Klipsch Reference Premiere RP-500M II
- Stativhögtalare med 5.25-tums bas
- Nyutvecklat 90 x 90 Tractrix komposithorn
- Ventilerad LTS-diskant i titanium
- Uppdaterade Cerametallic basar
- Tractrix basreflexport för effektivt luftflöde
- Dubbla högtalarterminaler för bi-wire/bi-amping
- Robusta tygfronter med magnetinfästning
- För ren stereolyssning eller hemmabio
- Utmärkta även som surround
- Finns i både svart och valnöt

Klipsch Reference Premiere RP-500M II är 2022-års modell av den mindre stativhögtalaren i serien med en 5.25-tums hårtslående bas och 1-tums LTS diskant i ett Tractrix horn som levererar ett ljud responsiv bas, hög detaljupplösning och kontrollerad spridning. Vare sig du tittar på film eller lyssnar på musik kommer du alltid sitta med ett leende på läpparna, nåt dina grannar kanske inte kommer göra.
[citat]Tell your neighbours were not sorry![/citat]En klassisk slogan från Klipsch som väl stämmer in på det ljud som den uppdaterade Reference Premiere II serien levererar. MK II-serien bjuder på en hel del förbättringar gentemot den tidigare generationen och vi ser mer eller mindre en helt omarbetad högtalarserie där kabinettkonstruktion, element, terminaler, fötter och finish har förfinats för maximal prestanda.[underrubrik]Reference Premiere RP-500M II[/underrubrik]RP-500M II är en stativhögtalare med en 5.25-tums hårtslående kopparfärgad Cerametallic bas och ventilerad 1-tums LTS (Linear Travel Suspension) titaniumdiskant i ett 90 x 90 hybrid Tractrix komposithorn. På baksidan sitter en basreflexport som även denna använder sig av Tractrix-geometrin för ett snabbt luftflöde med minskat blåsljud och distortion samt förbättrad respons i de lägre registren.

Den mindre stativhögtalaren i serien fungerar utmärkt som frontar i bion eller till den rena stereosetupen, gärna tillsammans med en subwoofer, och lämpar sig även väl som vägg- eller stativmonterade surroundhögtalare.

RP-500M II har rejäla skruvterminaler för bra anslutning från din förstärkare.

[produktbild]348199-klipsch-reference-premiere-rp-500m-ii-466[/produktbild]
[underrubrik]LTS diskant i 90 x 90 hybrid Tractrix horn[/underrubrik]LTS-diskanten, som placerats i ett hybrid Tractrix horn med 90 x 90 graders spridning, ger ett fokuserat och högupplöst ljud mot lyssningspositionen med hög detaljrikedom. Själva diskanten är placerad i en ventilerad kammare som reducerar stående vågor som kan ge upphov till oönskade biljud. Tractrixhornet i Reference Premiere II-generationen har blivit något större än i den föregående serien för ett större soundstage med förbättrad riktingsverkan.

[produktbild]348128-klipsch-reference-premiere-rp-5000f-ii-268[/produktbild]
[underrubrik]Cerametallic basar[/underrubrik]De kopparfärgade elementen i Reference Premiere II har blivit något av seriens signum. Elementen är väldigt lätta och samtidigt hållfasta för minimal distortion och maximal verkningsgrad. Konstruktionen har finslipats för förbättrad transientrespons med mer kontroll och precision. Talspolen i elementen har gjorts 70 procent större samt så har det magnetiska systemet omarbetats vilket ger en bättre effekthantering med mer linjär återgivning och lägre distortion.

[produktbild]348180-klipsch-reference-premiere-rp-600m-ii-733[/produktbild]
[underrubrik]Tractrix basreflexportar[/underrubrik]Flera av modellerna i serien har Tractrix basportar för ett effektivt luftflöde med minskat blåsljud och distortion samt förbättrad respons i de lägre registren.

[produktbild]348129-klipsch-reference-premiere-rp-5000f-ii-991[/produktbild]

[underrubrik]Komplett högtalarserie för film och musik[/underrubrik]2022-års Reference Premiere II-serie består av inte mindre än hela elva modeller med fyra golvhögtalare, två par stativare, tre centerhögtalare, surround och Atmos Enabled högtalare. Använd dom för att spela musik eller bygg ditt helt klangmatchade biosystem.

[produktbild]348128-klipsch-reference-premiere-rp-5000f-ii-393[/produktbild]

 
Modeller
Svart 6.990:-
Valnöt 7.490:-


Typ:
Stativ

Diskant:
1-tums ventilerad titandiskant i 90 x 90 graders Tractrix horn

Bas:
5.25-tums Cerametallic

Känslighet:
92 dB (2.83V/1m)

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
50 - 25.000 Hz (+/- 3dB)

Anslutningar:
Guldpäterade skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
173 x 344 x 270 mm

Vikt:
6 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-06-03