Rotel RCD-1572MKII
- Designmatchade CD-spelaren i 15-serien
- 32bit/384kHz DAC från Texas Instruments
- Specialtillverkad Torodial transformator
- Fullt balanserade XLR-utgångar
- Teknologi hämtad från exklusiva Michi-serien
- Customtillverkad kretskortslösning
- Förbättrad CD-mekanik
- Rotel Balanced Design concept
- Dimningsbar bakgrundsbelyst display
- Levereras med fjärrkontroll

Rotel RCD-1572MKII är en högklassig och välbyggd CD-spelare från Rotel med påkostade komponentval, i allt från CD-släden, strömförsörjningen, kretslösningen och ända till utgångsfiltren.
[underrubrik]CD-spelaren i Rotels 15-serie[/underrubrik]CD-spelaren i Rotels 15-serie håller samma höga byggkvalitet och finish som de övriga produkterna i serien med ett solitt chassi, rejäl strömförsörjning och Rotels Balanced Design Concept. Ända sedan 1982 när CD-formatet introducerades har Rotel varit med och finslipat tekniken och byggkvalitén på sina produkter för att ge absolut bäst ljudåtergivning.

[underrubrik]Uppdaterad på flera punkter[/underrubrik]MKII-versionen av den populära RCD-1572 har fått flera förbättringar under skalet och låter nu bättre än någonsin. Det mest märkbara är D/A-omvandlaren från Texas Instruments som hanterar upplösningar upp till 32bit/384kHz. RCD-1572 MKII levererar ett ljud med stort dynamiskt omfång, härlig transparens och extremt låg distortion (0.0035% @ 1k Hz).

[produktbild]342446-rotel-rcd-1572mkii-908[/produktbild]

Kretslösningen har finslipats och enligt Rotel skall detta ge upp till 3 dB bättre kanalseparation (>118dB @ 10kHz).

Även själva laddningsmekanismen för skivorna har förfinats och ger en mjukare öppning och stängning än tidigare.

För strömförsörjningen står en egenutvecklad torodialtransformator med ultralåg brusnivå. Kretslösningen har både elektriskt och fysiskt isolerats för att undvika oönskad distrortion och ge ett lägre brusgolv.

[produktbild]342447-rotel-rcd-1572mkii--02[/produktbild]

[underrubrik]Anslutningar[/underrubrik]RCD-1572 MKII är bestyckad med både obalanserade- (stereo RCA) och balanserade (Stereo XLR) ingångar, nåt man förväntar sig av en CD-spelare i den här prisklassen. För bästa resultat rekommenderar vi en XLR-kabel men det kräver att din förstärkare har detta. Bland anslutningarna hittar vi även en koaxial digital utgång, detta om du har en fin separat DAC och vill använda spelaren som en ren transport. Vilket som ger bäst resultat är svårt att svara på och beror på kvalitén på den separata D/A-omvandlaren du använder och personliga preferenser.

Lämpligt kablage hittar du bland rekommenderade tillbehör.

[produktbild]342448-rotel-rcd-1572mkii-582[/produktbild]

[underrubrik]Rotel Balanced Design Concept[/underrubrik]Precis som med tidigare modeller har serien utvecklats i företagets ”balanserade design koncept” vilket bland annat innebär att man håller signalvägarna för varje kanal identiska för bästa ljud. Utåt fortsätter Rotel med sin rena, funktionella design i svart eller silvrig borstad stål vilket gör att CD-spelaren är lika snygg i nybygget eller tillsammans med övriga Rotel-produkter.

 
Modeller
Svart 12.590:-
Silver 12.590:-


Typ:
CD-Spelare

D/A-Omvandlare:
32bit/384kHz från Texas Instruments

Digitala ljudutgångar:
1 x koaxial

Analoga ljudutgångar:
1 x stereo RCA, 1 x stereo XLR

Mått:
431 x 104 x 320 mm

Vikt:
7.3 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-03-03