Polk Audio Signature Elite ES55 golvhögtalare
- 2-vägs högtalare i Signature Elite-serien
- Modern design med mjukt rundade kabinett
- Högupplöst Terylen-diskant
- Patenterad Power Port basreflex
- Dubbla Mica-förstärkta 6.5-tums bas/mellanregister
- Optimerat 2.5-vägs delningsfilter
- Dubbla högtalarterminaler för bi-wire/bi-amping
- Lämpliga för både musik och hemmabio
- Komplett serie med flera olika högtalarval
- Finns i både svart och vitt

Polk Audio Signature Elite ES55 är den mellanstor golvhögtalaren i serien som fyller även lite större rum med välljud, oavsett om det är för den rena stereoanläggningen eller som frontar i hemmabion. Dubbla 6.5-tums bas/mellanregister och en högupplöst Terylendiskant ser till att leverera en tight och kontrollerad bas med välbalanserat mellanregister och mycket detaljer på toppen.
[underrubrik]Polk Audio Signature Elite-serien[/underrubrik]Det amerikanska företaget Polk Audio har försett både stereo- och hembioentusiaster med välljud ända sedan 1972, där tusentals och åter tusentals timmar lagts ner på forskning, utveckling och förnyelse på alla deras produkter.

Signature Elite serien landar ganska mitt i Polk Audios omfattande produktportfölj och bygger vidare på den tidigare Signature-serien samt hämtar inspiration och teknologier från de dyrare Reserve- och Legend-serierna. Unika och patenterade lösningar som deras Power Port basreflexkonstruktion, den högupplösta Terylendiskanten (spelar upp till 40.000 Hz) samt flera andra detaljer har letat sig fram till den prisvärda Signature Elite-serien. Alla högtalare i serien levererar ett balanserat, dynamiskt och högupplöst ljud med stor soundstage.

Desigen är modern med slanka och mjukt avrundade kabinett vilket gör dom lätta att integrera i såväl vardagsrummet som i den dedikerade hemmabion.[underrubrik]ES55, 2-vägs golvhögtalare[/underrubrik]Signature Elite ES55 är en 2-vägs golvhögtalare och den mellanstora modellen i serien. ES55 är bestyckad med dubbla 6.5-tums bas/mellanregister för djup och rapp bas med välbalanserat mellanregister och den högupplösta Terylendiskanten som återger detaljer ända upp till 40.000 Hz.

[produktbild]344187-polk-audio-signature-elite-es55-golvhogtalare-799[/produktbild]

[underrubrik]Kabinettkonstruktion och elementbestyckning[/underrubrik]Kabinettens utsida är mjukt avrundade vilket ger en tilltalande och modern design. Materialet som använts är MDF vilket ger ett starkt, hållfast och akustiskt inert kabinett som reducerar oönskade stående vågor och färgning av ljudet. Internt har de stagats upp ytterligare för att ge ett så stumt kabinett som möjligt.

Diskanterna, som även återfinns i Monitor XT-serien, är tillverkade av Terylen, som tillverkas av återvunnen PET, och kan återge frekvenser ända upp till hela 40.000 Hz.

[produktbild]344159-polk-audio-signature-elite-es60-golvhogtalare-079[/produktbild]

Alla högtalarna i serien använder sig av Polk Audios patenterade Power Port basreflex, som ger en större yta för luften att fördela sig på för ett jämnare flöde med högre output och lägre distortion jämför med traditionella basportar.

[produktbild]344159-polk-audio-signature-elite-es60-golvhogtalare--02[/produktbild]

[underrubrik]Signature Elite, högtalarserie med stor bredd[/underrubrik]I Signature Elite serien finns något för alla smaker och plånböcker, oavsett om det är för den rena stereoanläggningen eller hemmabion. Serien består av inte mindre än tre golvhögtalare, tre stativhögtalare samt två centerhögtalare.

[produktbild]344159-polk-audio-signature-elite-es60-golvhogtalare-275[/produktbild]

 
Modeller
Svart 9.990:-
Vit 9.990:-


Typ:
Golv

Diskant:
1 x 25 mm Terylen domediskant

Bas:
2 x 165 mm Polyproylen bas/mellanregister

Känslighet:
90 dB (1 watt / 1 meter)

Impedans:
4 - 8 ohm nominellt

Frekvensomfång:
40 - 40.000 Hz

Mått:
216 x 1054 x 317 mm

Vikt:
22 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-03-10