iFi Audio ZEN Stream
- Streamer i populära ZEN-serien
- Stöd för upp till 32bit/384kHz, DSD 256
- Tidal Connect och Spotify Connect
- Integrerad AirPlay och Chromecast (kommande uppdatering)
- Kompatibel med ROON
- Fungerar som NAA (Network Audio Adapter)
- Inbyggt Dual-band WiFi 2.4 & 5 GHz (802.11a/b/g/n/ac)
- Asynkron USB ut, koaxial digital
- Active Noise Cancellation II och iPurifier teknologi
- Exclusive modes, optimerade lägen beroende på källa

iFi Audio ZEN Stream är en renodlad och högkvalitativ streamer för högupplöst ljud med stöd för flera av de mest populära och använda streamingtjänsterna på nätet. Stream fungerar som en brygga mellan ditt nätverk och ljudsystem och kopplas in till din förstärkare eller separata DAC via koaxial digital eller USB-signal.
[underrubrik]Framtidssäker streamer[/underrubrik]iFi Audio Stream är ännu en i raden av välljudande och välbyggda produkter från ljudspecialisterna hos iFi Audio. Stream är, till skillnad mot många andra tillverkares produkter, baserad på en öppen plattform vilket ger en störrre flexibilitet och mer framtidssäkrad produkt. Stream fungerar som en högpresterande brygga mellan ditt nätverk och DAC/förstärkare och kopplas via någon av de digitala utgångarna till t.ex [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/dac/327810-ifi-audio-zen-dac-v2-upgraded-version/]iFi Audios ZEN DAC v.2[/url] eller [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/horlurar/horlursforstarkare/314900-ifi-audio-zen-can/]ZEN CAN[/url] där omvandling av den digitala signalen sker.

[underrubrik]Flexibla uppspelningsmöjligheter[/underrubrik]Tack vare den öppna plattformen medges en mängd olika alternativ för att spela upp din musik från t.ex en NAS eller dator via nätverkskabel, trådlöst från streamingtjänster som Tidal, Spotify, Qobuz samt via DLNA klienter som Audirvana, ROON, JRiver mfl. ZEN Stream är kompatibel med mjukvara för ROON Bridge vilket även gör den lämpad för ROON-miljöer. Det jobbas även på att få en fullständig certifiering för ROON.

[produktbild]331745-ifi-audio-zen-stream-757[/produktbild]

[underrubrik]Stöd för högupplöst ljud[/underrubrik]ZEN Stream hanterar högupplöst ljud med en maximal upplösning på upp till 32bit/384kHz över både WiFi och via Ethernetkabel samt DSD upp till 11.2 MHz (DSD 256). På framsidan av streamern sitter det två LED-indikatorer som respektive visar anslutningshastigheten mot ditt nätverk samt vilken kvalitet på materialet du har som spelas upp.

[underrubrik]ZEN Stream Exclusive Modes[/underrubrik]ZEN Stream har möjligheten att skräddarsy och optimera signalen beroende på vilken källa du använder dig av. I Exclusive Mode stängs de funktioner av som du inte behöver för den specifika källan för att ge en så ren och jitterfri signal som möjligt. På baksidan av ZEN Stream ställer du in din nätverksstreamer i något av följande fem lägen:

[produktbild]331748-ifi-audio-zen-stream-057[/produktbild]

[b]1. All-in-One (AIO)[/b]
[i]Fungerar till alla plattformar, audioformat och källor[/i]

[b]2. DLNA streaming[/b]
[i]Det här läget väljer du för att optimera när du använder ZEN Stream tillsammans med DLNA-kompatibla appar och källor[/i]

[b]3. NAA (Network Audio Adapter)[/b]
[i]Används när ZEN Stream används som NAA med Signalyst HQPlayer mjukvara[/i]

[b]4. ROON Bridge streaming[/b]
[i]Bästa läget när Stream integreras i ROON-miljöer[/i]

[b]5. Tidal streaming[/b]
[i]Använder du Tidal Masters är detta läget för dig[/i]

[underrubrik]Anslutningar[/underrubrik]ZEN Stream är en renodlad streamer/transport och skall därför kopplas till en extern DAC eller förstärkare med inbyggd D/A-omvandlare. På baksidan finns två SuperSpeed USB 3.0 med Active Noise Cancellation II för inkoppling av en masslagringsenhet samt anslutning av kompatibla DAC:ar samt en Ethernetanslutning för dig som vill ansluta din enhet med fast kabel. Active Noise Cancellation II är en patenterad teknologi av iFi Audio som reducerar oönskat brus. Du kan även koppla din streamer via den koaxiala digitala utgången med inbyggd iPurifier.

[produktbild]331747-ifi-audio-zen-stream-626[/produktbild]

[underrubrik]Teknologin under skalet[/underrubrik]På insidan av ZEN Stream hittar vi högklassiga och speciellt utvalda komponenter i sedvanlig iFi Audio anda. Hjärnan i streamern är den kraftfulla fyrkärniga 64-bitars processorn ARM Cortex som blixtsnabbt processerar signalen och levererar ett suveränt ljud med hög detaljupplösning. De digitala utgångarna kontrolleras av en femto-precision GMT klocka för att eliminera jitter. Active Noise Cancellation reducerar oönskat brus i USB anslutningarna och den koaxiala digitala signalen städas upp och klockas om med hjälp av iPurifer.

[produktbild]331746-ifi-audio-zen-stream-908[/produktbild]

 
Modeller
Grå 4.190:-


Typ:
Nätverksspelare

Digitala ljudutgångar:
1 x koaxial digital, 2 x USB 3.0

Analoga ljudutgångar:
-

Digitala ingångar:
WiFi, Ethernet, USB HDD

Mått:
158 x 35 x 100 mm

Vikt:
1 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-06-28