Canton GLE 15 On Wall
- 2-vägs on wall högtalare
- Klangmatchad med 2021-års GLE-serie
- Fungerar som front, center och surround
- Bygger endast 85 mm på djupet
- 2-vägs konstruktion med passiv radiator
- 5-tums baselement med membran i titanium
- 1-tums aluminium-mangese diskant
- Snygga tygfronter med magnetfästen
- Vit eller svart dekor med lackad frontbaffel
- Säljes styckvis!

Canton GLE 15 är en tvåvägs on wall högtalare i 2021-års GLE-serie med 5-tums bas/mellanregister och passiv radiator. Den 25 mm stora diskanten i aluminium-manganese ser till att ge ett högupplöst ljud med bra spridning. Fungerar utmärkt som väggmonterade fronthögtalare till stereosystemet eller som front och/eller center och surround i bion.
[underrubrik]20 års evolution[/underrubrik]Det är nu mer än 20 år sedan de första högtalarna i GLE-serien, Cantons populäraste serie någonsin, såg dagens ljus. Under resans gång har både materialvalen och designen förfinats för att prestera en helhet som tilltalar lyssnarens ögon och öron.

Det man dras till är den lackade och 22 mm tjocka frontbaffeln som integrerats i högtalaren på ett diskret sätt vilket ger dom en slank och elegant design. De akustiskt ljudtransparenta tygfronterna, som fästs med magneter, har fått en oval design vilket ger högtalaren ett lite mjukare intryck. Titanium har använts i membranen till bas och mellanregistren för att kunna leverera ett bättre tryck med djupare bas. Den väl beprövade 25 mm stora aluminium-manganese diskanten med wave guide är en perfekt partner till de övriga elementen och levererar en klar diskant ända upp till 40.000 Hz med god spridning utan hörbar distortion.

[underrubrik]2-vägs vägghögtalare[/underrubrik]GLE 15 är en 2-vägs vägghögtalare som bestyckats med 5-tums baselement i titanium med wave surround samt ett 5-tums passivt element som fungerar som basreflex. En 25 mm aluminiumdiskant med wave guide ser till att de övre registren återges klart och tydligt utan hörbar distortion. GLE 15 fungerar ypperligt som fronthögtalare till den dedikerade stereon, gärna i kombination med en aktiv subwoofer för fylligare ljud, och/eller som front, center och surroundhögtalare till den kombinerade musik- och bioanläggningen där kravet är en diskret väggmonterad lösning.

[underrubrik]GLE-seriens highlights[/underrubrik]Förutom seriens utmärkande balanserade ljudbild som åstadkoms av de högpresterande bas och mellanregistren med membran i titanium och diskanten i aluminium-manganese, har 2021-års serie fått ett par unika detaljer.

[produktbild]328575-canton-gle-15-on-wall--02[/produktbild]

För att bryta av högtalarens lite kantiga form har de magnetinfästa och akustiskt ljudtransparenta tygfronterna fått en oval form vilket ger ett lite mjukare intryck och blir lättare att applicera i hemmet.

[produktbild]328574-canton-gle-15-on-wall-752[/produktbild]

Högtalarterminalerna på baksidan har uppgraderats med rejälare kontakter som nu kan husera kablar på upp till 10 mm².

[produktbild]328573-canton-gle-15-on-wall-453[/produktbild]

[underrubrik]Komplett högtalarserie för både musik och film[/underrubrik]GLE-serien finns i hela 10 olika modeller så det är lätt att hitta något som passar just dig, oavsett om det gäller film eller musik. Hela fyra olika golvhögtalare, två stativhögtalare, matchande center och tre olika väggmodeller finns att tillgå.

[produktbild]328576-canton-gle-15-on-wall-514[/produktbild]

 
Modeller
Svart 3.990:-
Vit 3.990:-


Typ:
Vägg

Diskant:
1 x 1 tums Aluminium-manganese

Bas:
1 x 5-tums titanium med wave surround, 1 x 5-tums passiv radiator

Impedans:
4 - 8 ohm

Frekvensomfång:
43 - 30.000 Hz

Mått:
170 x 520 x 85 mm

Vikt:
3.6 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-05-05