Monitor Audio Silver FX 7G
- Sjunde generationens (7G) Silver-serie
- 2-vägs sluten surroundhögtalare
- Kan användas som bipol eller dipol
- Nya och vidareutvecklade element
- Teknologi hämtad från Gold-serien
- Modern finish med högkvalitativa materialval
- Styvt kabinett i MDF med ordentlig intern uppstagning
- Ny design på delningsfiltret
- Monteras enkelt på vägg med nyckelhålsinfästning
- Finns i matt vit eller högblank svart

Monitor Audio Silver FX 7G är en surroundhögtalare i den sjunde generationens (7G) Silverserie som kan användas antingen i bi- eller dipolärt läge. Vid montering på vägg med nyckelhålsfästena får du en diskret och slimmad lösning för dina surround och/eller surroundbackhögtalare i hemmabion.
[underrubrik]Sjunde generationens Silver-serie[/underrubrik]Silverserien har genom tiderna varit en av de mest populära högtalarserierna vi någonsin haft och Monitor Audio sparar inte på krutet när nu den sjunde generation (7G) lanseras.

Högtalarna har fått en rejäl omarbetning med allt från ny design till uppdaterade element, förfinade delningsfilter, förbättrade kabinett, kraftigare intern uppstagning, fler finishval inklusive äkta träfanér (ej FX) och mycket annat. Många teknologier har även hämtas från den dyrare Gold-serien.[underrubrik]Dipolär/Bipolär surroundhögtalare[/underrubrik]Silver FX 7G är den dedikerade väggmonteringsbara surroundhögtalaren i sjunde generationens (7G) Silverserie. Precis som de övriga högtalarna i serien använder man sig av samma elementteknik; en 6-tums midbass med C-CAM och RST II samt den fina C-CAM Gold Dome diskanten. För optimal spridning är bafflarna vinklade och med en switch på baksidan kan du enkelt växla mellan dipolärt eller bipolärt lyssningsläge.

Högtalarna monteras enkelt upp på väggen med det medföljande nyckelhålsfästet.

[produktbild]334244-monitor-audio-silver-fx-7g-199[/produktbild]

[underrubrik]Flera exklusiva finishar[/underrubrik]Den sjunde generation av Silverserien kommer i inte mindre än hela fem olika finishar och något för alla smaker; diskret matt vit finish, lyxig högblank svart samt svart ek, valnöt och ask i äkta träfanér. Surroundhögtalarna FX och Atmoshögtalarna AMS finns dock endast i matt vit eller högblank svart.

[produktbild]334127-monitor-audio-silver-500-7g-079[/produktbild]

[underrubrik]Stort utbud av högtalare[/underrubrik]Generation 7 av Silverserien innehåller inte mindre än hela nio olika modeller varav tre är golvhögtalare, två olika stativare, centerhögtalare, surroundhögtalare, subwoofer (från förra generationen) samt helt nytt för serien Dolby Atmos Enabled högtalare. Med det stora urvalet och de många olika färgvalen finns garanterat nåt för alla smaker och rum.

[produktbild]334129-monitor-audio-silver-500-7g-068[/produktbild]

[underrubrik]Massa nyheter under skalet[/underrubrik]Silverserien har kontinuerligt utvecklats och förfinats för att kunna glädja såväl musik- som hembioentusiaster.

Diskanten av typen C-CAM Gold Dome har fått en ombyggnad av magnetstrukturen, den bakre kammaren har designats om samt UD Waveguiden har förfinats för att ge en jämnare spridning och timing mot de andra elementen

De större modellernas rena mellanregister av RST II typen bygger på samma princip som i den finare Gold-serien. Tack vare den kompakta designen har riktningsverkan förbättrats och frekvensomfånget ökats för en mjukare övergång mot diskanten. Resultatet har blivit ett mellanregister med naturlig röståtergivning och låg distortion.

Bas/mellanregistren är även de av med RST II teknologi som ytterligare förfinats med en ny aluminiumlegering för ökad hållfasthet samtidigt som fördelarna med C-CAM tekniken bibehållits. Konernas geometri har förbättrats för minskade resonanser och bättre timing. Talspolarna har förstorats (dock ej på 8 tums elementen) för högre effekttålighet samt för ett bättre skydd mot överbelastning.

För den som vill förkovra sig mer om elementteknologin och nyheterna i sjunde generationens Silverserie rekommenderar vi [url=https://mcusercontent.com/2e219ac40f117f84abb4cc6fb/files/02ecdd56-1fd2-48ad-d121-731c6e754833/Silver_Series_7G_Product_Information_Guide_English.pdf]Monitor Audios PDF[/url] för vidare läsning.

 
Modeller
Matt vit 10.990:-
Svart högblank 10.990:-


Typ:
Surround

Diskant:
2 x 1-tums C-CAM Gold Dome med UD Waveguide II

Bas:
1 x 6-tums C-CAM RST II midbas

Känslighet:
87.5 dB (2.83V/1m)

Impedans:
8 ohm (min 4.1)

Frekvensomfång:
81 - 35.000 Hz

Mått:
312 x 250 x 147 mm

Vikt:
4.5 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-08-13