Cerwin Vega XLS 12S
- Aktiv subwoofer med basreflex
- 12-tums framåtriktat element
- 250 watt RMS Klass A/B slutsteg
- Hög- och lågnivåanslutningar
- Auto-on sensing, tillslag vid signal
- Justerbar delningsfrekvens, 50 - 150 H
- Finish i biorumsvänlig svart
- Fungerar lika bra till film som musik
- Designmatchad till XLS-serien

Cerwn Vega XLS 12S är kompakt och stadig subwoofer med ett tolv tum stort element som låter dig spela på rejält när det vankas film eller musik.
[underrubrik]12-tums basslägga[/underrubrik]Med sitt 12 tum stora och långtslående element ser XLS 12S till att skaka om en ordentligt när det smäller på i actionscenerna. En brutal pjäs som ger dig en omskakande bas utan att tömma plånboken. Basen får sin drivning av ett 250 watts Klass A/B steg för att hålla kontroll över elementets konrörelser och kunna leverera en djup bas som både känns och hörs.

XLS-serien har baserats på Cerwin Vegas mångåriga och stora kunskap inom PA-världen där de levererat ljudsystem till såväl konserter som stora biografer.

[underrubrik]Anslutningar[/underrubrik]XLS 12S kan anslutas både via låg- och högnivå vilket ger en stor flexibilitet och låter dig som saknar en dedikerad subwooferutgång eller pre-out ansluta subwoofern till din förstärkare via vanlig högtalarkabel.

På baksidan finns justeringar för volym, delningsfrekvens och fas. En smidig funktion är Auto-On Sensing som gör att basen automatiskt startar när den får signal.

[underrubrik]Gör din bas trådlös[/underrubrik]Har du svårt att få till en vettig kabeldragning kan tillbehöret [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/tradlos-adapter/279490-svs-soundpath-wireless-audio-adapter/]SVS Soundpath Wireless Adapter[/url] vara en smidig lösning. Sändaren kopplas enkelt in tll förstärkaren med de medföljande kablarna och på subwoofersidan ansluter du mottagarenheten. Paira sedan ihop de två enheterna med varandra och njut av basljudet utan delay.[underrubrik]Fler basar - bättre täckning[/underrubrik]Genom att ha flera basar i rummet skapas flera och därmed tätare rumsnoder. Där ena basen inte får till ljudet kan den andra täcka upp. Det gör stor skillnad att gå från en bas till två om man har problem med ljudet i lyssningspositionen. Notera att man vanligtvis inte skaffar sig en andra bas för att spela högre. Vill man ha högre ljud lönar det sig mycket mer att gå upp på en större modell snarare än att skaffa två stycken av samma.

Värt att beakta är att många förstärkare inte kalibrerar två basar separat trots att de har två stycken subwooferutgångar. Det beror på att det egentligen är en enda baskanal som splittats internt till två uttag. Är de mer påkostade kan de justera basarna mot varandra och därmed kalibrera för mer avvikelser.

[underrubrik]Komplett serie högtalare[/underrubrik]XLS-serien består av totalt åtta olika högtalare med flaggskeppet XLS 215 på topp. Ytterligare tre golvmodeller, ett par stativhögtalare, klangmatchad center och två aktiva subwoofers gör att XLS-serien kan erbjuda något för alla smaker och rum.

[produktbild]329153-cerwin-vega-xls-15s-893[/produktbild]

 
Modeller
Svart 7.990:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv i portad konstruktion

Effekt:
250 watt RMS Klass A/B

Element:
12-tums långslående

Frekvensomfång:
28 - 150 Hz (-10 dB)

Delningsfilter:
Variabelt 50 - 150 Hz

Mått:
350 x 460 x 520 mm

Vikt:
22 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-08-12