Monitor Audio Silver 200 7G
- Sjunde generationens (7G) Silver-serie
- 2.5-vägs golvare med två 5.25" bas/mellanregister
- Nya och vidareutvecklade element
- Teknologi hämtad från Gold-serien
- Modern finish med högkvalitativa materialval
- Nyutvecklade outriggers för bättre stablilitet
- Styvt kabinett i MDF med ordentlig intern uppstagning
- HiVe II basportar ger bättre transientsvar och tightare bas
- Ny design på delningsfiltret
- Finns i flera snygga finishar

Monitor Audio Silver 200 7G är den minsta golvhögtalaren i sjunde generationens Silverserie. Det nätta formatet med sin vackra och tidlösa design gör högtalaren lättplacerad i de flesta rum där det kan vara lite tight med utrymme. Fungerar utmärkt som rena musikförmedlare eller frontar i hemmabion.
[underrubrik]Sjunde generationens Silver-serie[/underrubrik]Silverserien har genom tiderna varit en av de mest populära högtalarserierna vi någonsin haft och Monitor Audio sparar inte på krutet när nu den sjunde generation (7G) lanseras.

Högtalarna har fått en rejäl omarbetning med allt från ny design till uppdaterade element, förfinade delningsfilter, förbättrade kabinett, kraftigare intern uppstagning, fler finishval inklusive äkta träfanér och mycket annat. Många teknologier har även hämtas från den dyrare Gold-serien.[underrubrik]Minsta golvhögtalaren i Silver 7G-serien[/underrubrik]Silver 200 7G är den minsta av golvhögtalarna i sjunde generationens Silverserie. Högtalaren är bestyckad med tre element uppdelat på dubbla 5.25-tums C-CAM bas/mellanregister med RST II (Rigid Surface Technology) samt en 25 mm stor C-CAM Gold Dome diskant med UD Waveguide II för en mer autentisk återgivning av ljudet.

De bakre basportarna med Twin HiVe II, som ger en mjukare ljudgenomströmning för rappare transientsvar och tightare bas, har finjusterats för enklare placering av högtalaren utan att påverka ljudet negativt.

Rejäla outriggers som levereras med både spikes och gummifötter ser till att högtalarna står stabilt på både mattor och hårda golv.

[produktbild]334128-monitor-audio-silver-500-7g-918[/produktbild]

[underrubrik]Flera exklusiva finishar[/underrubrik]Den sjunde generation av Silverserien kommer i inte mindre än hela fem olika finishar och något för alla smaker; diskret matt vit finish, lyxig högblank svart samt svart ek, valnöt och ask i äkta träfanér.

[produktbild]334127-monitor-audio-silver-500-7g-079[/produktbild]

[underrubrik]Stort utbud av högtalare[/underrubrik]Generation 7 av Silverserien innehåller inte mindre än hela nio olika modeller varav tre är golvhögtalare, två olika stativare, centerhögtalare, surroundhögtalare, subwoofer (från förra generationen) samt helt nytt för serien Dolby Atmos Enabled högtalare. Med det stora urvalet och de många olika färgvalen finns garanterat nåt för alla smaker och rum.

[produktbild]334129-monitor-audio-silver-500-7g-068[/produktbild]

[underrubrik]Massa nyheter under skalet[/underrubrik]Silverserien har kontinuerligt utvecklats och förfinats för att kunna glädja såväl musik- som hembioentusiaster.

Diskanten av typen C-CAM Gold Dome har fått en ombyggnad av magnetstrukturen, den bakre kammaren har designats om samt UD Waveguiden har förfinats för att ge en jämnare spridning och timing mot de andra elementen

De större modellernas rena mellanregister av RST II typen bygger på samma princip som i den finare Gold-serien. Tack vare den kompakta designen har riktningsverkan förbättrats och frekvensomfånget ökats för en mjukare övergång mot diskanten. Resultatet har blivit ett mellanregister med naturlig röståtergivning och låg distortion.

Bas/mellanregistren är även de av med RST II teknologi som ytterligare förfinats med en ny aluminiumlegering för ökad hållfasthet samtidigt som fördelarna med C-CAM tekniken bibehållits. Konernas geometri har förbättrats för minskade resonanser och bättre timing. Talspolarna har förstorats (dock ej på 8 tums elementen) för högre effekttålighet samt för ett bättre skydd mot överbelastning.

För den som vill förkovra sig mer om elementteknologin och nyheterna i sjunde generationens Silverserie rekommenderar vi [url=https://mcusercontent.com/2e219ac40f117f84abb4cc6fb/files/02ecdd56-1fd2-48ad-d121-731c6e754833/Silver_Series_7G_Product_Information_Guide_English.pdf]Monitor Audios PDF[/url] för vidare läsning.

 
Modeller
Matt vit 20.490:-
Svart högblank 20.490:-
Svart Ek 20.490:-
Valnöt 20.490:-
Ask 20.490:-


Typ:
Golv

Diskant:
1 x 1 tums C-CAM Gold Dome med UD Waveguide II

Bas:
2 x 5.25-tums C-CAM RST II mid-bas element

Känslighet:
87.5 dB (2.83V/1m)

Impedans:
8 ohm (min. 5 ohm)

Frekvensomfång:
34 - 35.000 Hz

Mått:
165 x 885 x 272 mm
254 x 930 x 329 mm (med outriggers)

Vikt:
13.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-08-13