JBL Synthesis SCL-5
- 2-vägs infällnadshögtalare för tak
- 7-tums baselement
- 1-tums 2409H Teonex diskant i HDI-horn
- Används som takmonterade LCR eller surround/Atmos
- Akustiskt klangmatchat till SCL-serien
- Enkel installation med Cat Claw mekanism
- Guldpläterade högtalarterminaler
- Målningsbara ramlösa magnetgaller
- Levereras med runda och fyrkantiga galler

JBL Synthesis SCL-5 är den bästa infällnadshögtalaren för takmontering i JBL:s SCL-serie och används som LCR och/eller surroundhögtalare i hemmabiosystemet där kravet på ett diskret och väldigt välljudande system står högst på önskelistan.
[underrubrik]JBL Synthesis till vardagsrummet[/underrubrik]SCL-5 är en 2-vägs infällnadshögtalare för takmontering och toppmodellen i JBL:s Synthesis SCL-serie , som designats för att skapa ett högkvalitativt surroundljud i mellanstora till stora rum. För dig som ställer höga krav på bioljudet men vill ha en diskret lösning för t.ex vardagsrummet är SCL-5 ett ypperligt val tack vare kombinationen av den slimmade, nästan osynliga ramen tillsammans med JBL:s legendariska ljudkvalitet.

Tack vare sin konstruktion med vinklade element fungerar SCL-5 både som takmonterade LCR- och surround/Atmoshögtalare.

[produktbild]327997-jbl-synthesis-scl-5-049[/produktbild]

[underrubrik]Elementbestyckning och konstruktion[/underrubrik]För att leverera det rätta ljudtrycket har SCL-5 bestyckats med ett 7-tums baselement som hanterar midbas och mellanregister, medans den patenterade 1-tum stora kompressonsdrivern 2409H, som matats till ett High Definition Imaging (HDI) horn, ser till att ljudet spelas ut detaljrikt och utan hörbar distoriton även vid väldigt höga ljudnivåer. För att få till den rätta biokänslan skall högtalarna kompletteras med en eller flera [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/subwoofers/]subwoofers[/url], antingen infällda eller fristående på golvet.

För optimal ljudbild bör högtalarna placeras på samma avstånd från varandra som de är till lyssningspositionen och inte över 60 graders vinkel till denna.

[produktbild]327996-jbl-synthesis-scl-5-118[/produktbild]

[underrubrik]Enkla att installera[/underrubrik]Högtalarna är av typen open-back in-ceiling som kommer bäst till sin rätt utan separat inbyggnadslåda och kräver ett infällnadsdjup på 142 mm.

Med sitt nya Cat Claw monteringssystem kan du enkelt klicka in högtalaren i det utsågade hålet och sedan i lugn och ro se till att högtalaren skruvas fast ordentligt och hamnar i våg.

Magnetgallret med sin nästan osynliga ram, som kommer i både runt och fyrkantigt utförande, är målningsbart vilket gör det enkelt att färganpassa efter ditt rums färger och önskemål.

 
Modeller
Svart 19.999:-


Typ:
Tak

Diskant:
1 x 1-tums 2409H kompressionsdriver i HDI-horn

Bas:
1 x 7-tums aluminium matrix

Känslighet:
86 dB (2.83V/1m)

Impedans:
6 ohm

Frekvensomfång:
48 - 32.000 Hz

Mått:
Runt galler: 318 mm i diameter
Fyrkantigt galler: 318 x 318 mm
Utsågningsdiameter: 285 mm
Infällnadsdjup: 142 mm

Vikt:
4.2 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-04-28