Canton Townus 50
- Centerhögtalare i 2021 års nya Townus-serie
- Keramisk diskant
- 2.5-vägs med 6” bas-och mellanregister i titan
- Rundad kabinett med skruvfria aluminiumringar
- Finns i högblank svart, matt vit och valnötsfanér


Townus 50 är centerhögtalaren i den nya Townus-serien. En ny rundad design, skruvfria diamantskurna aluminiumringar och magnetgaller i tyg. Element och diskant hämtat från den större Vento-serien. Townus 50 bjuder helt enkelt på en tidlös och elegant design som gör den både tilltalande att kolla på men framför allt lyssna på.
[underrubrik]Townus-serien[/underrubrik] Canton Townus ersätter tidigare Chrono och Chrono SL. Namnet är sammanslaget av orden Town och Taunus; bergskedjan lokaliserad norr om Frankfurt och i närheten av Cantons egna högkvarter i Niederlauken. Namnet blir alltså en kombination av den moderna stadsbon och den vackra landsbygden som Canton härstammar ifrån.
[produktbild]336589-canton-townus-90-804[/produktbild] Serien har fått en elegant design där de rundade kanterna ger ett varmare och mjukare intryck från tidigare serier. Kabinetten erbjuder en mer slimmad känsla tillsammans med större djup för att minimera reflektioner och en bättre lådvolym flr en rapp och kontrollerad bas. Även komponenter som skruvterminaler och intern stagning är uppgraderat. Sist men inte minst har Townus-serien element av titanmembran och diskant i aluminiumoxidkeramik. Detta är hämtat från den större och kraftigare Vento-serien. Samtliga högtalare i serien kommer med rundade magnetgaller i tyg och finns i högblank svart, vitlackad ”semi-matt” finish samt en valnötsfinish i äkta träfanér för en större premiumkänsla. [underrubrik]Townus 50[/underrubrik] Canton Townus 50 är en elegant center och kanske den viktigaste högtalaren i anläggningen om du prioriterar film. Townus 50 är fullt klangmatchad med de övriga högtalarna i Townus-serien och ger en sömlös och detaljerad ljudbild för att röståtergivningen ska komma till sin rätta. Högtalaren kan antingen stå på en bänk eller på ett stativ (ingår ej) och kommer i svart högblank, matt vitt eller äkta valnötsfanér.
[produktbild]336598-canton-townus-50-548[/produktbild]

 
Modeller
Svart Högblank 8.490:-
Matt vit 8.490:-
Valnötsfanér 8.990:-


Typ:
Center

Diskant:
1 st 1 tum keramisk

Mellanregister:
1 st 6 tum titan

Bas:
1 st 6 tum titan

Impedans:
4-8 Ohm

Frekvensomfång:
30 - 40.000 Hz

Mått:
500 x 170 x 280 mm

Vikt:
9 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-10-08