Perlisten Audio D12s subwoofer Demo
- Aktiv referenssubwoofer i slutet kabinett
- Certifierad för THX Dominus (kräver dubbla basar)
- Extremt långslagigt 12-tums element
- 1.500 watt peakeffekt
- 32-bitars ARM Cortex M4 processor, 48 bits DSP från Ti
- 2.4 tums färg LCD med touchkontroller
- App för iOS- och Androidenheter
- 10-bands parametrisk EQ med 3 förval
- Kan spela ner till 14 Hz (-10 dB)
- Balanserade och obalanserade anslutningar

Kompakt referenssubwoofer med långslagigt 12-tums element, 1.500 watts Klass-D slutsteg med processor och inbyggd DSP. En hårtslående och musikalisk bas i ett!

Demoexemplar i gott skick.

Perlisten D12s är en aktiv sluten subwoofer med extremt långslagigt 12-tums element drivet av ett kraftfullt slutsteg som peakar på hela 1.500 watt. D12s är oerhört välbyggd och levererar blixtsnabb och extremt djup bas även i riktigt stora rum. Vid användning av dubbla uppsättingar D12s uppfylls även certifieringen för THX absolut högsta klassificering Dominus!

[underrubrik]Massivt bastryck[/underrubrik]D12s är den mindre av de två slutna referensbasarna i D-serien från den innovativa högtalarleverantören Perlisten. Här pratar vi om en 41 kg tung subwoofer som med sitt långslagiga 12-tums element i en slutet kabinett, drivet av ett kraftfullt DSP-kontrollerat slutsteg med 1.500 watt peak effekt, klarar att gräva ända ner till avgrundsdjupa 14 Hz (Boost, -10 dB) samtidigt som den spelar oerhört linjärt och musikaliskt när den vankas finlyssning.

Det relativt lilla fotavtrycket gör D12s till ett bra val när flera basar skall användas för att få till en jämnare basåtergivning i rummet. Använder du två stycken D12s uppfyller du dessutom certifieringen för THX Dominus.

Genom att ha flera basar i rummet skapas flera och därmed tätare rumsnoder. Där ena basen inte får till ljudet kan den andra täcka upp. Det gör stor skillnad att gå från en bas till två om man har problem med ljudet i lyssningspositionen. Notera att man vanligtvis inte skaffar sig en andra bas för att spela högre. Vill man ha högre ljud lönar det sig mycket mer att gå upp på en större modell snarare än att skaffa två stycken av samma.

Perlisten Audio är inte som många andra elektronikföretag utan här sker det mesta in house. Allt från idéer, design, forskning och utveckling, tillverkning av element och kabinett, elektronik, mjukvaror och till och med den slutgiltliga finishen med lackering sker inom företagets väggar. Allt för att säkerhetsställa att produkterna uppfyller de högt ställda krav på slutfärdig produkt som genomsyrar företagets grundfilosofi.

[underrubrik]Egenutvecklade element[/underrubrik]Baselementen i D-serien håller absolut referensklass och är tillverkade i ett ultralätt kolfibermaterial som drivs av en kraftigt överdimensionerad motor och hålls på plats av en kraftig ram av gjuten aluminium.

Precis som i S-seriens baselement sitter det aluminiumtråd i talspolarna istället för koppar, vilket är det mest använda tack vare dess ypperliga ledningsförmåga. Genom att använda grövre aluminiumtråd kompenserar man för det högre elektriska motståndet i aluminium och får bättre värmeavledningsförmåga samtidigt som materialet är lättare, vilket reducerar den rörliga massan och gör elementet lättare att driva.

D12s har enligt Perlisten ett Xmax på hela 30 mm (total slaglängd fram och tillbaka är 60 mm) vilket är enormt mycket för ett 12-tums element och som ofta bara kan åstadkommas i långtslående 18-tums element.

[produktbild]332568-perlisten-audio-d212s-414[/produktbild]

[underrubrik]Rejält kabinett i sluten konstruktion[/underrubrik]Basarna i Perlisten D-serie håller samma höga byggkvalitet som hos deras högtalare. Kabinetten är tillverkade i kraftig HDF och stagats upp rejält invändigt för att tåla den enorma påfrestningen av kraften som det långslagiga elementet levererar. Frontbafflen är nästan 80 mm tjock vilket ger ett rejält fundament för elementen att luta sig emot.

[produktbild]332572-perlisten-d15s-606[/produktbild]

[underrubrik]Råstarkt Klass-D slutsteg med kraftfull processor[/underrubrik]För att kunna nå de extremt djupa basfrekvenserna till film samtidigt som basen skall spela linjärt och rappt till musik krävs det ordentligt med effekt och processorkraft för att få igång elementen och dessutom få dom att stoppa blixtsnabbt vid behov. Slutsteget i D12s har en peakeffekt på hela 1.500 watt vilket gör att basen kan spela ända ner till 14 Hz (-10 dB) för den ultimata filmupplevelsen.

[underrubrik]Inbyggd DSP och kraftfull processor[/underrubrik]Effekt och stora element i all ära men skall man ha kontroll på effekten och elementen behövs en kraftfull DSP och processor. I D-serien sitter en 48-bitars DSP samt en 32-bits ARM M4 Cortex processor som reagerar blixtsnabbt på minsta förändring och konstant övervakar och skyddar slutsteget och elementen för att maximera prestandan oavsett vad som lyssnas på. I realtid kan du få fram en mängd olika parametrar som utgångseffekt, strömförbrukning, slutstegets driftstemperatur mm.

På ovansidan av basarna finns en touchpanel där du snabbt och enkelt kan göra de grundläggande inställningarna medans den kostnadsfria appen, som finns till både iOS och Android, ger en bättre överblick med betydligt fler inställningsmöjligheter.

[underrubrik]Bekväm appstyrning för bättre överblick[/underrubrik]Som nämnts ovan kan basarna i D-serien styras via den kostnadsfria appen. Här får du tillgång till en mängd olika inställningsmöjligheter som förvalda presets beroende på rumsstorlek, 10-bands parametrisk EQ med 3 olika minnen, volymjustering, fas- och delningsfrekvens, inställningar för RCA och XLR-anslutningarna med justerbar gain och mycket annat.

[produktbild]332566-perlisten-audio-d212s-764[/produktbild]

[underrubrik]THX Dominus certifierade[/underrubrik]Som nämnts ovan är Perlisten D12s certifierad för THX Dominus när två basar används. THX ställer extremt höga krav på högtalare och subwoofers för att de skall uppfylla alla parametrar som innefatts av certifieringen. För att nämna något skall högtalarna klara av att leverera ett högkvalitativt ljud vid lyssningspositionen vid en nivå på 85 dB nominellt och peakar på 105 dB. Detta med ett lyssningsavstånd på hela 6 meter i ett 185m3 stort rum. Subwoofers skall hantera 95 dB nominellt och hela 115 dB peak vid samma lyssningsavstånd och rumsstorlek.

[produktbild]332034-perlisten-audio-s7t-221[/produktbild]

 
Modeller
Svart pianolack 49.990:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv subwoofer i sluten konstruktion

Effekt:
1.500 watt RMS peakeffekt

Element:
12 tums långtslående

Frekvensomfång:
THX EQ: 20-289Hz (-6dB) / 16-330Hz (-10dB)
Boost (stora rum): 16-289Hz (-6dB) / 14-330Hz (-10dB)
Cut (små rum): 25-289Hz (-6dB)/19-330Hz (-10dB)

Delningsfilter:
Bypass, 30-160Hz, slope 6,12,18,24dB/oct

Mått:
420 x 448 x 450 mm

Vikt:
41 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-03-21