iFi Audio ZEN Air DAC
- Kombinerad DAC och hörlurförstärkare
- Baserad på iFi Audios ZEN-serie
- Stöd för filer upp till 32bit/382kHz inkl. DSD256
- Fungerar som MQA-renderare
- PowerMatch, justerbar gain
- XBass+ för utökad bas
- 16-kärnig XMOS processor
- Burr Brown D/A-omvandlare, Bit-Perfect DSD & DXD
- Guldpläterat hörurlursuttag och RCA-utgång
- Levereras med USB-kabel, nätdel ingår ej

iFi Audio ZEN Air DAC är en kombinerad DAC och hörlursförstärkare från iFI Audio men till ett betydligt lägre pris än de övriga produkterna i ZEN-serien. Du får fortfarande soundet från ZEN men med lite enklare komponenter och chassi.
[underrubrik]Instegs DAC och hörlursförstärkare[/underrubrik]Med ZEN Air DAC tar iFi Audio sin otroligt populära ZEN-serie till en helt ny prispunkt men levererar fortfarande det detaljerade och dynamiska soundet de gjort sig kända för. För att komma ner till den här prispunkten har man valt att använda sig av lite enklare material och komponenter. Chassit till exempel är tillverkat i kompositplast istället för metall som i den dyrare ZEN DAC v2.Med ZEN Air DAC får du en liten och naggande god kombinerad DAC och hörlursförstärkare, som har stöd för upplösningar på upp till hela 32bit/384kHz inklusive DSD. Anslut den via USB från din dator och ge dina favorithörlurar upplösningen och drivningen de förtjänar.

[produktbild]344033-ifi-audio-zen-air-dac-279[/produktbild]

[underrubrik]Stöd för högupplösta filer[/underrubrik]Hjärnan i ZEN Air DAC består av en kraftfull 16-kärning XMOS processor, som tillsammans med en D/A-omvandlare från Burr Brown, ger den kombinerade DAC:n och hörlursförstärkaren tillräckligt med kraft för att koda av filer upp till 32bit/384kHz inklusive native DSD256 och DXD. ZEN Air DAC fungerar även som MQA-renderare där den sista uppackningen (third unfold) sker i enheten.

LED-dioden på frontpanelen växlar färg beroende på vilken upplösning och samplingsfrekvens filen har som spelas upp.

[produktbild]344034-ifi-audio-zen-air-dac-489[/produktbild]

[underrubrik]Kompetent hörlursförstärkare[/underrubrik]Utöver att koda av högupplösta filer från din dator och skicka dessa vidare till din förstärkare så fungerar även ZEN Air DAC som hörlursförstärkare. Förstärkaren lämnar upp till 280mW uteffekt @ 32 ohm och du kan själv anpassa gainen i två steg för optimal matchning mot dina hörlurar.

[underrubrik]PowerMatch - valbar förstärkning[/underrubrik]Hörlursutgången har iFi:s PowerMatch - en valbar förstärkning för att perfekt anpassning till dina lurar. In-ear lurar har ofta mycket hög känslighet och bör användas med PowerMatch i läge "Off" för brusfri lyssning. Större lurar som sitter runt eller på öronen har ofta en lägre känslighet med låga impedanser och kräver mer tjong - tryck "On" på PowerMatch för att öka nivå och kraft till dina lurar.

[underrubrik]Tyngre bas med XBass[/underrubrik]ZEN Air DAC är utrustad med iFi:s teknologi XBass. XBass är perfekt till lurar som inte har så mycket bas som t.ex in-ear lurar eller öppna lurar.

[produktbild]344036-ifi-audio-zen-air-dac-949[/produktbild]

[underrubrik]Anslutningar[/underrubrik]ZEN Air DAC ansluts till din dator via PC USB-ingången på baksidan och inkoppling mot din förstärkare görs via de guldpläterade RCA-utgångarna. På framsidan sitter ett 6.3 mm hörlursuttag vars volym du enkelt justerar vid volymvredet på fronten.

[produktbild]344035-ifi-audio-zen-air-dac-723[/produktbild]

[underrubrik]Uppgradera med en riktig nätdel[/underrubrik]ZEN Air DAC levereras inte med någon nätdel utan endast drivs via ditt USB-uttag med den medföljande USB-kabeln. Vi rekommenderar att komplettera med t.ex iFi Audios fina nätdel [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/dc-adapter/338920-ifi-audio-ipower2/]iPower2[/url] för att maximera din upplevelse.

 
Modeller
Silver 1.090:-


Typ:
DAC+Hörlursförst.

Frekvensomfång:
TBA

Impedans:
Line out: <50 ohm
Hörlursuttag: <1 ohm

Kontakt:
PC-USB, stereo RCA, 6.3 mm hörlursuttag

Tillbehör:
USB-kabel

Mått:
158 x 35 x 117 mm

Vikt:
0.31 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-03-04