iFi Audio ZEN DAC v2 Upgraded Version
- Prisbelönt DAC/hörlursförstärkare i uppgraderad version
- Kraftfullt 16-kärnigt XMOS chip
- Kan användas som förförstärkare till aktiva högtalare
- Stöd för PCM och DXD upp till 24bit/384kHz, DSD256
- MQA-avkodning
- Balanserad arkitektur på utgångssteget
- Hörlursutgång med iFi PowerMatch, justerbar gain
- Justerbar Bass Boost
- Strömförsörjs via USB, kabel ingår
- Separat nätdel finns som tillval (ingår ej), 5 volt

iFi Audio ZEN DAC v2 Upgraded Versionen är efterföljaren till den kritikerrosade och EISA Award belönade ZEN DAC, en DAC och hörlursförstärkare som även fungerar som förförstärkare till ett slutsteg eller aktiva högtalare.
[underrubrik]Upgraderad bästsäljare[/underrubrik]Med ZEN DAC v2 Upgraded Version har man tagit den prisbelönta ZEN DAC och förbättrat på en rad punkter för att kunna erbjuda en prestanda som få, om ens någon annan kombinerad DAC och hörlursförstärkare, kan mäta sig med i den här prisklassen. Ett 16-kärnigt XMOS chip gör det möjligt att avkoda MQA-filer och spela upp DSD256-filer med en och samma mjukvara tack vare den utökade processorkraften. Den nya och förbättrade low jitter crystal clock ger >20 dB bättre prestanda ZEN DAC v2 är helt tyst i även mer bullriga miljöer.

[underrubrik]Finn ditt inre "zen"[/underrubrik]iFi Audios utvecklingsavdelning har jobbar hårt för att ta fram den kombinerade DAC:n och hörlursförstärkaren ZEN DAC v2. Kretslösningen har maximerats med en skräddarsydd och lättinstallerad mjukvara för att ge dig upplevelsen och glädjen med högupplöst musik. Den sakrala musikupplevelsen kommer att lämna dig med ett leende från öra till öra.

[underrubrik]Stöd för högupplösta filer[/underrubrik] Zen DAC v2 hanterar PCM och DXD upp till 24bit/384kHz, DSD256 och MQA. DSD bibehålls "bit perfect" tack vare Burr Brown True Native chippets design. Tack vare den kraftfulla processorn kan nu ZEN DAC v2 avkoda och streama MQA-filer för att återge ljudet från originalinspelningen.

[produktbild]327814-ifi-audio-zen-dac-v2-upgraded-version-752[/produktbild]

[underrubrik]Bring Balance To The Force - balanserad kretskortslösning[/underrubrik]iFi Audio har använt en balanserad kretslösning till det analoga utgångssteget - ovanligt och något man aldrig ser i denna prisklassen. Med superlåg brusnivå kommer den att spela högupplöst oavsett plats eller situation.

[produktbild]327815-ifi-audio-zen-dac-v2-upgraded-version-019[/produktbild]

Zen DAC är utrustad med Pentaconns 4.4 mm balanserade hörlursutgång både på fram- och baksida och på fronten finns även en 6.3 mm utgång för hörlurar. Har dina hörlurar 3.5 mm kontakt medföljer det en 6.3 hane till 3.5 mm hona adapter.

[underrubrik]Mångsidig och flexibel användning[/underrubrik]ZEN DAC v2 är så flexibel att den nästan gör Yoga. Byt enkelt mellan variabel eller fast nivå på utgången. Med variabel utgång så används ZEN DAC v2 som försteg och kan kopplas direkt till ett par aktiva högtalare eller ett slutsteg. Med fast nivå (fixed) så förbikopplas volymen och signalen kan kopplas till en integrerad förstärkare eller ett försteg.

[underrubrik]Kraftfull prestanda med bra driv[/underrubrik]Hörlursutgången har iFi:s PowerMatch - en valbar förstärkning för att perfekt anpassning till dina lurar. In-ear lurar har ofta mycket hög känslighet och bör användas med PowerMatch i sitt lägsta läge för brusfri lyssning. Större lurar som sitter runt öronen har ofta en lägre känslighet med låga impedanser och kräver mer tjong - tryck på PowerMatch för att öka nivå och kraft till dina lurar.

[underrubrik]The Ace of Bass[/underrubrik] Zen DAC v2 är utrustad med iFi:s teknologi TrueBass. Denna egenutvecklade teknik är en valbar basförstärkning som arbetar i den analoga domänen. Det finns ingen DSP i iFi´s produkter. TrueBass förbättrar och ökar basen utan att smutsa ner mellanregistret. Perfekt till lurar som inte har så mycket bas som tex öppna lurar. Så, för att citera den store Eric Clapton och filmen Tillbaka till Framtiden: "Himlen är bara ett steg borta"

[produktbild]327816-ifi-audio-zen-dac-v2-upgraded-version-236[/produktbild]

[underrubrik]Balanserad signal för överlägsen prestanda[/underrubrik] Detta är en typ av kretslösning för ljudanläggningar som använder en positiv och en negativ halva av signalen för att undertrycka störningar. En överlägsen lösning till den traditionella entaktskopplade som vanligtvis används. Balanserade kretsar minskar brus och överhörning. Mindre störningar - bättre ljud. Normalt hittar man bara denna typ av lösning i mycket högre prisklasser som tex iFi´s PRO iCAN men iFi kommer i framtiden använda denna typ på alla sina kommande produkter.

[underrubrik]Anslut din telefon eller surfplatta[/underrubrik]ZEN DAC v2 går även att använda tillsammans med din iPhone/iPad eller Androidtelefon/surfplatta men kräver då separat strömförsörjning för att fungera, då de mobila enheterna inte har tillräckligt med ström för att driva ZEN DAC v2. [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/dc-adapter/338920-ifi-audio-ipower2/]iFi Audios iPower2[/url] är då ett lämpligt tillval.

 
Modeller
Grå 2.390:-


Typ:
DAC+Hörlursförst.

Frekvensomfång:
Balanserat: >380mW @ 50 ohm; >70mW @ 600 ohm
Obalanserat: >280mW @ 32 ohm; >36mW @ 300 ohm

Känslighet:
Burr Brown 32bit/384kHz

Kontakt:
Stereo RCA, 2 st 4.4 mm Pentaconn (balanserade), 6.3 mm hörlursuttag, USB3.0 B (kompatibel med 2.0)

Tillbehör:
1 x USB A-B, 1 x 6.3 hane till 3.5 mm hona adapter, 1 x stereo RCA kabel

Mått:
158 x 30 x 100 mm

Vikt:
0.5 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-04-26