Sony HT-A9 trådlöst 4.0.4 D.A.S Demo
- Trådlöst 4.0.4 hembiosysytem
- 360 Spatial Sound Mapping och Dolby Atmos/DTS:X
- Enkelt att möblera och installera
- Automatisk optimering av ljudet
- HDMI (eARC) 4K@120Hz, 8K@60Hz samt HDR och Dolby Vision
- Högtalarna ansluts trådlöst mot huben
- X-Balanced Speakers med softdome diskanter
- Akustisk mittsynk tillsammans med kompatibla Bravia-TV
- Chromecast, Spotify Connect, AirPlay2 och Bluetooth
- Röststyrningsstöd via Google Assistant och Alexa

Demoprodukt i nyskick. Produkten är sparsamt använd och ser i stort ut som helt ny. Komplett med alla tillbehör.

Sony HT-A9 är ett välljudande och helt trådlöst 4.0.4 hembiosystem som har stöd för de objektbaserade ljudformaten Dolby Atmos och DTS:X. De cylinderformade högtalarna kan placeras nästan hur som helst och ändå återskapa ett omslutande ljud tack vare Sonys avancerade ljudprocessering. Använd Sony HT-A9 att titta på TV, serier, film, spela de senaste TV-spelen eller lyssna på musik med ett ljud som omfamnar dig totalt!

[underrubrik]Trådlösa högtalare med omslutande ljud[/underrubrik]Sony HT-A9 systemet består av fyra stycken trådlösa cylinderformade högtalare som tillsammans med Sonys 360 Spatial Sound skapar upp till hela tolv extra fantomhögtalare. Varje högtalare består av en X-Balanced Speaker för återgivning av bas och mellanregister med bred spridning samt en tygdomediskant för klar återgivning av detaljer. Utöver dessa element sitter det ett uppåtriktat X-Balanced element som ser till att du får ta del av de objektbaserade ljudformaten Dolby Atmos och DTS:X.

[produktbild]337687-sony-ht-a9-tradlost-404-dolby-atmos-system-642[/produktbild]

[underrubrik]Lätta att möblera[/underrubrik]En stor fördel med HT-A9 är att du kan placera högtalarna nästan var som helst i rummet och ändå njuta av ett fantastiskt omslutande ljud. Sonys 360 Spatial Sound Mapping-teknik mäter upp högtalarnas relativa höjd och läge och analyserar rummet via högtalarnas inbyggda mikrofoner.[underrubrik]Enkel att installera[/underrubrik]Installationen av Sony HT-A9 går snabbt och är väldigt enkel att göra. Högtalarna placeras ut på sina önskade positioner och ansluts till ett strömuttag. Den medföljande hubben, som är navet i systemet, kopplas in via HDMI till din TV eller projektor för att visa upp systemets skärmmeny. Här väljer du Sound Field Optimization och sedan start så körs installationen och kalibreringen igång. Ett par korta testtoner skickas ut för att mäta nivå, avstånd och rummets reflektioner.

[underrubrik]Trådlös frihet[/underrubrik] Sony har inkluderat mängder med alternativ för streaming av musik. Sony HT-A9 stöder Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect och Bluetooth (AAC, LDAC, SBC). Så det finns alltså någonting för alla, oavsett vilken telefon man har. Man kan självklart spela upp musik i det klassiska stereo-läget, men på HT-A9 kan man även aktivera läget ”Immersive AE” för att få ett tredimensionellt ljud.

[underrubrik]Anslutningar[/underrubrik] På den lilla hubben så hittar vi en HDMI 2.1 utgång med eARC som ger högupplöst ljud ut från TVn med Dolby Atmos och DTS:X. Man hittar även en HDMI 2.1-ingång om man tex. skulle vilja koppla på någon av de nya spelkonsolerna och uppnå 4K/120hz. En anslutning som får vissa att klia sig i huvudet är ”S-Center OUT” som vi ska prata om i nästa stycket.

[produktbild]337687-sony-ht-a9-tradlost-404-dolby-atmos-system-813[/produktbild]

[underrubrik]Vart är centerkanalen?[/underrubrik] Sony HT-A9 är som sagt ett 4.0.4 system, det finns det alltså ingen dedikerad centerkanal. Som många entusiaster vet om så är centerkanalen en vital del i en hembioanläggning. Tack vare högtalarnas breda spridning och avancerade ljudprocessor skapar systemet en virtuell centerkanal av de två främre högtalarna. Om du äger en [b]Sony BRAVIA-TV från 2021 års line-up[/b] så kan TVn agera som centerkanal för en ännu bättre upplevelse. Man kopplar helt enkelt ihop TVn och hubben med den medföljande kabeln och aktiverar ”Acoustic Center Sync”. Ett stort plus är att modellerna A84J och A90J använder sig utav Acoustic Surface Audio+, en unik högtalarteknik där ljudet produceras via vibrationer som skickas genom själva skärmen.

[produktbild]337688-sony-ht-a9-tradlost-404-dolby-atmos-system-485[/produktbild]

[underrubrik]Subwoofer? [/underrubrik] Sonys högtalarpaket kommer utan subwoofer men det går att köpa till en som extrautrustning, Sony [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/subwoofers/aktiv/335670-sony-sa-sw5-tradlos-subwoofer/]HT-SW5[/url]. Vi rekommenderar starkt att man lägger till en subwoofer i systemet för att få en riktigt bra upplevelse till både film och musik.

[produktbild]337689-sony-ht-a9-tradlost-404-dolby-atmos-system-818[/produktbild]

 
Modeller
Grå 20.190:-


Typ:
5.1-system

Förstärkare:
12-kanals S-Master HX, total systemeffekt 504 watt

Högtalare:
4 st fullrangehögtalare med X-Balanced element och upfiringhögtalare

Ingångar:
1 x HDMI 2.1 (4K@120Hz, HDR, Dolby Vision)

Utgångar:
1 x HDMI (eARC/ARC)

Mått:
Högtalare: 160 x 313 x 147 mm
Hubb: 150 x 52 x 150 mm

Vikt:
10 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-05-27