Yamaha RX-A4A
- 7.2-kanals AVENTAGE A/V-receiver
- HDMI 2.1 med 4K@120 Hz / 8K@60Hz*
- Gamingförbättrande funktioner (ALLM, VRR)
- Stöd för HDR inkl. HDR10+* och Dolby Vision
- Dolby Atmos, DTS:X, Surround:AI
- Kompatibel med trådlösa surroundhögtalare
- YPAO R.S.C multipunktskalibrering
- 64-bitars Qualcomm processor, 32bit/384kHz DAC från ESS
- Omfattande streaming och röststyrningsstöd
- Yamaha MusicCast multirum

Yamaha RX-A4A är 7.2-kanals A/V-receiver i Yamahas stora lineup av hembioförstärkare. Med noggrant utvalda komponentval, stöd för den senaste HDMI-standarden 2.1 med 4K@120 Hz/8K@60 Hz*, de gamingförbättrande funktionerna samt objektbaserade ljudformaten Dolby Atmos och DTS:X, får du en högpresterande förstärkare som ger en film- och musikupplevelse utöver det vanliga.
[underrubrik]7.2-kanals AVENTAGE A/V-receiver[/underrubrik]RX-A4A är en 7.2-kanals A/V-receiver med väl utvalda komponenter som D/A-omvandlare från ESS, 64-bitars Qualcomm processor och antiresonans tekonologin A.R.T.

Med 110 watt uteffekt i 8 ohm (2 kanaler i drift) får du en bra drivning av flesta högtalare för både film och musik och skulle inte det räcka till finns möjlighet att ansluta separata slutsteg till alla sju kanaler tack vare dess 7.2-kanaliga pre-out.

RX-A4A använder Yamahas YPAO R.S.C rumskalibrering som genom flerpunktsmätning med mikrofon, EQ och bashantering optimerar ljudet efter ditt rum och högtalare. Du kan dessutom lagra två olika högtalarprofiler.[underrubrik]AVENTAGE 2021 med 5-års garanti[/underrubrik][url=https://se.yamaha.com/sv/support/warranty/high-end-extended-warranty.html]Vid registrering på Yamahas hemsida[/url] får du, utöver Hembiobutikens 3-åriga garanti, ytterligare 2 år så totalt får du hela 5 års garanti.

2021-års lineup av hembioförstärkare i AVENTAGE-serien är maskiner som bjuder på ljudprestanda på absolut högsta nivå. Jämfört med föregångarna har en hel del hänt, såväl på utsidan som insidan, där det första man lägger märke till är den kraftfulla och cleana designen med en stor centrerad volymratt och ny högupplöst LCD-display. Vidare hittar vi en diskret ingångsväljare och tryckkänsliga knappar på fronten.

Genom att använda Yamahas A.R.T-teknologi (Anti Resonance Technology) med en femte fot som placerats centralt i framkant, har man fått ner chassivibrationerna och för ljudbilden närmre lyssnaren.

[produktbild]329454-yamaha-rx-a4a-291[/produktbild]

Tack vare den nya 4-kärniga 64-bitars Qualcommprocessorn har man fått en ännu kraftfullare processor för blixtsnabba beräkningar vilket både lyfter ljudbilden för musik och hemmabio samt hanterar de objektbaserade ljudformaten Dolby Atmos och DTS:X på ett galant sätt.

AVENTAGE-serien har en symmetrisk förstärkarlayout för optimerade signalvägar med förbättrad klarhet i ljudet samtidigt som brus och cross talk reduceras. Nätdelen har mekaniskt isolerats från förstärkarstegen med en separat upphänging för minimala vibrationer vilket även ger ytterligare förstärkning till den interna H-rams strukturen.

För D/A-omvandlingen använder Yamaha DAC:ar från välkända ESS Sabre vilket ger ett suveränt signal/brusförhållande upp till 120 dB. RX-A4A har bestyckats med en 32bit/384kHz ES9007S, för att kunna leverera en ljudkvalitet på hög nivå.

Speciellt utvalda förstärkare med high slew rate ger en nästan dubblerad prestanda jämfört med tidigare generation. Förstärkardesignen ger en hög svänghasighet och stabil signalöverföring för att kunna hantera plötsliga svängar i ingångsnivån med god precision och stabilitet.

[underrubrik]HDMI 2.1 med 4K@120Hz och gamingfunktioner[/underrubrik] Aventageförstärkarna har HDMI 2.1 med stöd för upplösningar på upp till hela 4K@120Hz / 8K@60Hz* vilket levererar kristallklara bilder med suverän skärpa. Du kommer att kunna uppleva snabba rörelser i sport, actionfilmer och spel på ett sätt du aldrig någonsin gjort.

HDMI 2.1 har också stöd för flera gamingförbättrande funktioner som Auto Low Latency Mode (ALLM) som ger en laggfri och jämn visning av spel. VRR eller Variabel Refresh Rate reducerar eller helt elimininerar lagg, hackande och frame tearing för bättre flyt i bilden med mer detaljer.

[produktbild]329418-yamaha-rx-a8a-412[/produktbild]

[underrubrik]Streaming, röststyrning och multirum[/underrubrik]Med AVENTAGE förstärkarna får du tillgång till en mängd olika streamingfunktioner viket gör det enkelt och smidigt att spela upp din favoritmusik från någon av de hundratals streamingtjänsterna på stora vida webben. Med inbyggt WiFi (2.4/5GHz), Yamahas MusicCast, AirPlay 2, nätradio och Bluetooth samt Spotify Connect är AVENTAGE förstärkarna mer eller mindre kompletta som förmedlare av digital musik.

AVENTAGE-modellerna har stöd för röststyrning från de ledande plattformarna Siri (Apple), Google Assistant och Alexa.

[produktbild]329456-yamaha-rx-a4a--02[/produktbild]

[underrubrik]MusicCast plattformen[/underrubrik] Utöver att vara en del av streamingplattformen i AVENTAGE kan du även via MusicCast spela upp och styra din musik i flera rum med kompatibla enheter. Allt styrs smidigt via Yamahas app MusicCast.

MusicCast ger dig också möjlighet att ansluta de kompatibla högtalarna MusicCast 20 och 50 samt basen SUB100 trådlöst, smidig lösning när man inte kan eller vill dra högtalarkablar.

[produktbild]329457-yamaha-rx-a4a-777[/produktbild]

[underrubrik]3D-ljud / objektbaserade ljudformat[/underrubrik]Alla AVENTAGE-förstärkare har stöd för de objektbaserade ljudformaten Dolby Atmos, DTS:X samt Dolby Atmos Height Virtualization vilket skapar ytterligare en dimension till ljudet och får det att kännas som du sitter mitt i filmen. De två tyngsta modellerna, RX-A8A och RX-A6A, har dessutom stöd för Auro 3D (med kommande mjukvaruuppdatering).

[produktbild]329416-yamaha-rx-a8a-774[/produktbild] Yamahas egna processor Surround:AI är en processor med artificiell intelligens som optimerar filmens surroundeffekter för att framhäva bakgrundsmusik, dialoger och ljudeffekter.

[produktbild]329458-yamaha-rx-a4a-156[/produktbild]

[i]*Den här funktionen är tillgänglig via en uppdatering av den inbyggda programvaran.[/i]

 
Modeller
Svart 16.990:-


Typ:
A/V-Receiver

Effekt:
7 x 110 watt (8 ohm, 2 kanaler i drift)

Inbyggd dekoder:
Dolby Atmos, DTS:X, Atmos Height Virtualization, Dolby Digital, DTS mfl

D/A-Omvandlare:
32bit/384kHz (ESS ES9007S)

Digitala ingångar:
7 x HDMI 2.1, 2 x optisk, 1 x koaxial, 2 x USB, Ethernet

Analoga ingångar:
3 x stereo RCA, 1 x Phono (MM), 1 x trigger, 1 x remote

Digitala utgångar:
3 x HDMI 2.1 (varav 1 med eARC)

Analoga utgångar:
1 x 7.2 Pre-out, Zon 2, hörlursuttag, trigger, remote

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
435 x 191 x 442 mm

Vikt:
16.2 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-05-20