Rotel RC-1590 MKII
- 2-kanals stereoförsteg
- ROON-tested och MQA/MQA studio-stöd
- Texas Instruments 32-bit/384kHz DAC
- Streamingstöd via Bluetooth (aptX och AAC)
- Dubbla ringkärnetransformatorer
- Phonoingång (MM) för skivspelare
- Balanserade (XLR) och obalanserade in- och utgångar
- Flera digitala ingångar, optisk/koaxial/PC-USB
- Noggrant utvalda komponenter

RC-1590 MKII är Rotels tyngsta stereoförsteg med både analoga och digitala ingångar samt streamingstöd via Bluetooth. Efter lång erfarenhet och expertis inom ljud har Rotel här gått all-in när det gäller komponent-val och konstruktion, allt för att skapa en så modern och välljudande stereo-lösning som möjligt.

[underrubrik]Flexibelt stereoförsteg[/underrubrik]RC-1590 MKII ersätter den utgångna RC-1590 och även fast det inte syns på utsidan så är det mer eller mindre ett helt nytt försteg. En mängd komponenter bytts ut internt för en ännu bättre ljudupplevelse och större flexibilitet än någonsin. Den tidigare D/A-omvandlaren från AKM har ersatts med en premium 32-bit/384kHz DAC från Texas Instruments och MKII-versionen hanterar nu både ROON (Tested) och har stöd för MQA-filer inklusive MQA-studio.[underrubrik]Högkvalitativa komponenter[/underrubrik]Som ett exempel så jobbade Rotel med separata team för den analoga delen respektive digitala vid skapandet utav RC-1590 MKII. Handplockade komponenter av mycket hög kvalitet ihop med dubbla specialbyggda ringkärnetransformatorer, en för den analoga- och en för den digitala delen som både fysiskt och elektroniskt separerats från varandra, gör att RC-1590 MKII står sig extremt väl mot betydligt dyrare motsvarigheter.

[produktbild]338604-rotel-rc-1590-mkii-768[/produktbild]

[underrubrik]Flexibla anslutningsmöjligheter[/underrubrik]Rotel RC-1590 MKII har en mängd olika ingångar, såväl digitala som analoga, för att täcka de flestas behov av anslutningar. Det finns till exempel hela tre optiska- och koaxiala digitala ingångar för inkoppling av källor som TV, Bluray-spelare, digitalboxar och spelkonsoler. Klassiska stereo RCA-ingångar finns för diverse analoga källor, samt en MM Phono-ingång för skivspelare.

RC-1590 MKII har även balanserad (XLR) ingång samt dubbla utgångar. På baksidan finns en USB-B ingång* som man kan ansluta från sin dator och har stöd för högupplösta filer upp till 32bit/384kHz inklusive MQA och MQA Studio.
[i]*kräver installation av drivrutiner[/i]

 
Modeller
Svart 19.890:-
Silver 19.890:-


Typ:
Stereoförsteg

D/A-Omvandlare:
Texas Instruments 32bit/384kHz

Digitala ingångar:
3 x koaxial, 3 x optisk, 1 x PC-USB, 2 x USB, Bluetooth

Analoga ingångar:
3 x stereo RCA, 1 x Phono (MM), 1 x stereo XLR, 1 x RS232, remote

Digitala utgångar:
1 x koaxial digital, 1 x optisk digital

Analoga utgångar:
2 x stereo Pre-Out (RCA), 2 x stereo Pre-Out (XLR), 2 x subwoofer, hörlursuttag (3.5 mm), 2 x trigger (12v)

Högtalaranslutningar:
-

Mått:
431 x 144 x 348 mm

Vikt:
10 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-11-10