Perlisten Audio S7i-LR High End infällnadshögtalare
- 4-vägs High End inbyggnadshögtalare
- Certifierad för THX Dominus Large LCR
- Patenterad DPC Array (Directivity Pattern Control)
- 28 mm Berylliumdiskant, två Textreme TPCD mellanregister
- Fyra 180 mm Textreme TPCD basar
- Baserad på flaggskeppsmodellen S7t i Reference-serien
- Sluten konstruktion, kräver ingen separat back box
- Bygger endast 101.7 mm på djupet
- Perfekt klangmatchad mot hela Signature-serien
- Vita målningsbara frontgaller med magnetinfästning

Perlisten S7i-LR är en 4-vägshögtalare i absolut referensklass och världens hittills första inbyggdnadshögtalare som certifierats för THX högsta och mest krävande certifiering Dominus. Med teknologier hämtade direkt från flaggskeppsmodellen och golvaren S7t, får du en inbyggdnadshögtalare som spelar djupt och detaljerat med extremt kontrollerad spridning, även i riktigt stora rum.
[underrubrik]Inbyggnadshögtalare i referensklass[/underrubrik]Med S7i-LR tar Perlisten Audio framgångarna med sina fina konventionella (om man nu kan kalla Perlistens högtalare konventionella) högtalare i Signature-serien och stoppar in mycket av teknologin i ett kabinett avsett för montering i vägg.

S7i-LR är ett utmärkt val för dig som vill kunna njuta av ett högupplöst och detaljerat ljud med rejält drag i botten utan att hela vardagsrummet eller biosalongen ockuperas av stora högtalare. Precis som i de stora S7t sitter det hela sju element i infällnadshögtalaren, fördelat på fyra 180 mm stora textreme TPCD baselement samt Perlistens unika DPC Array, som består av en 28 mm högupplöst Berylliumdiskant flankerad av dubbla 28 mm Textreme TPCD mellanregister.

S7i-LR är världens hittills första och enda inbyggnadshögtalare som kan stoltsera med THX högtsta klassificering Dominus Large LCR, mer om vad detta innebär kan ni läsa mer om längre ner på sidan.

[underrubrik]Elementbestyckning[/underrubrik]Perlisten S7i-LR är inte konstruerad som andra inbyggnadshögtalare utan tillverkaren har gått sin egna väg och använt sig av det handplockade teamets breda och månåriga kompetens och utvecklat flera unika patenterade lösningar för att uppnå sitt mål.

I mitten av högtalaren sitter en så kallad DPC-Array (Directivity Pattern Control) med en påkostad 28 mm Berylliumdiskant och dubbla mellanregister. Diskanten är korrekt, distortionsfri och väldigt högupplöst. Det effektiva frekvensområdet för diskanten är angivit till 1 kHz till 30 kHz.

Diskanten flankeras av dubbla 28 mm TPCD mellanregister som till viss del överlappar diskanten och spelar från 1 kHz till 4 kHz.

[produktbild]343674-perlisten-audio-s7i-lr-high-end-infallnadshogtalare-145[/produktbild]

Det unika med den centralt placerade DPC-Arrayen är dess förmåga att kontrollera spridningen i rummet, både horisontellt och vertikalt. Den breda horisontella spridningen gör att du får en väldigt stor sweetspot samtidigt som den begränsade vertikala spridningen undviker oönskade reflektioner från både golv och tak. Detta gör även att högtalaren kan placeras betydligt närmre lyssningspositionen än många andra storleksmäsigt jämförbara högtalare.

[produktbild]332036-perlisten-audio-s7t-819[/produktbild]

Baselementen och mellanregistren är tillverkade i ett material som kallas TPCD (Thin-Ply Carbon Diaphragms). TPCD eller TeXtreme har tagits fram i samarbete med det svenska företaget Oxeon och har visat sig vara ett utmärkt membranmaterial tack vare dessa suveräna akustiska egenskaper. Det är extremt tunt, oerhört lätt och väldigt hållfast. De fyra 180 mm stora baselementen är tillverkade av multipla lager av vävd TPCD, vilket gör det möjligt för högtalarna att spela ända ner till 37 Hz.

[underrubrik]Rejäla inbyggnadskabinett[/underrubrik]Kabinetten i Perlistens architectual-serie är precis som sina traditionella syskon väl uppstagade för att klara av de enorma påfrestningar de kraftfulla elementen genererar. En styv och resonansfri baffel ger ett rejält fundament för elementen att vila på och lådans volym är omsorgsfullt uträknad för att maximera prestandan på alla element, över hela registret. Lådan är tillverkad i aluminium som sedan omsorgsfullt dämpats internt med flera lager av asfaltsmattor.

Kabinettet i sig är av sluten konstruktion vilket gör att högtalarna inte behöver kompletteras med en separat back box. Kabinettet bygger endast 101.7 mm på djupet vilket gör att det passar i de flesta väggar utan modifiering.

[produktbild]343675-perlisten-audio-s7i-lr-high-end-infallnadshogtalare-499[/produktbild]

[underrubrik]THX Dominus certifierade[/underrubrik]Som nämnts ovan är Perlisten S7i-LR världens första THX Dominus Large LCR certiferade inbyggnadshögtalare. THX ställer extremt höga krav på högtalaren för att den skall uppfylla alla parametrar som innefatts av certifieringen. För att nämna något skall högtalarna klara av att leverera ett högkvalitativt ljud vid lyssningspositionen vid en nivå på 85 dB nominellt och peakar på 105 dB. Detta med ett lyssningsavstånd på hela 6 meter i ett 185m3 stort rum.

[produktbild]332034-perlisten-audio-s7t-221[/produktbild]

 
Modeller
Vit 95.900:-


Typ:
Vägg

Diskant:
1 x 28 mm Berylliumdiskant

Mellanregister:
2 x 28 mm Textreme TPCD

Bas:
4 x 180 mm Textreme TPCD

Känslighet:
91.9 dB (2.83 volt / 1 meter)

Impedans:
4 ohm nominell (min. 3.4 ohm)

Frekvensomfång:
37 - 37.000 Hz (In room bass extension)

Mått:
Yttermått: 298.6 x 1036.6 x 111.2
Infällnadsmått: 257 x 996 x 101.7 mm

Vikt:
26 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-02-28