Klipsch Reference II R-121SW
- Aktiv subwoofer i Reference II-serien
- 12-tums långslagigt element i portad låda
- 200 watts Klass D förstärkare (peak 400 watt)
- Väluppstagat kabinett i MDF
- Finish i svart reptålig vinyl med träådring
- Justerbart lågpassfilter och valbar fas (0/180 grader)
- RCA Line och LFE ingång
- Front fire element med bakåtriktad basport
- Svart tygfront med magnetinfästning
- Komplett serie med hela 10 olika modeller

Klipsch Reference II R-121SW är den större subwoofern i 2022-års Reference II-serie som ser till att dina filmer och musik får rejält med tryck i de lägre registren för extra skönt gung. Ingen hemmabio är komplett utan en eller flera subwoofers.
[underrubrik]2022-års Reference-serie[/underrubrik]Reference II bygger vidare på framgångarna med Reference-serien och lånar en del teknologi från den finare Reference Premiere serien. Modellerna har fått flera uppdateringar, både kosmetiskt och teknikmässigt, och den nya serien levererar ett bättre och kraftfullare ljud än någonsin med högre precision, mer detaljer och ökad dynamik.

För att ytterligare stärka upp basljudet så har flera modeller en basport av Tractrix-modell, vilken är designad för att minska distorsion och turbulens även vid lägre frekvenser.

Klipsch klassiska slogan är nu mer aktuell än någonsin.

[citat]Tell your neighbors We are not sorry![/citat][underrubrik]Reference R-121SW, 12-tums aktiv suboofer[/underrubrik]R-121SW är den större basen i Reference II serien och är bestyckad med ett 12-tum stort och långtslående TCP element för djup och distortionsfri bas. Ett Klass D slutsteg med peakeffekt på 400 watt (200 watt kontinuerligt) ser till att subwoofern levererar en djup bas som både känns och hörs när det börjar hetta till i actionscenerna. Kabinettet i MDF, som klätts i en reptålig svart vinylfinish med träådring, är rejält uppstagat internt för minskad resonans och färgning av ljudet.

[produktbild]347036-klipsch-reference-ii-r-121sw-776[/produktbild]

[underrubrik]Anslutningar och kontroller[/underrubrik]R-121SW har både Line och LFE-ingång för inkoppling av din hembio- eller stereoförstärkare. På slutstegspanelen finns även kontrollerna för volym, justering av lågpassfiltret (variabelt 40 - 120 Hz + LFE) samt valbar fas 0 - 180 grader. Subwoofern har även Auto On vilket triggar basen vid signal.

[produktbild]347039-klipsch-reference-ii-r-121sw-238[/produktbild]

[underrubrik]Fler basar = bättre kvalitet på ljudet[/underrubrik]Genom att ha flera basar i rummet skapas flera och därmed tätare rumsnoder. Där ena basen inte får till ljudet kan den andra täcka upp. Det gör stor skillnad att gå från en bas till två om man har problem med ljudet i lyssningspositionen. Notera att man vanligtvis inte skaffar sig en andra bas för att spela högre. Vill man ha högre ljud lönar det sig mycket mer att gå upp på en större modell snarare än att skaffa två stycken av samma.

Värt att beakta är att många förstärkare inte kalibrerar två basar separat trots att de har två stycken subwooferutgångar. Det beror på att det egentligen är en enda baskanal som splittats internt till två uttag. Är de mer påkostade kan de justera basarna mot varandra och därmed kalibrera för mer avvikelser.

[underrubrik]TCP basar[/underrubrik]Som nämnts ovan är en del teknologier, om än i något nerskalad form, hämtade från den finare Reference Premiere serien och de så kallade TCP elementen av spunnen koppar (Thermoformed Crystalline Polymer) har fått en något brantare vinkling av konen för en jämnare respons med förbättrad noggranhet och mer transparens.

[underrubrik]Välbyggda kabinett i modern design[/underrubrik]Kabinetten, som tillverkas i 0.75-tums MDF och stagats upp internt för minskad resonans och färgning av ljudet, har klätts i en träliknande och reptålig vinyl vilket ger ett sobert intryck och passar sig väl för mörkret i hemmabion. Designen är relativt slimmad, iallafall om man jämför med flera andra högtalare i Klipsch olika serier. Högtalarna levereras med fronter i svart tyg som är lätta att ta av och sätta dit igen tack vare magnetinfästningen.

[underrubrik]Rejält utbud av modeller[/underrubrik]Reference II serien består av inte mindre än hela tio olika modeller, subwoofers inräknade, vilket gör att de finns något för alla och alla typer av rum, smaker och användningsområde. Tre golvmodeller, två olika stativhögtalare, två centerhögtalare, en Atmos Enabled högtalare samt två subwoofers gör serien komplett.

 
Modeller
Svart 6.480:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv i portad konstruktion

Effekt:
200 watt Klass D (400 watt peak)

Element:
12-tums långslagigt framåtriktat

Frekvensomfång:
28 - 120 Hz

Delningsfilter:
Variabelt 40 - 120 Hz + LFE

Mått:
406 x 421 x 500 mm

Vikt:
16 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-05-10