Q Acoustics Concept 50
- Dubbla 5 tums bas/mellanregister
- Gelcore-teknik
- Tripod-fötter för bättre stabilitet
- Point to Point-teknologi
- Piano Svart, vit och silver
- Dubbla högtalarterminaler


Q Acoustics Concept 50 är golvhögtalaren i Q Acoustics kritikerrosade Concept-serie. En musikalisk golvhögtalare med Gelcore-teknik som minimerar resonanser i chassit på ett ypperligt sätt.
[underrubrik]Koncepthögtalare[/underrubrik] Q Acoustics fortsätter utveckla sina högtalarserier och lanserar nu Concept 50, storebror till succén Concept 40. En ny golvhögtalare med samma typ av design och dubbla 5 tum bas/mellanregister i en 2-vägs konstruktion.
Q Acoustics fortsätter med sin egna Gelcore-teknik som kan beskrivas som "kabinett i ett kabinett" med ett resonans-avstötande chassi som absorberar rörelserna från elementet och omvandlar det till värme. Man har även hämtat inspiration från den större modellen Concept 500 och lagt till P2P-stagning med noggrant placerade reglar för extra resonansutsatta platser inuti kabinettet.

[produktbild]337194-q-acoustics-concept-50-703[/produktbild]
Högtalarnas element har kraftiga magneter och frontbaffeln är tillverkad i aluminium, allt för att ytterligare sänka kabinettets resonanser och återskapa den kompromisslösa ljudprestandan med mycket kropp, dynamik och musikalitet. Allt som Q Acoustics försökt eftersträva med sin Concept-serie. Det sitter en isolerande platta i botten av högtalarens kabinett. På det viset isoleras Concept 50 från externa vibrationer och återger en bättre ljudbild och bastryck. Crossover är också monterad på plattan för att minimera kontakt från elektromagnetiska fält från själva elementen. [underrubrik]Estetik[/underrubrik] Q Acoustics Concept 50 levereras i utföranden piano svart, vit och silver med svarta tyggaller. Högtalarnas nedre del består av tripod-liknande fötter som man känner igen från Concept 40 som ger bättre styvhet och kontakt mot golvet för att ge ännu bättre prestanda.

[produktbild]337193-q-acoustics-concept-50-724[/produktbild]

 
Modeller
Piano Svart 24.990:-
Piano Vit 24.990:-
Piano Silver 24.990:-


Typ:
Golv

Diskant:
1 tum

Bas:
Dubbla 5 tum

Känslighet:
90.5 dB

Impedans:
6 Ohm

Frekvensomfång:
42 - 30.000 Hz

Mått:
418 x 1025 x 319 mm

Vikt:
23 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-10-20