Focal On Wall 301 Demo Visning
- Slimmad on wall högtalare (90 mm djup)
- FLAX-element hämtade från Aria-serien
- 2-vägs basreflexkonstruktion
- Dubbla 100 mm midbaselement + 25 mm TNF diskant
- Funkar utmärkt till både hemmabio och hifi
- Lämpliga som front- och center i biosystemet
- Element utvecklade och tillverkade i Frankrike
- Avtagbar tygfront med magnetinfästning
- Enkla att montera på vägg, golvstativ finns som tillval
- OBS! Priset är per styck!

Demoprodukt i fint skick. Produkten är sparsamt använd och ser i stort ut som helt ny. Komplett med alla tillbehör.

2-vägs slimmad vägghögtalare med dubbla 100 mm FLAX midbaselement och 25 mm TNF diskant. Finns i två olika finishar och fungerar


Focal On Wall 301 är en slimmad 2-vägs vägghögtalare som hämtat inspiration från Aria-seriens FLAX-element och den högupplösta 25 mm stora TNF-diskanten. Ett diskret och välljudande system för dig som vill ha ett högkvalitativt ljud för hifi och/eller hemmabio men inte har plats för stora golvhögtalare.

[underrubrik]Focals On Wall serie[/underrubrik]Med On Wall 300-serien kan nu Focal erbjuda högtalare som enkelt monteras på vägg för en diskret installation och har samma höga ljudkvalitet och finish som deras traditionella golv och stativhögtalare. On Wall serien är kompatibel med flera olika serier från den franska högtalarspecialisten som inbyggnadsserien 300, Flax Dome och Aria.[underrubrik]För både 2-kanal och hemmabio[/underrubrik]Oavsett om det är högtalare till den rena stereoanläggningen eller dedikerade bion kan du vara säker på att On Wall levererar ljud i absolut toppklass, nåt vi har varit vana vid och förväntar oss från en tillverkare som Focal.

Högtalarna finns i två olika modeller där bestyckningen och den fysiska storleken skiljer dom åt. Den mindre On Wall 301 har ungefär samma höjd som en 55-tums TV medans storebror 302 mer matchar TV eller biodukar i storlekarna 82 tum och uppåt.

Bägge modeller går att använda som LCR (left, center, right) och logotypen på fronten går även att vända när högtalaren placeras horisontellt. Fästen för montering på vägg ingår och som tillval finns även snygga golvstativ att köpa.

Högtalarna finns i två olika finishar, matt svart och vit högglanslack, vilket gör det enkelt att hitta nåt som passar ditt rum. Högtalarna levereras med avtagbara tygfronter med magnetinfästning.

[underrubrik]On Wall 301[/underrubrik]On Wall 301 är den mindre av högtalarna som bjuder på dubbla 100 mm midbaselement och en 25 mm Aluminium/Magnesium TNF-diskant. De två midbaselementen är av typen FLAX, som vi känner igen från tillverkarens Aria-serie, och levererar en tight bas med naturliga, klara och väldefinerade röster. Även den högupplösta TNF-diskanten kommer från Aria-serien och bjuder på en kristallklar diskant med mycket detaljer.

[produktbild]336928-focal-on-wall-301-839[/produktbild]

On Wall 301 kan användas som både front- och centerhögtalare, antingen placerade vertikalt eller horisontellt, och har måtten (BxHxD) 155 x 800 x 90 mm.

[underrubrik]FLAX midbaselement och TNF diskant [/underrubrik]Flax-elementen är gjorda av naturmaterialet lin och är otroligt elastiskt med låg densitet, samtidigt som det är väldigt rappt och dynamiskt och bidrar till ett naturligt ljud med en transparent klang.

Focals TNF-diskant är en inverterad domediskant som ser till att man får en jämnare frekvenskurva med bredare spridning. Diskanten, som har en Poron-upphängning inspirerad av Focals större Utopia-serie, ger ett mjukare ljud som passar under längre lyssningssessioner utan att framtvinga stress eller trötthet i ljudbilden.

[produktbild]336899-focal-on-wall-302-636[/produktbild]

[underrubrik]Komplettera med en subwoofer[/underrubrik] Oavsett om högtalarna skall användas till film eller musik rekommenderar vi att komplettera med en lämplig subwoofer. Högtalarna i sig hanterar framförallt de mellersta och övre registren och behöver stöd i botten av en subwoofer för att framhäva de lägre registren.

Ta gärna en titt på [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/subwoofers/?tillverkare=SVS]SVS omfattande sortiment av subwoofers[/url] som finns i flera olika storlekar, både slutna och portade.

 
Modeller
Högblank vit 14.490:-


Typ:
Vägg

Diskant:
1 x 25 mm aluminium/magnesium TNF

Bas:
2 x 100 mm FLAX midbas

Känslighet:
87 dB (2.83v @ 1m)

Impedans:
8 ohm (min. 5.5 ohm)

Frekvensomfång:
53 - 28.000 Hz

Mått:
155 x 800 x 90 mm (vertikalt monterad)

Vikt:
5.9 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-08-08