KEF LSX II
- Kompakta och välljudande aktiva högtalare
- WiFi med omfattande streamingstöd
- AirPlay2, Chromecast, Tidal- och Spotify Connect, Bluetooth
- Stöd för högupplöst ljud, 24bit/384kHz inkl MQA och DSD
- Analoga och digital ingångar inkl. HDMI eARC och USB-C
- ROON Ready
- KEFs Music Intergrity Engine
- Klass D förstärkare med 100 watt/kanal (70 + 30)
- Smidig styrning via appen KEF Connect
- Designade av industridesignern Michael Young


KEF LSX II är den uppdaterade versionen av den otroligt populära, kompakta och välljudande högtalaren LSX. En högtalare som bjuder på, till formatet sett, en stor ljudbild med otroligt omfattande streaming och anslutningsstöd. LSX II har tagits fram tillsammans med designern Michael Young och bjuder på en riktigt snygg design och ett bra val för den designmedvetne ljudälskaren.
[underrubrik]Ordentligt uppdaterad favorit[/underrubrik]Utsidan av LSX II är till mångt och mycket väldigt lik sin föregångare LSX och finns i flera olika finishar, med matt- eller högglans lack samt tyg från den danska tygtillverkaren Kvadrat.

Elementet är precis som tidigare ett 11:e generations 4.5-tums Uni-Q koaxialelement med en centralt placerad 0.75-tums aluminium dome. Även förstärkarendelen på 100 watt per högtalare har behållits från den tidigare modellen men DSP:ns delningsfilter har omarbetats där en del algoritmer hämtats från storebror LS50 Wireless II. Här upphör dock likheterna med gamla LSX.

LSX II använder sig av streamingplattformen W2 som introducerades först i LS50 Wireless II och även i jubileumsmodellen LS60 Wireless. W2 plattformen ger tillgång till ett mycket mer omfattande streamingstöd med bland annat AirPlay2, Chromecast, Tidal och Spotify Connect samt ROON kompabilitet. En annan välkommen nyhet är HDMI-porten som har stöd för eARC/ARC för inkoppling av din TV, dags att slänga ut soundbaren?

[underrubrik]Jakten på perfektion - utvecklingsteamet berättar[/underrubrik]

[underrubrik]Elementbestyckning och slutsteg[/underrubrik]KEF LSX II använder sig av 11:e generationens Uni-Q konstruktion. Den förenar mellanregister och diskant i ett och samma element och bidrar således till en jämnare, mer balanserad ljudspridning där den största delen av ljudet kommer från en och samma punkt i högtalaren (single point source).

[produktbild]348558-kef-lsx-ii-703[/produktbild]
För optimal drivning av elementen har KEF använt ett högeffektivt Klass D slutsteg som levererar 100 watt per kanal, fördelat på 70 watt för midbas/bas elementet och 30 watt till diskanten.

[underrubrik]Omfattande streamingstöd[/underrubrik]Streamingmöjligheterna i KEF LSX II är mer eller mindre oändliga. Högtalarna bjuder på inbyggt WiFi med AirPlay 2, Chromecast, Tidal Connect, Spotify Connect och är ROON Ready. Ifrån appen KEF Connect har du dessutom access till streamingtjänster som Qobuz, Amazon Music och Deezer. Det går även att streama sin musik via Bluetooth.

[produktbild]348558-kef-lsx-ii-725[/produktbild]
[underrubrik]Gott om anslutningar[/underrubrik]Utöver det redan väldigt omfattande stödet för streamad musik bjuder LSX II även på flera anslutningsmöjligheter via kabel. På baksidan av masterhögtalaren (eller primary som KEF kallar den) finns HDMI med eARC-funktion (Enhanced Audio Return Channel) som supportar högupplöst ljud från din TV. Saknas HDMI ARC kan du koppla TV-ljudet via optisk digital signal. Det finns även en analog ljudingång samt en USB-C port. För de som vill har mer bas, utöver det som högtalarna levererar, kan man även en extern aktiv subwoofer.

[produktbild]348559-kef-lsx-ii-702[/produktbild]
[underrubrik]Flera snygga färgval[/underrubrik]LSX II har tagits fram i samarbete med den brittiske industridesignern Michael Young och tillsammans har den skapat en högtalare som både är en njutning att titta och lyssna på.

LSX II kommer i inte mindre än hela fem olika färger med valet av matt eller högblank lack eller tyg. Färgerna Carbon Black (svart) och Cobalt Blue (blå) har ett snyggt premiumtyg från de danska tygspecialisterna Kvadrat medans Mineral White har en lackad matt vit finish och Lava Red är i högblankt utförande. Färgen Soundwave är även denna i tyg från Kvadrat där "soundwave" mönstret vävts in i tyget och elementet fått den framlidne brittiske designern Sir Terence Conrans (1931-2020) blå signaturfärg.

[produktbild]348558-kef-lsx-ii--03[/produktbild]
[underrubrik]Stöd för högupplöst ljud[/underrubrik]LSX II hanterar högupplösta filer trådlöst upp till 24bit/192kHz och via nätverk upp till hela 24bit/384kHz, inklusive DSD och MQA-filer från Tidal. Övriga filformat som stöds, via samtliga ingångar, är FLAC, WAV, AIFF, ALAC, AAC, WMA, MP3, M4A, LPCM och Ogg Vorbis.

[underrubrik]Smidig styrning via appen KEF Connect[/underrubrik]Högtalarna levereras med fjärrkontroll men det är via appen KEF Connect du får den största flexibiliteten med enkel access till de olika streamingtjänsterna samt möjlighet att skräddarsy ljudet efter dina egna preferenser. Du kan välja mellan det lite enklare "normal" läget eller, när du vill ha full kontroll över alla inställningar, "expert".

[produktbild]348559-kef-lsx-ii-941[/produktbild]
[underrubrik]Perfekt kontroll[/underrubrik]Hjärnan i LSX II är KEFs Music Integrity Engine. Denna har finjusterats för att KEFs Single Apparent Source konfiguration och Uni-Q element skall arbeta optimalt tillsammans och höja dess prestanda.

[underrubrik]Unboxing av högtalarna[/underrubrik]

 
Modeller
Svart 15.990:-
Vit 15.990:-
Blå 15.990:-
Röd 15.990:-
Soundwave 15.990:-
Grön 15.990:-


Typ:
Aktiva

Diskant:
0.75 mm aluminium dome

Bas:
4.5-tums bas/mellanregister i magnesium/aluminium

Frekvensomfång:
49 - 47.000 Hz

Effekt:
100 watt per högtalare (70 mid/bass, 30 diskant)

Streamingstöd:
AirPlay2, Chromecast, Tidal Connect, Spotify Connect, ROON Ready, Bluetooth mm

Anslutningar:
HDMI (eARC/ARC), optisk digital, USB-C, 3.5 mm AUX, Ethernet, subwooferutgång

Mått:
155 x 240 x 180 mm

Vikt:
3.6 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-06-23