JBL Studio S660P aktiv subwoofer
- Aktiv subwoofer i JBL:s Studio 6-serie
- 12-tums framåtriktat PolyPlas element
- Kraftfullt slutsteg på 500 watt (1000 watt peak)
- Rejält uppstagat kabinett i MDF
- Basreflexkonstrukion med nedåtriktad port
- Autp Power On, tillslag vid signal
- Justerbar volym, delningsfrekvens och fas


JBL Studio S660P är den större basen i JBL:s Studio 6-serie som bestyckats med ett hårtslående 12-tums element, drivet av ett kraftfullt slutsteg på hela 500 watt (1.000 watt peak). S660P är den perfekta partnern till de övriga högtalarna i serien och levererar en avgrundsdjup bas som ser till att dina favoritfilmer eller låtar verkligen får komma till sin rätt.
[underrubrik]JBL Studio 6-serien[/underrubrik]Studio 6-serien lägger sig under HDI-serien prismässigt och man ser att mycket inspiration hämtats från den tyngre serien, både gällande konstruktion, design och elementbestyckning, om än i något nedskalad version. Precis som sina större syskon hittar vi även här en kompressionsmatad driver med 25 mm diskant som placerats i JBL:s patenterade HDI wave guide (High Definition Imaging).

Studio 6-serien från JBL har designats och utvecklats i JBL:s akustikforskningsanläggning i Northridge, Kalifornien. Serien består av tre golvhögtalare, två par stativhögtalare, en väggmonterad modell, dubbla matchande centrar samt två aktiva subwoofers. Samtliga modeller är ordentligt uppstagade internt med stumma kabinett i MDF och använder JBL:s patenterade HDI waveguide teknologi med deras patenterade 2414H-1 Neodymium kompressionsdriver, som ursprungligen utvecklats för deras professionella högtalare.

[underrubrik]Studio S660P, 12-tums aktiv subwoofer[/underrubrik]Studio S660P är den större subwoofern i serien som bestyckats med ett långslående framåtriktat 12-tums Polyplass baselement drivet av ett kraftfullt slutsteg på 500 watt (peak 1.000 watt).

Förhöj upplevelsen av både film och musik med en eller varför inte två subwoofers får att få den rätta biokänslan. Använder du dubbla (eller fler) basar får du en jämnare återgivning av basen i rummet. Mer ljud - mer kul.

[underrubrik]Fler basar = bättre kvalitet på ljudet[/underrubrik]Genom att ha flera basar i rummet skapas flera och därmed tätare rumsnoder. Där ena basen inte får till ljudet kan den andra täcka upp. Det gör stor skillnad att gå från en bas till två om man har problem med ljudet i lyssningspositionen. Notera att man vanligtvis inte skaffar sig en andra bas för att spela högre. Vill man ha högre ljud lönar det sig mycket mer att gå upp på en större modell snarare än att skaffa två stycken av samma.

Värt att beakta är att många förstärkare inte kalibrerar två basar separat trots att de har två stycken subwooferutgångar. Det beror på att det egentligen är en enda baskanal som splittats internt till två uttag. Är de mer påkostade kan de justera basarna mot varandra och därmed kalibrera för mer avvikelser.

[underrubrik]Anslutningar och kontroller[/underrubrik]På baksidan av Studio S660P hittar vi två RCA-anslutningar (L+R) där "L" används som LFE-ingång. Här kan du även justera volymen, delningsfrekvensen samt välja fas (normal/reverse).

[underrubrik]Modern design[/underrubrik]Designen är modern med mjukt rundade hörn och ytskikten håller en fin finish. Högtalarna levereras med ett snygga magnetinfästa svarta tygfronter som enkelt kan tas bort vid seriösare lyssning.

[underrubrik]Komplett system för film och musikälskaren[/underrubrik]Med hela tio olika modeller i serien är det lätt att hitta en eller flera favoriter för att bygga sitt musik- eller kompletta biosystem.

 
Modeller
Svart 12.990:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv i portad konstruktion

Effekt:
500 watt (peakeffekt 1.000 watt)

Element:
12-tums framåtriktat

Frekvensomfång:
28 - 150 Hz

Delningsfilter:
Variabelt 50 - 150 Hz (24 dB/oktav)

Mått:
420 x 420 x 420 mm

Vikt:
25.1 Kg

Inkom i sortimentet:
2022-02-03