Vicoustic VicCinema VMT Wall and Ceiling Kit
- Akustikbehandlingspaket
- Avsett för hembiorummet
- Inkluderar absorbenter och diffusorer
- Delvis tillverkade av återvunnet material
- Minskar reflektioner, efterklang och eko
- Går att bygga ut i flera steg
- Levereras med VicFix J Profile och VicSpacer
- Effektivt i framförallt mellersta frekvensregistret
- NRC: 0.95 (VicSpacer Plus med Flat Panel VMT)

VicCinema VMT Kit Wall and Ceiling är ett paket för akutiskbehandling av hembiorummet som går att bygga ut i flera steg, beroende på hur mycket rummet behöver behandlas. Paketet levereras med fixeringssystemet VicFix J Profile vilket gör att du kan använda delarna som både absorbenter och diffusorer.
[underrubrik]Akustikbehandla ditt rum[/underrubrik]Nästan alla hem har idag ett par högtalare och en förstärkare i något rum. Många av oss som älskar musik och film har också investerat tid och pengar i att få det att låta bra. Men vad många inte vet är att ett av de största problemen med att få till bra ljud från högtalarna är själva rummet man lyssnar i.

Vi pratar ofta med besökare som upplever att en högtalare de tagit med sig i flytten plötsligt låter annorlunda. Eller så låter den annorlunda hos en vän eller i affären de besökt. En naturlig reaktion är att man tror att någonting har gått sönder. Så kan det naturligtvis vara men det är större chans att det antingen är rummet den befinner sig i som ändrar hur det låter alternativt att förstärkaren inte räcker till.

Vicoustic har därför tagit fram en komplett lösning för detta som kan appliceras i flera steg beroende på hur mycket du vill förbättra akustiken i rummet.[underrubrik]VicCinema VMT Kit Wall and Ceiling[/underrubrik]Paketet består av flera komponenter för att behandla olika akustikproblem som är vanliga i vardagsrummet, det dedikerade lyssningsrummet eller hemmabion.

För ljudabsorption används fyra Flat Panel VMT med VicSpacer Plus och för kombinerad absorption och diffussion används fyra VicPattern Ultra Triangle.

[produktbild]345360-vicoustic-viccinema-vmt-kit-wall-and-ceiling-276[/produktbild]

Kitet kommer i en hembiorumsanpassad mörkgrå färg

[underrubrik]Flat Panel VMT med VicSpacer Plus[/underrubrik] Flat Panel VMT är en revolutionerande akustikprodukt framtagen för att fungera både i hemmet och offentliga utrymmen. Dämpmaterialet som används är Vicoustics revolutionerande material VicPet Wool som till största del tillverkats av återvunna PET-flaskor. Med en innovativ färgningsprocess kan Vicoustic simulera olika material som betong, marmor, trä och flera andra material för att få en häpnadsväckande och realistisk look i alla typer av miljöer.[underrubrik]VicPattern Ultra Triangle[/underrubrik]VicPattern Ultra Triangle tillhör en av de populäraste produktserierna från Vicoustic. Ytan är av reptålig och UV-beständig melamin vilket gör att man kan komplettera över tid utan att de har olika färg. Dämpning och diffusering sker primärt i mellanregister och uppåt (ca 250 Hz och upp). Som fyllnadsmaterial har man använt sig av det så kallade VicPet Wool som är ett material som till stora delar framtagits av återvunna PET-flaskor.

[underrubrik]Behandla ditt rum i flera steg[/underrubrik]Beroende på vad du vill uppnå, hur mycket plats du har och vilken budget du satt kan du behandla rummet i flera olika steg, detta är baserat på ett rum på 15 kvadratmeter:

Steg 1
1 x VicCinema VMT Kit Wall and Ceiling
Behandlar förstareflektioner från sidoväggarna och frontväggsreflektioner samt börjar reducera eko och fladder mellan sido- och fram/bakvägg.

Steg 2
2 x VicCinema VMT Kit Wall and Ceiling
Som steg 1 plus behandlar reflektioner från bakre väggen, ger ytterligare kontroll över rummets efterklang samt eko och fladder mellan främre och bakre väggen

Steg 3
3 x VicCinema VMT Kit Wall and Ceiling
Samma som steg 2 plus ytterligare behandling av reflektioner från de främre sidoväggarna samt förbättrad kontroll av eko mellan sidoväggarna

Steg 4
4 x VicCinema VMT Kit Wall and Ceiling
Samma som steg 3 plus behandlar reflektioner från taket samt ger bättre kontroll av eko mellan tak och golv.

Steg 5
1 x VicCinema VMT Mega Bass Trap Kit
Samma som steg 4 plus behandlar de låga frekvenserna med dubbla Mega Bass Trap på den främre väggens hörn. Basfällorna fungerar även som bredbandsabsorbenter.

Steg 6
1 x VicCinema VMT Mega Bass Trap Kit
Samma som steg 5 plus komplettera med ytterligare två Mega Bass Trap på den bakre väggens hörn för ytterligare kontroll över de lägre registren.

[produktbild]345365-vicoustic-viccinema-vmt-kit-wall-and-ceiling-257[/produktbild]

[underrubrik]Ekologiskt hållbara material[/underrubrik]Vicoustic har tagit fram ett nytt material som de kallar VicPet Wool, ett textilt material som består av slanka fibrer orienterade utan någon större inbördes ordning. Materialet ger suverän akustisk prestanda och har tillverkats till största del av återvunna PET-flaskor. Detta innebär att Vicoustic har återvunnit och använt mer än 250 ton plastskräp, motsvarande cirka 22 miljoner 500 ml PET-flaskor, fram till slutet av 2019!

[produktbild]345367-vicoustic-viccinema-vmt-kit-wall-and-ceiling--02[/produktbild]

[underrubrik]Finns i flera olika färger[/underrubrik]VicCinema VMT Wall and Ceiling Kit finns i flera olika färger:
- Grå: Grå VMT-paneler med VicPattern Ultra i mörk wenge
- Grå mönster: Gråmönstrade VMT-paneler med VicPattern Ultra i mörk wenge
- Mörkgrå: Mörkgrå VMT-paneler med VicPattern Ultra i matt svart
- Mörkgrå mönster: Mörkgråmönstrade paneler med VicPattern Ultra i matt svart
- Rosmarin: Rosmarinfärgade VMT-paneler med VicPattern Ultra i ek
- Rosmarinmönster: Mönstrade rosmarinfärgade VMT-paneler med VicPattern Ultra i ek.

[produktbild]345368-vicoustic-viccinema-vmt-wall-and-ceiling-kit--02[/produktbild]

 
Modeller
Mörkgrå 17.990:-
Grå 17.990:-
Grå mönster 17.990:-
Mörkgrå mönster 17.990:-
Rosmarin 17.990:-
Rosmarinmönster 17.990:-


Typ:
Akustikpaket

Mått:
Flatpanel VMT med VicSpacer Plus: 599 x 1194 x 66 mm
VicPattern Ultra Triangle: 595 x 595 x 50 mm

Vikt:
40 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-04-05