Polk Audio Reserve R400
- 2-vägs centerhögtalare
- Klangmatchad mot Reserve-serien
- Dubbla 6.5-tums Turbine Cone
- 1-tums Pinnacle ringradiatordiskant
- Patenterad X-port basreflexport
- Modern design i kompakt kabinett
- Klar och tydlig dialog med bra spridning
- Tygfront med magnetinfästning

Polk Audio Reserve R400 är en kompakt och modernt designad centerhögtalare som är klangmatchad mot stativ- och golvhögtalarna i Reserve-serien. Njut av en klar dialog med naturlig röståtergivning och klar diskant.
[underrubrik]Center i 2021 års Reserve-serie[/underrubrik]Reserve R400 är en kompakt och modernt designad centerhögtalare i Polk Audios Reserve-serie, som ärvt mycket av teknologin från den större serien Legend med en prislapp på mer än det dubbla. Flera innovativa lösningar som den högupplösta ringradiatordiskanten Pinnacle, mellanregistren av typen Turbine Cone samt den patenterade basreflexporten X-port gör att centern kan leverera ett öppet mellanregister med naturtrogen röståtergivning och klar diskant med bra spridning.[underrubrik]Högupplöst diskant[/underrubrik]Polk Audio har tillverkat diskanter i över 40 års tid och detta har lett till utvecklingen av den unika ringradiatordiskanten Pinnacle, en 1-tums diskant som levererar ett klart och högupplöst ljud utan färgning och distortion ända upp till 50.000 Hz. Oavsett om det gäller ren musiklyssning eller film kan du vara säker på att alltid sitta i sweet spot tack vare diskantens fina spridning som åstadkoms av en finjusterad wave guide.

[produktbild]328756-polk-audio-reserve-r400-122[/produktbild]

[underrubrik]Mellanregister i unik turbindesign[/underrubrik]Det turbinformade elementet utvecklades specifikt för Polks flaggskeppsmodeller för att garantera en naturlig återgivning av mellanregistret. Man har kombinerat Polks patenterade skumkärna och gjutna turbinform vilket ökar styvheten och dämpningen i elementet utan att tillföra extra massa. Alla smådetaljer i musiken framhävs och du får ett jämnt och detaljerat mellanregister med fast basåtergivning.

[produktbild]328755-polk-audio-reserve-r400-383[/produktbild]

[underrubrik]X-port basreflexport[/underrubrik]Centerhögtalaren R400 använder sig av Polk Audios patenterade X-port basreflexkonstruktion som ger återgivning av bas och mellanregister utan störande blåsljud och kabinettresonanser.

[produktbild]328757-polk-audio-reserve-r400-448[/produktbild]

[underrubrik]Välbyggda kabinett med intern uppstagning[/underrubrik]Polks filosofi är att en högtalares kabinett skall både vara vackert att se på utan att det adderar nåt till ljudet. Allt från kabinett till den LDV-designade (Laser Doppler Vibrometer) point-to-point uppstagningen och interna facken för mellanregister och diskanten i högtalaren, är noggrant uträknade för att minimera stående vågor och eliminera resonanser.

[produktbild]328738-polk-audio-reserve-r600-099[/produktbild]

[underrubrik]Reserve serien[/underrubrik]Reserve serien lägger sig under flaggskeppsmodellerna i Legendserien med mycket teknik hämtat från sin större syskon men till ett betydligt trevligare prisläge. Serien består av hela 9 olika modeller med golvaren R700 på toppen. Njut av högtalarna som en ren tvåkanalsanläggning eller bygg ut till en komplett bio med matchande center, surround och Atmos Enabled högtalarna.

[produktbild]328709-polk-audio-reserve-r700-092[/produktbild]

 
Modeller
Svart 6.790:-
Valnöt 6.790:-


Typ:
Center

Diskant:
1 x 1 tums Pinnacle ringradiator

Bas:
2 x 6.5 tums Turbine Cone

Känslighet:
89 dB (1 m/1 W)

Impedans:
Min. 4.1 ohm

Frekvensomfång:
36 - 50.000 Hz

Mått:
615 x 197 x 350 mm

Vikt:
15 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-05-11