Rotel A14 MKII
- 2-kanals stereoförstärkare
- 2 x 80 watt RMS i 8 ohm
- PC-USB DAC med MQA-stöd, ROON Tested
- Bluetooth med stöd för aptX
- Inbyggt RIAA-steg (MM) för skivspelare
- Specialtillverkad ringkärntransformator
- Flera analoga och digitala anslutningar
- Kan användas som slutsteg i hemmabio
- 32-bit/384kHz DAC från Texas Instruments
- Signal Sense, automatiskt påslag vid signal

Rotel A14 MKII är en integrerad tvåkanalsförstärkare från Rotel med inbyggd DAC från Texas Instrumensts, förberedd för digitala källor både via USB och optiska/koaxiala digitalingångar. Med den högupplösta D/A-omvandlaren ges möjlighet att avkoda och spela upp MQA-filer.
[underrubrik]Uppdaterad kraftkarl[/underrubrik]Rotel A14 MKII levererar på klassiskt Rotelmanér ett kraftfullt och varmt ljud tack vare sina 80 watt uteffekt i 8 ohm per kanal och rejäla ringkärnetransformator. Vid 4 ohms belastning för du ut nästan dubbla effekten (2 x 150 watt)vilket vittnar om att strömförsörjningen är rejält dimensionerad för att kuna hantera även lite mer trögdrivna högtalare.Designen känner vi igen från den tidigare A14 och det är på insidan det hänt grejer. Bland nyheterna ser vi en D/A-omvandlare från Texas Instruments med stöd för upplösningar på upp till 32bit/384kHz och via PC-ingången kan du spela upp MQA-filer upp till 24-bit/384kHz. Rotel A14 MKII har även blivit certifierad för ROON Tested.

[produktbild]331766-rotel-a14-mkii-564[/produktbild]

[underrubrik]Flera digitala och analoga ingångar[/underrubrik]Med A14 MKII kan du koppla in ett flertal olika digitalal källor, antingen via optisk eller koaxial kabel då enheten har två ingångar av varje typ för S/PDIF-signal. Enheten kan agera externt ljudkort då det bara är att koppla in dig via USB-kabel. Digtal till analogomvandligen sker av 32bit/384kHz D/A-omvandlare från Texas Instruments.

Det finns även en analog utgång (Pre-out) samt hela 4 analoga ingångar plus ett bra inbyggt RIIA-steg (MM) för vinylspelaren.

[produktbild]331762-rotel-a14-mkii-943[/produktbild]

[underrubrik]Använd som slutsteg i bion[/underrubrik]Flera av de analoga ingångarna kan ställas mellan variabel och fast signal vilket är perfekt om man vill använda sin stereoförstärkare som slutsteg i en biouppsättning.

[underrubrik]Rotel Balanced Design Concept[/underrubrik]Precis som med tidigare modeller har serien utvecklats i företagets ”balanserade design koncept” vilket bland annat innebär att man håller signalvägarna för varje kanal identiska för bästa ljud. Varenda lilla komponent som finns på kretskortet byts ut och jämförs fram och tillbaks tills Rotel är nöjda med ljudet, denna procedur tar enormt mycket tid men i slutändan resulterar det i en mer välljudande produkt.

 
Modeller
Svart 14.890:-
Silver 14.890:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 80 watt (8 ohm), 2 x 150 watt (4 ohm)

D/A-Omvandlare:
Texas Instruments 32bit/384kHz

Digitala ingångar:
2 x koaxial, 2 x optisk, PC-USB

Analoga ingångar:
4 x stereo RCA, 1 x Phono (MM), RS232, Rotel link

Analoga utgångar:
Stereo Pre-Out, 2 x 12-volts trigger, Rotel link

Högtalaranslutningar:
A + B, skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
430 x 93 x 345 mm

Vikt:
8.4 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-07-01