Marantz Model 40n
- 2-kanals nätverksförstärkare
- Lyxig och retroinspirerad design
- Omfattande streaming- och multirumsstöd
- Marantz HDAM-kretsar (S2, S3)
- ESS ES9016K2M DAC, upp till 24bit/192kHz
- Inbyggt WiFi med AirPlay2, Spotify, Bluetooth mm
- Marantz Musical Phono EQ, RIAA-steg för MM-pickuper
- Lättåtkomliga och precisa tonkontroller på fronten
- Display på fronten som visar volym, ingångskälla mm
- ROON Tested

Marantz Model 40n är en lyxigt designad 2-kanals stereroförstärkare med skön retroinspirerad design och omfattande streaming och anslutningsstöd. Med 2 x 70 watt (8 ohm) Klass A/B förstärkning och deras patenterade HDAM-kretsar får du tillräckligt med kraft för att driva även lite mer trögdrivna högtalare och kan uppleva det klassiska Marantz soundet parat med en toppmodern förstärkares bekväma streamingfunktioner.
[underrubrik]Lyxig retrodesign med toppmodernt inre[/underrubrik]Model 40n bygger vidare på designen som introducerades med den dyrare Model 30. Till skillnad mot sin dyrare storebroder har Model 40n ett betydligt bättre anslutningsstöd i form av omfattande streamingstöd som Spotify, AirPlay2, HEOS, Bluetooth samt flera digitala ingångar som HDMI (ARC), optisk och koaxal digital ingång. Tonkontrollerna på fronten (bas, diskant och balans) gör det enkelt att justera ljudet efter eget tycke och smak.

[produktbild]343083-marantz-model-40n-194[/produktbild]

Det finns även flera analoga ingångar, inklusive ett påkostat RIAA-steg för MM-pickuper vilket borde tillfredsställa alla vinylälskare.

Kort sammanfattat är Model 40n en komplett maskin för både de nya och gamla formaten och det nya navet i din ljud- och bildanläggning.[underrubrik]Omfattande streaming- och multirumsstöd[/underrubrik]Model 40n har ett väldigt bra och omfattande streaming- och multirumsstöd. Med inbyggt WiFI, Apple AirPlay2, HEOS streaming och multirum, stöd för Spotify Connect och Tidal samt Bluetooth kan du välja och vraka mellan de tusentals nätbaserade musiktjänsterna på nätet och njuta av högupplöst musik.

Med HEOS kan du dessutom bygga vidare på ditt system och komplettera med Denon Homes trådlösa högtalare i hela ditt hem.

[produktbild]343089-marantz-model-40n-615[/produktbild]

[underrubrik]Stöd för högupplöst ljud[/underrubrik]För konverteringen av digitala källor till analoga har Model 40n bestyckats med en ES9016K2M D/A-omvandlare som har stöd för högupplösta filer upp till 24bit/192kHz inklusive DSD, FLAC HD, ALAC mfl. Du kan välja att ta emot signalerna via WiFI, Ethernet, USB eller någon av de optiska eller koaxiala digitala ingångarna.

[underrubrik]Analoga och digitala ingångar[/underrubrik]Utöver det omfattande streamingstödet kan du ansluta en mängd olika externa källor, både analogt och digital. På baksidan finns en HDMI-ingång som har stöd för ARC (ljudretur från TV), optisk och koaxial digital ingång, USB samt Ethernet.

På analogsidan hittar vi ett påkostad RIAA-steg för MM-pickuper (Marantz Musical Phono EQ), tre stereo RCA samt Power Amp In (Model 40n kan användas som slutsteg i din hembiosetup). Det finns också en Audio Out om du vill ansluta en inspelningskälla samt en subwooferutgång med valbart lågpassfilter (40/60/80/100/120 Hz), om du behöver mer stöd i botten för dina högtalare.

För dig som vill njuta av musik i lugn och ro hittar du ett 6.3 mm hörlursuttag på fronten. [produktbild]343089-marantz-model-40n-672[/produktbild]

[underrubrik]Konstruktion och effekt[/underrubrik]Model 40n är väldigt välbyggd och nåt man förväntar sig i den här prisklassen. En rejäl torodialtransformator tillsammans med fyra utgångstransistorer per kanal med kort signalväg ser till att strömmen levereras snabbt och effektivt för dynamiskt och kraftfullt ljud. Strömförsörjningen har separerats ordentligt från förstärkarstegen med en kylfläns i aluminium emellan dem för att minimera eventella störningar. Digital- och analogdelarna har även de separerats för maximal prestanda.

[produktbild]343083-marantz-model-40n-977[/produktbild]

Förstärkaren har Marantz egenutvecklade strömförsörjningskretsar HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) för att ge hög verkningsgrad oavsett högtalarbelastning. Alla högtalare har olika resistens vid olika ljudfrekvenser. Det innebär att desto bättre en förstärkare är på att hålla samma styrka vid olika motstånd desto mindre dynamik tappar högtalarna. HDAM motverkar helt enkelt att högtalarna tappar volym över vissa delar av ljudet.

 
Modeller
Svart 25.900:-
Silver 25.900:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 70 watt i 8 ohm (Klass A/B), 2 x 100 watt (4 ohm)

D/A-Omvandlare:
ESS ES9016K2M, 24bit/192kHz

Digitala ingångar:
1 x HDMI (ARC), 1 x koaxial, 1 x optisk, 1 x USB-A, Ethernet

Analoga ingångar:
3 x stereo RCA, 1 x Phono (MM), 1 x Power Amp In, remote

Digitala utgångar:
-

Analoga utgångar:
1 x subwoofer Pre-Out, 1 x hörlursuttag, remote

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
443 x 130 x 432 mm

Vikt:
16.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-02-15