M&K Sound X15+ subwoofer
- Aktiv subwoofer med dubbla 15-tums basar
- THX Dominus certifierad
- 700 watts ICE Klass D slutsteg (1.400 watt peak)
- Push-pull konfiguration
- Fyller rum upp till 185 kubikmeter
- Kan spela ända ner till 16 Hz
- Nyutvecklade och extremt tåliga baskoner i kolfiber
- Ordentligt uppstagat kabinett i 25 mm MDF
- Balanserade och obalanserade anslutningar

X15+ tillhör 2022-års generation av extremt kompetenta basar från den danska högtalarspecialisten M&K Sound. Med X15+ har firman sin första subwoofer som uppfyller THX allra högsta klassificering Dominus, vilket ställer extra extrema krav på basen konstruktion och prestanda.
[underrubrik]M&K Sound X+ serie[/underrubrik]Med X+ serien tar M&K Sound sina högpresterande subwoofers till en helt nya nivå och levererar en prestanda som vi aldrig tidigare sett från tillverkaren. Vi är vana vid M&K Sounds kompromisslösa basåtergivning med kvalitet som verkligen känns in i benmärgen och här tar de som sagt steget ännu längre. X+ serien kommer matt svart färg vilket gör de klockrena till den mörka biosalongen.

[produktbild]343125-mk-sound-x15-565[/produktbild]

M&K använder sig av dubbla långtslående element i kolfiber som placerats i M&K:s väl beprövade push-pull arkitektur och "reversed double driver och non-isobaric" konfiguration vilket innebär att bägge elementen i kabinetten är exponerade mot rummets luft.

Push-pull arkitekturen innebär att ett av elementen är monterat bakvänt samt även inkopplat bakvänt, elementen rör sig således åt samma håll samtidigt. Kopplingen låter så klart tokigt men det får effekten att man får en väsentligt lägre distorsion. Detta ger dig renare, tightare och mer korrekt basåtergivning.

[produktbild]343129-mk-sound-x15-329[/produktbild]

Kabinetten håller som vanligt väldigt hög klass vilket krävs för att kunna leverera önskad prestanda. Internt har de stagats upp rejält och konstruktionen med 25 mm tjock MDF ger en ett stabilt och väldigt stumt kabinett som förhindrar störande resonanser och vibrationer.

[underrubrik]Flaggskepps modellen X15+[/underrubrik]X15+ är den största subwoofern i X+ serien och levererar en hisnande prestanda, även i riktigt stora rum. Med dubbla långtslående 15-tums drivers i kolfiber som placerats i en push-pull konfiguration, drivet av ett 700 watts 1.400 watt peak) ICE Klass D slutsteg, får du en subwoofer som klarar att uppfylla THX högsta klassificering Dominus. X15+ levererar en avgrundsdjup och väldigt linjär bas, ända ner till bergsomflyttande 16 Hz.

[underrubrik]Certfierad för THX Dominus[/underrubrik]X15+ är företagets första subwoofer som uppfyller de extrema krav som ställs på en högtalare eller subwoofer för att få deras högsta certifiering Dominus. För att nämna något skall högtalarna klara av att leverera ett högkvalitativt ljud vid lyssningspositionen vid en nivå på 85 dB nominellt och peakar på 105 dB. Detta med ett lyssningsavstånd på hela 6 meter i ett 185m3 stort rum. Subwoofers skall hantera 95 dB nominellt och hela 115 dB peak vid samma lyssningsavstånd och rumsstorlek.

[produktbild]343127-mk-sound-x15--02[/produktbild]

[underrubrik]Anslutningar och kontroller[/underrubrik]X+ serien kan anslutas på flera olika sätt med både balanserat och obalanserat. På baksidan finns stereo XLR in- och utgångar (pasas through), stereo RCA in och ut samt en dedikerad LFE-ingång.

Här hittar du även reglagen för inställning av fas (variabel 0 - 180 grader), variabelt lågpassfilter (50 - 125 grader) samt justering av Bass Level Reference.

[produktbild]343126-mk-sound-x15-324[/produktbild]

[underrubrik]Varför välja M&K Sound?[/underrubrik]För de som ställer högre krav på sitt bioljud men vill fortsätta med små högtalare och kraftfulla subwoofers har amerikanska M&K det rätta referensljudet. I flera år har de jobbat nära tillsammans med filmstudios i Hollywood där deras högtalare används som monitorer för mixning och bygger på att ge en extrem riktning av ljudet för att kunna urskilja var ljudet exakt kommer ifrån. Den rejäla byggkvalitén med patenterade delningsfilter och speciell utveckling av elementen fångar lyssnaren med en precis närvaro i ljudet med en klarhet och balans utöver det vanliga sortimentet som man hittar på dagens högtalarmarknad.

 
Modeller
Svart 67.990:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv i sluten konstruktion

Effekt:
700 watt Klass D (1.400 watt peak effekt)

Element:
Dubbla 15 tum kolfiber i push-pull konfiguration

Frekvensomfång:
16 - 200 Hz (+/- 3dB)

Delningsfilter:
Variabelt 40 - 125 Hz

Mått:
515 x 833 x 460 mm

Vikt:
61.1 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-02-16