basarna är de patenterade SVA-membranen som är konstruerade i en sandwichstruktur med dubbla lager av glasfiber och cellulosafiber internt. Detta ger ett hållfast och väldämpat membran som hanterar extrema konrörelser utan hörbar distortion. Magellan 40th Anniversary högtalarna levererar en djup och linjär bas. Precis som i mellanregistret sitter det patenterade kylningssystemet LHS 2 i baselementen för bästa prestanda.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor-594[/produktbild]
[underrubrik]Uppdaterat kylningssystem[/underrubrik]Bas- och mellanregistren i Magellans 40th Anniversary serie har fått ett patenterat kylningssystem som Triangle kallar LHS 2. En värmeavledande metallring som placerats bakom motorn och de speciellt utformade kylflänsarna, ser till att avleda värme till elementets ytterhölje vilket ytterligare förbättrat elementens krafthantering, vilket i sin tur minskar risken för överhettning och garanterar bättre prestanda.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor-274[/produktbild]
[underrubrik]Solida träkabinett[/underrubrik]En högtalare skall vara en njutning för både öra och öga, något som Triangle tagit fasta på. Stommen i de vackra kabinetten är tillverkad av flera lager 3 mm tjock HDF (High Density Fibreboard), som under extremt högt tryck i flera veckors tid, formats till önskad form för att inte kompromissa med hållfastheten. Alla högtalare i Magellan 40th Anniversary har ett mjukt rundat kabinett för att förhindra att stående vågor uppstår internt.

Kabinettens inre struktur är omsorgsfullt konstruerade där mätning med laser accelerometrar använts för att finna eventuella svagheter. Tack vare detta har man kunnat placera förstärkningarna på ett optimalt sätt för att förhindra färgning av ljudet och oönskade vibrationer som kan uppstå från kabinetten.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor-093[/produktbild]
[underrubrik]Uppdaterade anslutningsterminaler[/underrubrik]Högtalarterminalerna i Magellan 40th Anniversary är tillverkade i solid aluminium och kontakterna har guldpläterats internt för bästa möjliga ledningsförmåga. Du kan ansluta dina högtalarkablar som single wire (fullrange med bibehållet bleck) eller använda dig av bi-wire eller bi-ampingskablar. Centern Voce har dock endast stöd för anslutning av fullrange (single wire). Alla Magellan 40th Anniversary är numrerade och ditt exemplars nummer finner du längst ner på anslutningspanelen.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor-234[/produktbild]
[underrubrik]Högklassiga delningsfilter och komponenter[/underrubrik]En väldigt viktig del i högtalaren är dess delningsfilter. Till Magellan 40th Anniversary används endast högkvalitativa och speciellt utvalda komponenter som handplockats efter timtals av lyssnande och omfattande mätningar. Hela filtren byggs sedan på plats i Triangles egna fabrik i Frankrike.

Komponenterna som används ger 40th Anniversary ett högklassigt ljud över hela dess frekvensomfång med minimal delay och ser till att ge elementen en linjär impedans för att inte belasta din förstärkare mer än nödvändigt.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor-258[/produktbild]
[underrubrik]Noggrant utvalt internt kablage[/underrubrik]När högtalarnas interna kablage skulle tas fram vände man sig till välrenommerade AudioQuest, en firma som levererat High-End kablar lika länge som Triangle funnits, alltså sedan början av 80-talet. Kablaget är en blandning av långkornig koppar (LGC) och höggradig koppar (PSC) vilket förbättrar klarheten i ljudet. Högtalarnas noga utvalda interna kablar ger 40th Edition en detaljerad och dynamisk lyssningsupplevelse med kontrollerad bas.

[produktbild]352019-triangle-magellan-40th-anniversary-quatuor-042[/produktbild]


 
Modeller
Golden Oak 35.400:-
Space Black 35.400:-
Shadow Zebrano 35.400:-
Space White 35.400:-


Typ:
Center

Diskant:
1 x TZ2900PM-MG

Bas:
2 x T16GMF72MS-MR1-V2 bas/mellanregister

Känslighet:
91 dB/W/m

Impedans:
8 ohm nominell (min. 3.6 ohm)

Frekvensomfång:
50 - 30.000 Hz (+/- 3 dB)

Anslutningar:
Guldpläterade anslutningsterminaler (tar banankontakter)

Mått:
602 x 251 x 340 mm

Vikt:
19 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-08-19