Canton Ergo 670 DC
- 2.5-vägs golvhögtalare
- Basreflexkonstruktion med framåtriktad port
- Härlig finish med äkta träfanér
- DC-teknik (Displacement Control)
- Dubbla 6.8-tums baselement
- Guldpläterade högtalarterminaler för bi-wire/bi-amp
- Avtagbara frontgaller i metall
- Finns i flera olika finishar

Canton Ergo 670 DC är en 2.5-vägs golvhögtalare ur Cantons sjunde generation av Ergo-serien. Njut av en klassisk spelaglad högtalare med underbar finish i äkta träfanér
[underrubrik]Klassisk högtalarserie från Canton[/underrubrik]Vill du ha en bra allroundhögtalare som klarar av alltifrån klassiskt till hårdrock så är det här rätt högtalare! Ergo-serien är utan tvekan den mest långlivade serien från Canton och uppskattas än för sin härliga ljudkvalitet och robusta konstruktion och finish.

[underrubrik]Elementbestyckning[/underrubrik]Mellanregistren och basarna i svarteloxerad aluminium har sina koner upphängda med Wave-teknik som tillåter en lång slaglängd utan att konerna rör sig i sidled och skapar onödig distortion.

Diskanterna i aluminium-mangan är framtagna med avancerade datorprogram och spelar klockrent upp till 40.000 Hz (en människa med perfekt hörsel hör upp till ca 20.000 Hz).

[produktbild]334665-canton-ergo-670-dc-901[/produktbild]

Alla modeller (utom 610 och 655) har dubbla guldpläterade kontakter för bi-wiring och bi-amping. Till golvhögtalarna medföljer spikes.

[produktbild]334664-canton-ergo-670-dc-302[/produktbild]

[underrubrik]Minstingen i serien[/underrubrik]670 DC är den minsta golvhögtalaren i Ergo-serien men stor nog att ge ett härligt och engagerat ljud. Tillägget DC står för Displacement Control och är enkelt förklarat ett filter som är kopplat till talspolen i elementet och kompenserar när det börjar dista. Detta är en av hemligheterna till att Canton får ut så fet bas ur sina högtalare med full kontroll. De kan köra elementet till bristningsgränsen där DC-filtret bromsar elementet innan det är för sent och missljud uppstår.

[underrubrik]Canton[/underrubrik]Tyska Canton har länge legat i framkant som en av Europas största tillverkare av högtalare. De har en bred produktkatalog och strävar hela tiden efter idealet "pure music" för att ge absolut bästa möjliga klang. I över 40 år har man lyckats producera många olika produktserier för att tillfredsställa olika personliga önskemål, inredningsstilar och tekniska krav. Allt från deras hi-end serie Reference till de mindre stilrena Movie-paketen.

 
Modeller
Svart Ask 19.990:-
Wenge 19.990:-
Körsbär 20.990:-


Typ:
Golv

Diskant:
1 x 25 mm (1 tum), aluminium-mangan

Bas:
2 x 174 mm (6.8 tum), aluminium wave surround

Impedans:
4 - 8 ohm nominellt

Frekvensomfång:
25 - 40.000 Hz

Mått:
215 x 950 x 285 mm

Vikt:
17.5 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-08-27