M&K Sound X12+ subwoofer
- Aktiv subwoofer med dubbla 12-tums basar
- THX Ultra certifierad
- 600 watts ICE Klass D slutsteg (1.200 watt peak)
- Push-pull konfiguration
- Fyller rum upp till 85 kubikmeter (THX Ultra)
- Frekvensrespons 18 - 200 Hz (+/- 3dB)
- Nyutvecklade och extremt tåliga baskoner i kolfiber
- 30 procent större talspole och magnet mot föregångaren
- Ordentligt uppstagat kabinett i 25 mm MDF
- Balanserade och obalanserade anslutningar

X12+ tillhör 2022-års generation av extremt kompetenta basar från den danska högtalarspecialisten M&K Sound. X12+ uppfyller THX certifiering Ultra som bland annat innebär att den skall klara att fylla rum på upp till 85 kubikmeter.
[underrubrik]M&K Sound X+ serie[/underrubrik]Med X+ serien tar M&K Sound sina högpresterande subwoofers till en helt nya nivå och levererar en prestanda som vi aldrig tidigare sett från tillverkaren. Vi är vana vid M&K Sounds kompromisslösa basåtergivning med kvalitet som verkligen känns in i benmärgen och här tar de som sagt steget ännu längre. X+ serien kommer matt svart färg vilket gör de klockrena till den mörka biosalongen.

[produktbild]343125-mk-sound-x15-565[/produktbild]

M&K använder sig av dubbla långtslående element i kolfiber som placerats i M&K:s väl beprövade push-pull arkitektur och "reversed double driver och non-isobaric" konfiguration vilket innebär att bägge elementen i kabinetten är exponerade mot rummets luft.

Push-pull arkitekturen innebär att ett av elementen är monterat bakvänt samt även inkopplat bakvänt, elementen rör sig således åt samma håll samtidigt. Kopplingen låter så klart tokigt men det får effekten att man får en väsentligt lägre distorsion. Detta ger dig renare, tightare och mer korrekt basåtergivning.

[produktbild]343129-mk-sound-x15-329[/produktbild]

Kabinetten håller som vanligt väldigt hög klass vilket krävs för att kunna leverera önskad prestanda. Internt har de stagats upp rejält och konstruktionen med 25 mm tjock MDF ger ett stabilt och väldigt stumt kabinett som förhindrar störande resonanser och vibrationer.

Bland de förbättringar vi ser mot den tidigare X12 är ett nyutvecklat ICE Klass D slutsteg som levererar en kontinuerlig effekt på hela 600 watt RMS (peakeffekt 1.200 watt). Även elementen har uppdaterats och omdesignats med 30 procent större talspole och magnet samt är tillverkade i kolfiber för ännu bättre prestanda och stryktålighet.

[underrubrik]X12+ THX Ultra Certifierad[/underrubrik]X12+ är den mellanstora subwoofern i X+ serien och levererar en hisnande prestanda, även i stora rum. Med dubbla långtslående 12-tums drivers i kolfiber som placerats i en push-pull konfiguration, drivet av ett 600 watts (1.200 watt peak) ICE Klass D slutsteg, får du en subwoofer som klarar att uppfylla THX certifierng Ultra. X12+ levererar en djup och väldigt linjär bas, ända ner till omvälvande 18 Hz.

[underrubrik]Anslutningar och kontroller[/underrubrik]X+ serien kan anslutas på flera olika sätt med både balanserat och obalanserat. På baksidan finns stereo XLR in- och utgångar (pasas through), stereo RCA in och ut samt en dedikerad LFE-ingång.

Här hittar du även reglagen för inställning av fas (variabel 0 - 180 grader), variabelt lågpassfilter (50 - 125 grader) samt justering av Bass Level Reference.

[produktbild]343148-mk-sound-x12-subwoofer-772[/produktbild]

[underrubrik]THX Ultra[/underrubrik]M&K Sound X12+ är certifierad för THX klassificering Ultra vilket bland annat innebär att den skall klara av att fylla ett rum på 85 kubikmeter med ett lyssningsavstånd på cirka 3.6 meter.

[produktbild]343149-mk-sound-x12-subwoofer-607[/produktbild]

[underrubrik]Varför välja M&K Sound?[/underrubrik]För de som ställer högre krav på sitt bioljud men vill fortsätta med små högtalare och kraftfulla subwoofers har amerikanska M&K det rätta referensljudet. I flera år har de jobbat nära tillsammans med filmstudios i Hollywood där deras högtalare används som monitorer för mixning och bygger på att ge en extrem riktning av ljudet för att kunna urskilja var ljudet exakt kommer ifrån. Den rejäla byggkvalitén med patenterade delningsfilter och speciell utveckling av elementen fångar lyssnaren med en precis närvaro i ljudet med en klarhet och balans utöver det vanliga sortimentet som man hittar på dagens högtalarmarknad.

 
Modeller
Svart 53.990:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv i sluten konstruktion

Effekt:
600 watt Klass D (1.200 watt peak effekt)

Element:
Dubbla 12 tums kolfiber i push-pull konfiguration

Frekvensomfång:
18 - 200 Hz (+/- 3B)

Delningsfilter:
Variabelt 40 - 125 Hz

Mått:
450 x 728 x 385 mm

Vikt:
46 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-02-16