Klipsch Reference II R-30C
- Stora centerhögtalaren i Reference II-serien
- Fyra 3.5-tums TPC baselement
- Nyutvecklat 90 x 90 Tractrix horn - LTS aluminiumdiskant med Kaptonupphängning
- Dubbla framåtriktade Tractrix basportar
- Lågprofilskabinett i MDF med intern uppstagning
- Magnetinfäst tygfront med låg profil
- Reptålig finish i svart vinyl med träådring
- Perfekt klangmatchad till Reference II-serien
- Komplett serie med hela 10 olika modeller


Klipsch Reference II R-30C är den lite bredare centern i 2022-års Reference II-serie som trots sin bestyckning med hela fyra 3.5-tums baselement, endast bygger 126 mm på höjden. Precis som brorsan R-50C är den perfekt klangmatchad mot de övriga högtalarna i serien för sömlösa panoreringar samt klar och tydlig dialog.
[underrubrik]2022-års Reference-serie[/underrubrik]Reference II bygger vidare på framgångarna med Reference-serien och lånar en del teknologi från den finare Reference Premiere serien. Modellerna har fått flera uppdateringar, både kosmetiskt och teknikmässigt, och den nya serien levererar ett bättre och kraftfullare ljud än någonsin med högre precision, mer detaljer och ökad dynamik.

För att ytterligare stärka upp basljudet så har flera modeller en basport av Tractrix-modell, vilken är designad för att minska distorsion och turbulens även vid lägre frekvenser.

Klipsch klassiska slogan är nu mer aktuell än någonsin.

[citat]Tell your neighbors We are not sorry![/citat][underrubrik]Reference II R-30C, slimmad centerhögtalare[/underrubrik]Reference II R-30C är den större av de två centerhögtalarna i serien och är bestyckad med en 25 mm diskant i Tractrix horn för ett högupplöst ljud med bra riktningsverkan. För bas och mellanregistret står hela fyra stycken 3.5-tum stora TCP-element. R-30C är en basreflexkonstruktion där Tractrix-portarna är framåtriktade vilket gör den lätt att placera i t.ex din TV-möbel. Då centern använder sig av samma typ av element som de övriga högtalarna i serien får du en perfekt klangmatchning vilket ger sömlösa panoreringar mellan dina främre högtalare samt röster och dialoger framförs klart och tydligt.

[produktbild]346984-klipsch-reference-ii-r-30c-718[/produktbild]

[underrubrik]LTS-diskant i Tractrix horn[/underrubrik]Det speciella Tractrixhornet, som vi känner igen från flera av Klipsch andra modeller, har blivit något större vilket ger en förbättrad täckning av ljudbilden med utökad bandbredd, lägre distortion och bättre riktningsverkan. Inuti hornet sitter Klipsch patenterade LTS diskant som tack vare dess konstruktion i aluminium, vilket är ett extremt lätt och hållfast material, ger en hög verkningsgrad med förbättrad upplösning och detaljåtergiving.

[produktbild]346888-klipsch-reference-ii-r605fa-113[/produktbild]

[underrubrik]TCP basar[/underrubrik]Som nämnts ovan är en del teknologier, om än i något nerskalad form, hämtade från den finare Reference Premiere serien och de så kallade TCP elementen av spunnen koppar (Thermoformed Crystalline Polymer) har fått en något brantare vinkling av konen för en jämnare respons med förbättrad noggranhet och mer transparens.

[underrubrik]Välbyggda kabinett i modern design[/underrubrik]Kabinetten, som tillverkas i 0.75-tums MDF och stagats upp internt för minskad resonans och färgning av ljudet, har klätts i en träliknande och reptålig vinyl vilket ger ett sobert intryck och passar sig väl för mörkret i hemmabion. Designen är relativt slimmad, iallafall om man jämför med flera andra högtalare i Klipsch olika serier. Högtalarna levereras med fronter i svart tyg som är lätta att ta av och sätta dit igen tack vare magnetinfästningen.

[underrubrik]Rejält utbud av modeller[/underrubrik]Reference II serien består av inte mindre än hela tio olika modeller, subwoofers inräknade, vilket gör att de finns något för alla och alla typer av rum, smaker och användningsområde. Tre golvmodeller, två olika stativhögtalare, två centerhögtalare, en Atmos Enabled högtalare samt två subwoofers gör serien komplett.

 
Modeller
Svart 4.490:-


Typ:
Center

Diskant:
1 x 1-tums LTS diskant i Tractrix horn

Bas:
4 x 3.5-tums TPC basar

Känslighet:
96 dB

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
78 - 21.000 Hz

Mått:
660 x 126 x 173 mm

Vikt:
5.9 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-05-10