Canton Vento 30 stativhögtalare
- Största stativhögtalaren i 2021 års Vento-serie
- 2-vägs konstruktion med basreflexport
- Nyutvecklade element med titan-grafit membran
- Modern design med mjukt rundade kabinett
- 6.8-tums bas/mellanregister med wave surround
- 1-tums keramisk diskant
- Rejäla guldpläterade högtalarterminaler
- Snygga tygfronter med magnetinfästning
- Finns i både högblank finish och med äkta träfanér
- Kan användas både till stereo och surroundanläggningen

Canton Vento 30 är den största stativhögtalaren i 2021-års Vento-serie från den anrika tyska högtalarproducenten. Njut av en helt omgjord högtalarserie som både tilltalar dina öron och ögon med en varm, dynamisk och homogen ljudbild med modern design.
[underrubrik]2021-års Vento[/underrubrik]Högtalarserien Vento lägger sig strax under High-End högtalarna i tillverkarens Reference-serie och bjuder på en otroligt fin och välbalanserad ljudbild med varmt och dynamiskt ljud. Högtalarna må påminna om tidigare generations Vento men så är icke fallet. Vi ser en helt omgjord serie där det mesta är nytt eller vidareutvecklat till perfektion.[underrubrik]2-vägs stativhögtalare[/underrubrik]Vento 30 är den största stativhögtalaren i serien och ersätter den utgående Vento 836.2. Här får du en slank och väldigt estetiskt tilltalande stativhögtalare med 6.8-tums bas/mellanregister i titan/grafit med wave surround och den högupplösta keramiska diskanten. Njut av ett högupplöst och dynamiskt ljud med rapp och kontrollerad bas, oavsett om de används i den rena stereoanläggningen eller som frontar i biosystemet.

[underrubrik]Nyutvecklade kabinett[/underrubrik]Kabinetten har, precis som tidigare, diskret svängda sidopaneler med mjukt rundade kanter vilket ger ett sobert och elegant intryck. Själva kabinetten har blivit något större med utökad intern lådvolym.

De klassiska utförandena i svart- och vit högblank får i den här generationen sällskap av två finishar i äkta fanér, en ljus samt en mörk valnötsfinish.

[produktbild]340053-canton-vento-30-stativhogtalare-278[/produktbild]

[underrubrik]Uppgraderade element[/underrubrik]På elementsidan är det kanske där det hänt mest grejer och dessutom det som påverkar ljudet mest. Bas/mellanregistret är nyutvecklat med ett membran i en titan/grafit legering som ger en optimal balans mellan styvhet, intern dämpning och vikt för att kunna återge ett bredare frekvensomfång än tidigare. Det diskreta matta skimret som membranet avger förhöjer ytterligare kvalitetskänslan. Detta i kombination med den väl beprövade keramiska diskanten ser till att du får uppleva den härliga ljudkvalitet som vi vant oss från i Vento-serien.

[underrubrik]Påkostade högtalarterminaler[/underrubrik]De guldpläterade högtalarterminalerna i Vento-serien håller en väldigt hög klass och sväljer kablar av grövre dimensioner, och kan såklart användas med ditt val av banankontakter eller spadar.

[produktbild]340057-canton-vento-30-stativhogtalare-533[/produktbild]

[underrubrik]Komplett högtalarserie[/underrubrik]Ventoserien tilltalar både HiFi- och hembioentusiasten med sitt breda sortiment beståendes av golv-, stativ- och vägghögtalare, matchande center, subwoofer samt Atmos Enabled högtalare. Använd dom i en ren stereo setup eller bygg ett komplett hembiosystem, valet är ditt och oavsett kommer du bli hänförd av dess design och ljudkvalitet!

[produktbild]339717-canton-vento-100-426[/produktbild]

 
Modeller
Svart högblank 16.990:-
Vit högblank 16.990:-
Ljus valnöt 18.490:-
Mörk valnöt 18.490:-


Typ:
Stativ

Diskant:
1 x 25 mm keramisk

Bas:
1 x 174 mm bas/mellanregister, titan/grafit med wave surround

Känslighet:
87 dB (1 m/1 W)

Impedans:
4 - 8 ohm nominellt

Frekvensomfång:
27 - 40.000 Hz

Mått:
230 x 360 x 310 mm

Vikt:
8.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-12-16