Polk Audio Monitor XT90, Dolby Atmos Enabled
- Dolby Atmos Enabled högtalare
- Kan även användas som surroundhögtalare
- Vinklad baffel för riktat ljud
- Klangmatchad mot Monitor XT-serien
- 4-tums bredbandselement
- Avtagbar svart tygfront
- Nyckelhålsfäste för väggmontering
- Säljes parvis

Polk Audio Monitor XT90 är den klangmatchade Dolby Atmos Enabled högtalaren i Polk Audios väldigt prisvärda Monitor XT-serie. Placera dom ovanpå dina front- och/eller surroundhögtalare och njut av det omslutande ljudet som de objektbaserade ljudformaten Dolby ATmos ch DTS:X levererar.
[underrubrik]Monitor XT-serien[/underrubrik]Monitor XT-serien från Polk är en extremt prisvärd serie av högtalare från den amerikanska tillverkaren. För ett antal år sedan lanserades den fina Legend-serien som åtföljdes av Reserve-serien där fokus lades på "bang for buck" när det gällde ljudkvalitet som inte var så långt från den dyrare Legend men med en enklare konstruktion och finish.

Med Monitor XT-serien tar Polk Audio klivit ännu längre ner i pris men levererar fortfarande ett ljud med väldigt bra prestanda med tanke på den relativt låga prisklassen.

Kabinetten är tillverkade i MDF som både stagats upp och dämpats bra internt. Finishen är ganska enkel men samtidigt funktionell, framförallt till ett lite mörkare biorum, med sin svarta foliering. Svarta tygfronter, som är lätta att ta av, döljer och skyddar elementen från nyfikna fingrar.

Basarna och mellanregistren är, som de flesta högtalare i den här prisklassen, tillverkade i laminerat papper som är ett väl beprövat och funktionellt material, med gummiupphängning i en korg av pressad plåt. Diskanterna är ganska intressanta då de är av materialet Terylen, som tillverkas av återvunnen PET, och kan återge frekvenser ända upp till hela 40.000 Hz.[underrubrik]XT90, Dolby Atmos Enabled högtalare[/underrubrik]XT90 är en så kallad Atmos Enabled högtalare som primärt är tänkt att placeras ovanpå dina front- och/eller surroundhögtalare, för att återskapa ljudet från de objektbaserade ljudformaten Dolby Atmos och DTS:X. Nyckelhålsfästet på baksidan gör att XT90 även kan användas som en väggmonterad surroundhögtalare eller front height samt med hjälp av ett extra fäste också kan takmonteras.

[produktbild]343466-polk-audio-monitor-xt90-dolby-atmos-enabled-284[/produktbild]

[underrubrik]Komplett serie högtalare för film och musik[/underrubrik]Monitor XT-serien består av inte mindre än åtta olika modeller fördelat på två golvmodeller, två stativhögtalare, två centerhögtalare samt Atmos Enabled högtalare och en aktiv subwoofer. Använd dom för ren musiklyssning eller bygg ett komplett klangmatchat Dolby Atmos 7.2.4 hemmabiosystem utan att det gräver ett alltför stort hål i plånboken.

[produktbild]343357-polk-audio-monitor-xt70-029[/produktbild]

 
Modeller
Svart 2.090:-


Typ:
Dolby Atmos

Bas:
4-tums bas/mellanregister

Känslighet:
89 db (1 watt / 1 meter)

Impedans:
4 - 8 ohm

Frekvensomfång:
94 - 22.000 Hz

Mått:
190.5 x 143.2 x 212.9 mm

Vikt:
2.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-02-24