Polk Audio Monitor XT30 centerhögtalare
- 2-vägs centerhögtalare
- Perfekt klangmatchad mot Monitor XT-serien
- Dubbla 5.25-tums basar
- 1-tums Terylen domediskant
- Bakåtriktad basport
- Väluppstagat kabinett i MDF
- Svart högtalarfront av tyg
- Certifierad för Dolby Atmos, DTS:X kompatibla
- Utvecklad och designad i USA


Polk Audio Monitor XT30 är den mer tradionellt utformade center i den väldigt prisvärda Monitor XT-serien. Då man använder sig av likadana element som de övriga högtalarna i serien får du en center med perfekt klangmatchning mot högtalarna i ditt biosystem.
[underrubrik]Monitor XT-serien[/underrubrik]Monitor XT-serien från Polk är en extremt prisvärd serie av högtalare från den amerikanska tillverkaren. För ett antal år sedan lanserades den fina Legend-serien som åtföljdes av Reserve-serien där fokus lades på "bang for buck" när det gällde ljudkvalitet som inte var så långt från den dyrare Legend men med en enklare konstruktion och finish.

Med Monitor XT-serien tar Polk Audio klivit ännu längre ner i pris men levererar fortfarande ett ljud med väldigt bra prestanda med tanke på den relativt låga prisklassen.

Kabinetten är tillverkade i MDF som både stagats upp och dämpats bra internt. Finishen är ganska enkel men samtidigt funktionell, framförallt till ett lite mörkare biorum, med sin svarta foliering. Svarta tygfronter, som är lätta att ta av, döljer och skyddar elementen från nyfikna fingrar.

Basarna och mellanregistren är, som de flesta högtalare i den här prisklassen, tillverkade i laminerat papper som är ett väl beprövat och funktionellt material, med gummiupphängning i en korg av pressad plåt. Diskanterna är ganska intressanta då de är av materialet Terylen, som tillverkas av återvunnen PET, och kan återge frekvenser ända upp till hela 40.000 Hz.[underrubrik]Klangmatchad centerhögtalare[/underrubrik]XT30 är en centerhögtalare som är perfekt klangmatchad mot de övriga prisvärda högtalarna i Monitor XT-serien. Med dubbla 5.25-tums baselement och den högupplösta 25 mm stora domediskanten av Terylen, får du en bra matchning mot de andra högtalarna och ser till att röster och dialoger spelas upp klart och tydligt samtidigt som panoreringar mellan fronthögtalarna sker sömlöst.

[produktbild]343457-polk-audio-monitor-xt30-centerhogtalare--02[/produktbild]

[underrubrik]Komplett serie högtalare för film och musik[/underrubrik]Monitor XT-serien består av inte mindre än åtta olika modeller fördelat på två golvmodeller, två stativhögtalare, två centerhögtalare samt Atmos Enabled högtalare och en aktiv subwoofer. Använd dom för ren musiklyssning eller bygg ett komplett klangmatchat Dolby Atmos 7.2.4 hemmabiosystem utan att det gräver ett alltför stort hål i plånboken.

[produktbild]343357-polk-audio-monitor-xt70-029[/produktbild]

 
Modeller
Svart 2.190:-


Typ:
Center

Diskant:
1 x 25 mm Terylen domediskant

Bas:
2 x 5.25-tums bas/mellanregister

Känslighet:
89 db (1 watt / 1 meter)

Impedans:
TBA

Frekvensomfång:
55 - 40.000 Hz

Mått:
483 x 166 x 207 mm

Vikt:
5.9 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-02-24