XGIMI AURA 4K Ultra short throw projektor
- 4K Ultra Short Throw DLP laserprojektor
- Android-TV smart-TV och Chromecast
- Projicerar 100-tums bild på endast 20 cm avstånd
- 4 x 15 watts högtalarsystem från Harman Kardon
- 8-punkters keystone justering
- Eye Protection som skyddar nyfikna ögon
- XGIMI X-VUE 2.0 bildmotor
- Upp till 20.000 timmars livslängd på ljuskällan
- 2.400 Ansi lumen i ljusstyrka
- Bluetooth 5.0, streama ljud till och från (högtalare, hörlurar)

XGIMI AURA är en 4K Ultra Short Throw projektor som använder sig av en laser som ljuskälla för oöverträffad livslängd. Njut av 4 timmars filmtittande eller spelande om dagen, varje dag, året runt, i över 13 år. Med den inbyggda smart-TV systemet Android-TV och stödet för Chromecast får du enkel tillgång till tusentals olika appar och streamingtjänster. Vid placering endast 21 cm från vägg kan du få en 100 tum stor bild.
[underrubrik]Skjuter stort på kort avstånd[/underrubrik]En UST-projektor (Ultra Short Throw) har fördelen att den kan placeras väldigt nära din projektorduk och skjuta en väldigt stor bild med bibehållen skärpa, kontrast och färgåtergiving. XGIMI AURA kan placeras så nära som 10.9 cm från väggen och projicera en 80 tum stor bild, placerar du den 20.9 cm från duken får du rejäla 100 tum.

Med den ljusstarka ljuskällan på 2.400 ANSI lumen, kraftfulla bildprocessoren och XGIMI:s MEMC rörelsehanteringsteknik får du en bild med härlig färgåtergivning och bra skärpa även vid snabba rörelser. AURA hanterar även HDR vilket ger dig en bild med större dynamiskt färgomfång. Projektorn kan via upp till 1.07 miljarder färger och täcker 90% av REC.709-standarden (80% av DCI-P3).

[produktbild]337186-xgimi-aura-4k-ultra-short-throw-projektor-384[/produktbild]

[underrubrik]Laser för oöverträffad livslängd[/underrubrik]Till skillnad mot traditionella projektorer som använder sig av högtryckslampor, sitter det en laser som ljuskälla i XGIMI AURA. Detta ger en livslängd på upp till 20.000 timmar eller 4 timmars tittande varje dag, året runt, i över 13 år.

För att skydda nyfikna ögon mot den starka laserljuskällan sitter det flera IR-sensorer som automatiskt dimmar ner ljuskällan så fort som något kommer i närheten av dessa.

AURA eliminerar även blått ljus vilket gör det vilsammare för ögonen, även under längre perioders tittande.

[produktbild]337187-xgimi-aura-4k-ultra-short-throw-projektor-782[/produktbild]

[underrubrik]Inbyggd Android-TV och Chromecast[/underrubrik]Med det inbyggda Android-TV smart-TV systemet fungerar AURA-projektorn som vilken TV som helst. Välj och vraka mellan hundratals, för att inte säga tusentals, olika streamingtjänster, appar, spel å mycket annat kul som du enkelt kommer åt via projektorns fjärrkontroll. Du kan även casta direkt från din telefon, surfplatta eller dator via Chromecast.

[produktbild]337188-xgimi-aura-4k-ultra-short-throw-projektor-669[/produktbild]

[underrubrik]Enkel att installera[/underrubrik]Till skillnad mot konventionella projektorer som behöver hängas i taket och dras långa kablar till ställs AURA på en bänk eller hylla direkt under din duk. En 8-punkters keystone justering låter dig justera bilden för optimal anpassning mot duken och fokuseringen sköts automatiskt genom att dubbelklicka på fjärrkontrollens fokusknapp. Som nämnts ovan behöver du endast ett avstånd på 20.9 cm för att projicera en biostor bild på 100 tum. Projektorn klarar att projicera en bild på mellan 60 och 120 tum där rekommendationen för bästa upplevelse är 80-120 tum.

[produktbild]337189-xgimi-aura-4k-ultra-short-throw-projektor--02[/produktbild]

[underrubrik]Inbyggt högtalarsystem från Harman Kardon[/underrubrik]AURA är nästan Plug and Play och har till och med ett påkostat inbyggt högtalarsystem från ljudkonstnärerna på Harman Kardon. Dubbla diskanter och basar som var och en drivs med ett 15 watts slutsteg ser till att leverera ett rumsfyllande ljud med klar diskant, dynamiskt mellanregister och fyllig bas. AURA hanterar ljudformat som Dolby och Dolby Digital+ men för optimal upplevelse, som ger den stora bilden rättvisa, rekommenderar vi alltid ett separat ljudsystem.

AURA kan både användas som högtalare om du vill streama via Bluetooth från din telefon eller surfplatta samt skicka ut ljudet till ett par kompatibla högtalare eller hörlurar.

[produktbild]337187-xgimi-aura-4k-ultra-short-throw-projektor-301[/produktbild]

[underrubrik]Anslutningsstöd[/underrubrik]Förutom det omfattande Smart-TV systemet kan du även koppla in externa källor via projektorns HDMI-ingångar, hänga på en hårddisk eller USB-sticka laddad med film via USB samt streama direkt från en dator eller NAS via nätverk. AURA har inbyggt dual-band WiFi med stöd för 2.4/5GHz banden (802.11a/b/g/n/ac) och kan även för den som föredrar det kopplas direkt med nätverkskabel.

Inkoppling till din förstärkare kan göras antingen via HDMI ARC (Audio Return Channel) eller med en optisk digital kabel. Med Bluetooth 5.0 kan du streama musik direkt från din telefon till AURAs inbyggda högtalarsystem eller koppla in dina trådlösa lurar och njuta av din favoritfilm eller serie utan att störa familjen eller grannarna.

[produktbild]337187-xgimi-aura-4k-ultra-short-throw-projektor-761[/produktbild]

[underrubrik]Behöver man en projektorduk?[/underrubrik]Det är lätt att falla för frestelsen att projicera bilden från projektorn direkt på väggen, gör inte det! En Ultra Short Throw projektor kräver en helt slät yta att projicera bilden på, annars blir bilden vågig och oskarp.

Vi har flera [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/dukar/ramspand-16-9/]ramspända dukar[/url] i sortimentet inklusive sådana som är speciellt anpassade för Ultra Short Throw. Om rummet är ljust med vita väggar/tak vinner man enormt mycket kontrast på att välja en högkonstrastduk. Det medför att svart kan förbli svart istället för att anta en grå nyans.

Bilden nedan visar hur bilden kan bli om ytan inte är helt slät.
[produktbild]337186-xgimi-aura-4k-ultra-short-throw-projektor-153[/produktbild]

 
Modeller
Silver 26.990:-


Typ:
Laser TV - Ultra Sho

Bildformat:
16:9 (Widescreen)

Upplösning:
4K UHD, 3840 x 2160 (via pixelshift, 3st 1920x1080 paneler)

Bildingångar:
3 x HDMI
Övriga anslutningar: 3 x USB, Bluetooth in/ut, optisk, Ethernet, WiFi

Ljusstyrka:
2.400 ANSI lumen

Fläktljud:
< 30dB

Min/Max bild:
60 - 120 tum (80 - 120 tum rekommenderat)

Mått:
606 x 139.5 x 401 mm

Vikt:
14.9 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-10-18