Cerwin Vega SL-15
- 3-vägs golvhögtalare
- Flaggskeppsmodellen i SL-serien
- Rejäl 15-tums bas för massivt tryck
- 5.25-tums mellanregister och 1-tums diskant
- Lättdrivna med hög effekttålighet
- Avtagbara tygfronter
- Fungerar lika bra till film som musik
- Kan kompletteras med matchande center och surround
- Inbyggt överslagsskydd med säkring
- Finish i biorumsvänlig svart ask

Cerwin Vega SL-15 är den största och mest brutala högtalaren i Cerwin Vegas SL-serie. Ett långtslående 15-tums baselement tillsammans med separat mellanregister och diskant ser till att leverera ett ljud med härligt bastryck och återgivning av röster.
[underrubrik]15-tums bas för skönt ljudtryck[/underrubrik]Med det 15-tum stora och långslagiga baslementet kan du vara säker på att få ett härligt tryck i basen som både känns och hörs. SL-serien handlar dock inte bara om bas utan här får du även en bra återgivning av röster och en klar diskant vilket gör att du kan njuta av både film och musik.

[underrubrik]Konstruktion och element[/underrubrik]Mest slående med SL-15 är såklart det stora kabinettet och dess 15-tums element med den klassiska röda kantupphängningen. För att återge röster på ett bra och naturligt sätt används ett dedikerat 5.25-tums mellanregister och en 1-tums softdome diskant återger de högsta tonerna klart och krispigt.

[produktbild]329202-cerwin-vega-sl-15-692[/produktbild]

Med en effekttålighet på 400 watt peak och känslighet på 94 dB kan du med en relativt enkel förstärkare få SL-15 att spela, men för att utnyttja dess fulla potential rekommenderar vi gärna en kraftigare förstärkare eller ännu hellre separata slutsteg. [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/?tillverkare=Emotiva]Amerikanska Emotiva[/url] har en massa olika slutsteg med en till hela 11 kanaler där det finns något för alla smaker och plånböcker.

På baksidan av högtalaren hittar vi nåt så ovanligt som en säkring för att skydda högtalaren mot överbelastning.

[produktbild]329204-cerwin-vega-sl-15--02[/produktbild]

[underrubrik]Cerwin Vega SL-serie[/underrubrik]I Cerwin Vegas SL-serien, som lägger sig under XLS-serien, finns något för alla smaker, oavsett om det gäller film eller musiklyssning eller en kombination av bägge. Hela åtta olika modeller finns med fyra golvhögtalare, ett par stativare samt två klangmatchade centrar.

[produktbild]329203-cerwin-vega-sl-15-338[/produktbild]

XLS-serien har mer påkostade kabinett och elementbestyckning där både mellanregister och diskanterna är placerade i en waveguide för bättre spridning med bredare sweetspot.

 
Modeller
Svart 11.990:-


Typ:
Golv

Diskant:
1 x 1-tums softdome diskant

Mellanregister:
5.25-tums

Bas:
15-tums långslående

Känslighet:
94 dB

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
28 - 26.000 Hz

Mått:
422 x 911 x 502 mm

Vikt:
30 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-06-30