Rega Saturn MK3 CD/DAC
- Kombinerad CD-spelare och DAC
- Högspecificerad CD-drive
- DAC med helt separat kretslösning
- Dubbla Wolfson WM8742 D/A-omvandlare
- Asynkron PC-USB DAC (kräver drivrutiner)
- Stöd för upplösningar upp till 24bit/192kHz
- Levereras med Solaris systemfjärr
- Hela fyra digitala in- och utgångar
- Valbara filter för D/A-omvandlaren
- Toppmatad CD-drive

Rega Saturn MK3 är en högpresterande CD-spelare och DAC i ett. Mycket omsorg har lagts ner för att hålla de två delarna separerade från varandra signalmässigt för optimal prestanda, oavsett om du spelar dina skivor eller använder DAC-funktionen.
[underrubrik]CD-spelare och DAC i ett[/underrubrik]Saturn MK3 bygger vidare på framgångarna med Saturn-R, en kombinerad CD-spelare och D/A-omvandlare i ett och samma chassi. Designmässigt har Saturn MK3 matchats mot förstärkaren Rega Elicit MK5. Kretslösningen från den tidigare modellen har bibehållits från Saturn R men Rega har förfinat byggprocessen och infört hårdare sluttester för förbättrad hållbar- och driftssäkerhet.

[underrubrik]Oberoende kretslösningar[/underrubrik]Kretslösningarna för de två delarna i Saturn MK3 har helt separerats från varandra signalmässigt, och chassit huserar en högspecificerad CD-transport och DAC-lösning med dubbla Wolfson WM8472 D/A-omvandlare. Allting styrs via den medföljande systemfjärren Solaris.

[produktbild]345507-rega-saturn-mk3-cd-dac-321[/produktbild]

[underrubrik]Massor av anslutningar[/underrubrik]På baksidan av Saturn MK3 hittar du ett helt batteri av anslutningar. På CD-sidan har du en traditionell analog stereo RCA (delas med DAC-delen) för inkoppling till din förstärkare, samt två stycken digitala utgångar (1 koaxial, 1 optisk) om du föredrar att använda den som en ren transport.

DAC-sidan är ännu mer omfattande med hela fyra digitala ingångar (2 optiska, 2 koaxiala), asynkron PC-USB DAC, dubbla digitala utgångar (1 optisk, 1 koaxial) samt den med CD:n delade RCA-utgången.

[produktbild]345505-rega-saturn-mk3-cd-dac-792[/produktbild]

[underrubrik]Stöd för högupplöst ljud[/underrubrik]Saturn MK3 har stöd för högupplöst ljud och via den asynkrona PC-USB ingången stöds upplösningar upp till hela 24bit/192kHz. PC-USB ingången har fått samma galvaniska isolering som den prisbelönta Rega DAC-R. USB-ingången använder sig av dedikerade drivrutiner (som du kan ladda ner här: [url=https://www.rega.co.uk/download/xmos-stereo-usb-audio-class2-driver-2022%28v2.15%29__.zip]Saturn R USB Driver download[/url]) vilket ger fullt stöd för ASIO (Audio Stream Input Output) och är en standard utvecklad av Steinberg som sänker fördröjningen mellan programvara och ljudkort avsevärt.

 
Modeller
Svart 29.900:-


Typ:
CD-Spelare

D/A-Omvandlare:
Dubbla Wolfson WM8742, 24bit/192kHz

Digitala ljudutgångar:
2 x optisk, 2 x koaxial

Analoga ljudutgångar:
1 x stereo RCA

Digitala ingångar:
2 x optisk, 2 x koaxial, 1 x PC-USB

Mått:
Spelaren: 430 x 95 x 325 mm
Rekommenderat min. utrymme: 435 x 180 x 400 mm

Vikt:
9.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-04-12