iFi Audio xDSD Gryphon
- Kraftfull portabel DAC och hörlursförstärkare
- Separat DAC-, Bluetooth- och förstärkardel
- Stöd för högupplöst ljud inkl. full MQA-avkodning
- PureWave balanserad kretslösning
- Analoga och digitala ingångar
- Stöd för högupplöst ljud via Bluetooth
- XSpace, XBass II och iEMatch
- 3 digitala filter: Bit-Perfect, Standard och GTO
- Knivskarp OLED-display med SilnetLine-teknologi
- Upp till 8 timmars drifttid med inbyggda batteriet

iFi Audio xDSD Gryphon är en portabel och väldigt kraftfull kombinerad DAC/hörlursförstärkare som du enkelt och smidigt tar med dig när du är på språng och vill kunna njuta av ett högkvalitativt ljud till dina fina hörlurar. xDSD Gryphon inte bara ersätter xDSD och xCAN utan kombinerar egenskaperna från de två i en enda låda oavsett om det är en analog eller digital källa du spelar upp.
[underrubrik]iFi Audio xDSD Gryphon[/underrubrik]Gryphon (eller Griffin) är en mytisk varelse med kropp, svans och bakben från ett lejon, huvudet och vingarna från en örn. Då lejonet traditionellt sågs som kungen av bestar och örnen kungen av fåglar, ansågs Gryphon på medeltiden vara en speciellt kraftfull och majestätisk varelse. Precis så kan man säga om iFi Audios xDSD Gryphon, en kraftfull och högpresterande maskin som lyfter ljudet från dina hörlurar och levererar ett högupplöst ljud med tillräckligt med kraft för att driva de flesta hörlurar på marknaden.[underrubrik]Separata steg för optimal prestanda[/underrubrik]xDSD Gryphon har separata steg för var och en av de olika delarna som den kombinerade DAC och hörlursförstärkaren består av, Bluetooth - DAC och förstärkardel, vilket alltid garanterar optimal prestanda.

[underrubrik]Stöd för högupplöst ljud[/underrubrik]Den digitala delens motor är baserad kring ett DAC-chip från Burr Brown, som iFi Audio använder sig av till flera av deras produkter, bland annat flaggskeppet Pro iDSD Signature, tack vare dess välljudande egenskaper. DAC-delen är bara en del av receptet till framgång och denna behöver hjälp av en kraftfull processor för att kunna hantera de högupplösta signalerna som skickas via de digitala ingångarna. Det 16-kärninga XMOS-chipet har tillräckligt med kraft för att hantera upplösningar på upp till 32bit/768kHz (USB), 192kHz via optisk/koaxial, DSD upp till DSD512, singel och dubbelhastighets DXD samt full avkodning av MQA (upp till 384kHz).

[produktbild]338488-ifi-audio-xdsd-gryphon-756[/produktbild]

[underrubrik]Full MQA-avkodning[/underrubrik]Tack vare det nya kraftfulla 16-kärniga chippet med dubbelt så hög klockhastighet och större minne kan xDSD Gryphon avkoda MQA-filer till fullo. Till skillnad mot de flesta andra DAC:ar, som endast fungerar som MQA-renderare med sista uppackningssteget av MQA, sköts hela 3-stegs avkodningsprocessen internt i xDSD Gryphon, vilket gör att du till fullo kan njuta av den höga kvalitén från Tidal Masters.

[underrubrik]Högupplöst ljud via Bluetooth[/underrubrik]Du kan också streama din musik trådlöst via Bluetoth till xDSD Gryphon. Enheten använder sig av Qualcomms QCC 5100 Bluetooth-chip (5.1) för en stabil och snabb överföring av ljud inklusive högupplösta format. xDSD Gryphon har stöd för aptX, aptX Low Latency, aptX Adaptive, aptX HD, LDAC, HWA/LDAC, AAC samt vanlig SBC. Signalen tas emot av Bluetooth-chipset, skickas vidare till en intern Global Master Clock för reducering av jitter samt konverteras sedan av Burr Brown D/A-omvandlaren.

[produktbild]338488-ifi-audio-xdsd-gryphon-974[/produktbild]

[underrubrik]Kraftfull hörlursförstärkare[/underrubrik]xDSD Gryphon är iFi Audios minsta produkt som använder sig av deras patenterade balanaserade kretslösning PureWave, som bland annat återfinns i referensprodukterna NEO och Diablo. Namnet PureWave syftar på det rena ljudet med suverän linjäritet och extremt lågt brus och distortion som teknologin levererar. Med sina 1.000mW uteffekt vid 32 ohm och maximala 6.7 volt output klarar xDSD Gryphon att driva även de mest krävande hörlurar.

Du kan ansluta dina hörlurar både med balanserad 4.4 Pentaconn och traditionell 3.5 mm kabel. När du använder det vanliga 3.5 mm uttaget drar du nytta av iFi Audios S-Balanced kretslösning som halverar crosstalk och distortion. Både 4.4 mm och 3.5 mm uttagen är guldpläterade för bästa ledningsförmåga.

[underrubrik]OLED-display och multifunktionsratt[/underrubrik]På ovansidan av xDSD Gryphon sitter en OLED-display som med knivskarp bild återger information om vald källa, filformat, eventuella filter mm. För att inte störa kvalitén på ljudet som spe upp använder sig iFi Audio av en så kallad SilentLine design som effektivt förhindrar att elektronisk brus från displayen stör ljudsignalen.

[produktbild]338489-ifi-audio-xdsd-gryphon-577[/produktbild]

Med det multifunktionella vredet på sidan kan du starta och stänga av xDSD Gryphon, höja eller sänka volymen, mutea musiken eller nå inställningsmeynerna.

[underrubrik]Skräddarsy ditt ljud[/underrubrik]Som vanligt med iFi Audios produkter finns en mängd inställningar för att optimera ljudet efter ditt tycke och smak. XBassII och XSpace är två patenterade lösningar som ger dig bättre knuff i basregistret samt ett bredare soundstage för att mer efterlikna upplevelsen av två stereohögtalare.

[produktbild]338488-ifi-audio-xdsd-gryphon-767[/produktbild]

xDSD Gryphon har också iFi:s iEMatch - en valbar förstärkning för perfekt anpassning till dina lurar. In-ear lurar har ofta mycket hög känslighet och bör användas med iEMatch i sitt lägsta läge för brusfri lyssning. Större lurar som sitter runt öronen har ofta en lägre känslighet med låga impedanser och kräver mer tjong - tryck på iEMatch för att öka nivå och kraft till dina lurar.

Det finns också tre valbara digitala filter; BP - Bit Perfect, GTO - Gibbs Transient Optimised och Standard.

[underrubrik]LED-dioder som visar volym, bitrate och ingångskälla[/underrubrik]På framsidan av xDSD Gryphon sitter LED-dioder som med olika färg visar vilken ingångskälla du använder, format och samplingsfrekvens samt volym.

[produktbild]338489-ifi-audio-xdsd-gryphon-384[/produktbild]

[underrubrik]Gott om anslutningsmöjligheter[/underrubrik]xDSD Gryphon kan anslutas från externa källor analogt, digitalt eller trådlöst via Bluetooth. Det finns både balanserade och obalanserade analoga in- och utgångar samt möjligthet att ansluta t.ex en telefon, surfplatta eller HDD via USB.

[produktbild]338489-ifi-audio-xdsd-gryphon-516[/produktbild]

[underrubrik]Set up guide - kom igång med din xDSD Gryphon[/underrubrik]

 
Modeller
Grå 7.490:-


Typ:
DAC+Hörlursförst.

Impedans:
Balanserat: <200 ohm
Obalanserat: <100 ohm

Kontakt:
In: USB-C, 3.5 mm koaxial digital, 4.4 mm pentaconn, 3.5 mm
Ut: 4.4 mm pentaconn, 3.5 mm

Tillbehör:
Förvaringspåse, USB-kablar (USB C-C, Lightning-C, USB A-C)

Mått:
75 x 19 x 123 mm

Vikt:
0.2 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-11-08