Technics SL-100C Direktdriven skivspelare
- Direktdriven skivspelare i klassisk design
- Levereras med pickup på tonarmsskal
- Automatisk tonarmslyft
- Tonarmen kan justeras i höjd
- Statiskt balanserad S-formad tonarm i aluminium
- Formgjutet aluminiumchassi
- Höjdjusterbara vibrationsdämpande fötter
- Direktdrift för stabil och vibrationsfri gång
- Elektronisk varvtalskontroll för 33-, 45- och 78-varv

Technics SL-100C är instegsmodellen bland Technics direktdrivna skivspelare som hämtat teknik från de betydligt dyrare spelarna i sortimentet. Med direktdriften får du en startsnabb spelare med jämn och vibrationsfri gång. SL_100C levereras med en Audio Technica AT-VM95C pickup och nål monterad och justerad på ett tonarmsskal.
[underrubrik]En legendarisk skivspelare i nya kläder[/underrubrik]Det råder inget som helst tvivel om var Technics hämtat inspiration från till instegsmodellen SL-100C. Spelarens design härrör direkt från de legendariska SL-1200 och SL-1210 som fanns i varenda DJ-bås världen över när vinylen var det dominerande formatet. SL-100C är dock förenklad mot dessa maskiner men åtnjuter ändå flera av spelarnas egenskaper som det stabila chassit, den startsnabba motorn och vibrationsfria gången tack vare direktdriften och den statiskt balanserade S-formade tonarmen. Den här spelaren är dock konstruerad för musiklyssning och inte DJ-bruk.[underrubrik]Direktdriven motor[/underrubrik]Drivningen av skivtallriken på SL-100C sker med en kärnfri direktdriven motor för hög precision och stabil rotation. Från att du trycker på starknappen är spelaren upp i korrekt hastighet på endast 0.7 sekunder.

[produktbild]342216-technics-sl-100c-direktdriven-skivspelare-672[/produktbild]

[underrubrik]Stabilt chassi med vibrationsdämpande egenskaper[/underrubrik]Det stabila formgjutna chassit i aluminium är integrerat med ett specialmaterial av ABS och glasfiber för att ge en tvåskiktskonstruktion. För att optimera vibrationsdämpningen används en fjäder och gummi som isolator.

[underrubrik]Levereras med pickup och nål på tomarmsskal[/underrubrik]SL-100C levereras med en Audio Technica AT-VM95C som sitter förmonterad och korrekt justerad på ett tonarmsskal med bajonettfattning. Pickupens egenskaper gör den lämpad att användas med de flesta inbyggda RIAA-steg i förstärkare medans nålens koniska slipning garanterar en korrekt spårning som plockar upp mycket information samtidigt som den är lite stryktåligare.

[produktbild]342217-technics-sl-100c-direktdriven-skivspelare-837[/produktbild]

[underrubrik]Automatisk tonarmslyft[/underrubrik] För att du skall undvika onödigt slitage på dina skivor och slippa passa spelaren när skivan har tagit slut, är SL-100C bestyckad med en mekanisk tonarmslyft som automatiskt lyfter tonarmen från skivan. Lyften är placerad i tonarmens basparti och använder ingen motorkraft vilket förhindrar elektrisk påverkan och vibrationer på tonarmen vid drift. För den som vill går även lyften att avaktivera.

[produktbild]342215-technics-sl-100c-direktdriven-skivspelare-518[/produktbild]

[underrubrik]Höjdjusterbar tonarm[/underrubrik]Den S-formade tonarmens lager är tillverkade med hög precision för att minimera glapp och ger armen en mjuk och fin rörelse vid uppspelning.

En mycket smart funktion är möjligheten att höja tonarmen vilket gör det enkelt att applicera och optimera prestandan om du väljer en pickup av annat fabrikat.

 
Modeller
Svart 11.990:-


Typ:
Skivspelare

Drift:
Direktdriven

Inbyggt RIAA-steg:
Nej

Pick-up:
Audio Technica AT-VM95C på tonarmsskal

Hastigheter:
33-, 45- och 78 varv (OBS! 78-varv kräver specialnål)

Nätdel:
Intern

Ingångar:
-

Utgångar:
Line out (stereo RCA)

Tillbehör:
Dammlock, gummimatta, 45-varvspuck, RCA-kabel, jordkabel

Mått:
453 x 169 x 372 mm

Vikt:
9.9 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-01-27